Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90368
dragos
Member

3 variante pentru sezonul 2011-2012 din Liga 1! Cum ar putea arăta noul campionat: 16, 17 sau 18
:-ss @-)
Cea mai fierbinte zi din fotbalul românesc a găsit federaţia total descoperită. Preşedintele Mircea Sandu (foto) şi secretarul general Adalbert Kassai sunt plecaţi la Zürich, în Elveţia, unde mâine au loc alegerile pentru funcţia de preşedinte FIFA, iar Ionuţ Lupescu este în concediu.

Ceilalţi cu funcţii de răspundere în FRF au găsit o soluţie convenabilă: şi-au închis telefoanele mobile! Joi este programată o şedinţă de Comitet Executiv, în care trebuie lămurite cel puţin câteva probleme.

1. Câte echipe va avea Liga I în sezonul viitor?

Conform ROAF, în cazul retrogradării unor echipe pe motiv de nelicenţiere, locurile vacante vor fi ocupate de cluburile care au retrogradat din Liga I în campionatul precedent, cel mai bine clasate, care deţin licenţă. O singură echipă este însă eligibilă: Sportul Studenţesc. Celelalte trei (Craiova, Brăneşti şi Urziceni) nu au primit sau n-au solicitat licenţă. Conform regulamentului, nicio echipă din Liga a II-a nu poate lua locul uneia din primul eşalon (regulă adoptată în 2009, când Ceahlăul trebuia să retrogradeze, dar a rămas în Liga I pentru că Delta nu şi-a luat licenţa). În aceste condiţii, există trei variante: Liga I va continua cu 17 echipe, se va reduce la 16 (Sportul nu va fi invitată să rămână în primul eşalon) sau C. Ex. va lua o decizie excepţională şi va schimba regulamentul permiţând unei a cincea echipe să promoveze).

2. Poate Comitetul Executiv să salveze Timişoara?

Viorel Duru a anunţat ieri că hotărârile Comisiei de Licenţiere sunt definitive şi nu pot fi atacate nici la TAS, nici în instanţele civile. Timişoara mai are însă o speranţă la Comitetul Executiv de mâine. Chiar dacă în ROAF nu există o prevedere prin care Comitetul Executiv poate lua decizii peste Comisia de Licenţiere, membrii acestuia pot stabili competenţe pe loc. Bănăţenii speră să fie menţinuţi în Liga I fără drept de joc în cupele europene, deşi o astfel de pretenţie ar putea veni şi de la Bistriţa.

3. În ce Ligă va retrograda Craiova?

În mod normal, ţinând cont de problemele pe care le-a avut la licenţiere (divizare, datorii multiple), Universitatea ar trebui să ajungă direct în Liga a III-a, pentru că de anul acesta s-a introdus sistem de licenţiere şi la divizia secundă (cu aceleaşi criterii, exceptând plata datoriilor la stat). Totuşi, surse din FRF susţin că în Comitetul Executiv se poate lua decizia invitării oltenilor în liga secundă.

4. Sportul începe sezonul cu două puncte minus?

Sportul Studenţesc a terminat sezonul precedent fără să realizeze baremul impus de FRF (25 de puncte). Dacă este invitată să ia locul uneia dintre cele două retrogradate pe motiv de nelicenţiere, va începe cu puncte minus sau acestea se vor şterge?

3 variante pentru sezonul 2011-2012 din Liga 1!** Cum ar putea arăta noul campionat: