Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90375
ovidiu
Member

Au lăsat responsabilitatea pe seama LPF-uluiTrimite pe:TwitterYahoo! MessINCREDIBIL: Dragomir şi Marius Stan, la un pas de bătaie în şedinţa CEx! Propunerea care o poate salva pe Poli
Articol publicat de , Alex Amironoaiei, Nicu Bădescu

Dumitru Dragomir va propune luni FRF-ului ca Timişoarei şi Bistriţei să li se permită să evolueze şi la anul în Liga I. Enervat de reacţia lui Mitică, Marius Stan l-a acuzat de subiectivism, cei doi fiind la un pas de bătaie!
Mult-aşteptata decizie a Comitetului Executiv al FRF cu privire la situaţia Timişoarei şi a Gloriei Bistriţa nu a mai venit. Mircea Sandu a anunţat ieri că FRF nu poate lua nicio hotărâre şi a centrat către LPF. Dumitru Dragomir va propune luni ca aceste două echipe să rămână în Liga I, dar un anunţ oficial va fi făcut abia pe 20 iunie, la următoarea şedinţă a CEx!
După mai bine de trei ore de discuţii, Mircea Sandu a ieşit în faţa presei şi a anunţat că nu s-a luat nicio decizie şi că mingea se află în terenul LPF-ului. Dragomir a preluat iniţiativa şi luni va veni cu propunerea bombă: Timişoara şi Bistriţa să rămână în Liga I, fără dreptul de a juca în cupele europene – în cazul bănăţenilor.

Se modifică regulamentul! Retroactiv?
Chiar şi aşa, surse apropiate federaţiei afirmă că doar echipa lui Jean Pădureanu ar putea scăpa basma curată, bănăţenii fiind ca şi condamnaţi pentru că se află sub atenta observaţie a UEFA. Singura certitudine venită de la Sandu a fost că de la anul sistemul de licenţiere pentru Liga I se va simplifica. El doreşte ca datoriile către stat să nu mai conteze în acordarea licenţei, doar datoriile către propriii jucători, angajaţi sau alte cluburi urmând să fie luate în considerare. Surse ProSport au povestit că Dumitru Dragomir ar avea în intenţie ca această modificare de regulament să intre în vigoare încă de acum, lucru cu care majoritatea nu a fost de acord!

Stan şi Dragomir au fost la un pas de încăierare
Primul care a luat atitudine a fost Marius Stan, preşedintele Oţelului. “Domnule preşedinte, nu există nicăieri în lume să schimbi regulamentul şi să intre în vigoare retroactiv!”. Conform martorilor, şeful ligii ar fi fost iritat de reacţia lui Stan, refuzând apoi să-şi pună semnătura pe lista cu echipele româneşti ce ne vor reprezenta în cupele europene, evident fără Timişoara! “Păi, domnule Dragomir, dumneavoastră sunteţi preşedintele LPF sau al Timişoarei?”, ar fi spus şeful Galaţiului. Aproape instantaneu, cei doi s-ar fi ridicat de la masă, vizibil nervoşi, moment în care a intervenit Mircea Sandu: “Domnilor, suntem la FRF, nu la piaţă! Calmaţi-vă!”. Deşi, teoretic, are şanse mici în demersul său, Dragomir speră să-l convingă pe Naşu’ că ar fi bine ca Timişoara şi Bistriţa să nu fie retrogradate. Rămâne de văzut dacă va şi reuşi!

E păcat că Timişoara nu va mai putea avea echipă în Liga I, dar trebuie ţinut cont că de trei ani tot au probleme
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Bistriţa nu a vrut să înţeleagă situaţia. Au avut o datorie de doar 100.000 de euro. Jean Pădureanu se putea împrumuta
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Până pe 20 iunie, liga trebuie să analizeze situaţia, să vină cu o propunere şi vom vedea dacă poate fi aplicată imediat
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Le-am cerut cluburilor să facă publice documentele de licenţiere cu probleme
Viorel Duru, director de licenţiere FRF

Timişoara şi Bistriţa rămân retrogradate
Până acum, un singur lucru este cert: Poli Timişoara nu va evolua în cupele europene orice ar fi. Mai departe, cel mai probabil, liga va propune modificarea regulamentului competiţiei interne, urmând ca o echipă care nu primeşte licenţă pentru Europa să nu fie neapărat retrogradată, în sensul că vor conta numai datoriile către partenerii de întrecere, nicidecum aspectele de speţă financiară. În mod normal, propunerea va fi acceptată, dar nu va putea fi pusă în aplicare decât din sezoanele următoare. Cele două echipe ar putea rămâne totuşi în Liga a II-a, pentru că acolo nu este necesară dovada plăţii taxelor către stat.

Cine promovează în prima ligă?
În continuare, prima ligă ar trebui să aibă parte şi de a cincea echipă promovată, pentru că doar Sportul Studenţesc a primit licenţă pentru sezonul următor. Regulamentul însă nu specifică ce decizie trebuie luată în cazul în care două echipe sunt retrogradate şi nu există suficiente cluburi din primul eşalon care să le poată lua locul. În aceste condiţii rămâne de văzut soluţia prin care va ajunge în prima ligă o altă echipă din eşalonul inferior, neexistând vreo specificare în acest sens în Regulamentul FRF.

Scapă doar Bistriţa?
Evaziv sau nu, Mircea Sandu a scăpat în declaraţiile sale şi posibilitatea în care Timişoara şi Bistriţa ar putea scăpa de retrogradare. “Astăzi, cei care nu au licenţă nu pot juca în Liga I. Dacă regulamentul se modifică, vom vedea”, a spus “Naşul”, dar şi-a schimbat aproape imediat atitudinea: “Noul manual va intra în vigoare pentru sezonul viitor”. Sugestivă a fost însă declaraţia lui Dumitru Mihalache, şeful Compartimentului Competiţii: “În România se poate întâmpla orice!”. Conform unor surse, varianta discutată în culise este să scape Bistriţa, iar Poli să rămână în Liga a II-a! “Asta se încearcă acum, dar vom vedea! Cert e că se trage de timp!”.