Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90364
razvanR
Member

Fără licenţă, Timişoara e scrum!
Ea este singura echipă care poate profita de retrogradarea lui Poli: nu e Craiova!

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/fara-licenta-timisoara-e-scrum-ea-este-singura-echipa-care-poate-profita-de-retrogradarea-lui-poli-nu-e-craiova-8297367

Timişoara disperă după ce Viorel Duru a contestat acordarea licenţei Politehnicii. Marian Iancu şi Adrian Orza ameninţă că existenţa lui Poli ar fi în real pericol dacă la apel bănăţenilor le-ar fi retrasă licenţa, mai ales că o bună parte din bugetul echipei este asigurat pe baza performanţelor şi a poziţiei din clasament.

“Fără sprijinul autorităţilor, sportul ar muri”, a spus ieri Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei şi unul dintre susţinătorii principali ai Politehnicii. “Nu înţeleg apelul împotriva noastră, dar pe undeva ne-am obişnuit cu atitudinea aceasta”, a completat Orza.

Gaură de 10 milioane

Marian Iancu a avertizat şi el ieri asupra pericolului care pândeşte Timişoara: “Sunt mulţi bani pe care îi pierdem dacă nu primim licenţa, cel puţin 10-11 milioane de euro”. Calculul făcut de Iancu este unul simplu. Pe lângă sprijinul venit de la autorităţi, în jur de 2,5 milioane anual, dispar şi veniturile de la UEFA, care însumează minimum 3 milioane de euro. Dacă adăugăm pierderile survenite din drepturile de televizare sau din bilete, suma ajunge cu siguranţă undeva spre estimarea lui Iancu. Orza a completat şi el: “Sunt două finanţări, una de la Consiliul Local şi una de la Consiliul Judeţean Timiş. Una de 900.000, alta de 1,5 milioane. Când s-au stabilit, noi ştiam că Poli are licenţa. Dacă apar probleme, lucrurile se schimbă total”.

Dacă licenţa dispare, Poli retrogradează

Interesant este şi calculul pe care celelalte echipe şi-l fac în acest moment. În primul rând, nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu Poli dacă licenţa i se va retrage: retrogradează în Liga a III-a direct sau doar pierde dreptul de participare în cupele europene. În plus, nimeni nu ştie momentan oficial care este motivul pentru care Viorel Duru a făcut apel. Se zvoneşte că ar fi vorba nu numai de celebra divizare, ci şi de nişte datorii pe care Poli le are de plătit pentru transferurile lui Sepsi şi Magera.

Sportul, în Liga I?

În cazul în care Poli nu ar primi licenţa şi ar fi retrogradată în Liga a III-a, o singură formaţie ar putea profita. Chiar dacă, privind clasamentul, Craiova ar fi echipa îndreptăţită să evolueze în Liga I şi la anul, oltenii nu au primit licenţa şi sunt deja săriţi din schemă. La rând vin Urziceni şi Brăneşti, dar niciuna nu şi-a depus dosarul, aşa că Sportul Studenţesc, ultima clasată, ar avea parte de o salvare nesperată. “Noi avem licenţă, nu e nicio problemă”, a explicat Vasile Şiman.

Azi este aşteptată decizia de la FRF

Putem cere un audit financiar de la UEFA şi un audit pe tot ceea ce înseamnă licenţa în România, pentru a vedea şi noi dacă celelalte cluburi au luat licenţa pe bune
Adrian Orza, viceprimar Timişoara

Cornel BIHOLARI
cornel.biholari@prosport.ro