Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90384
sorin
Member

Şanse mici pentru FC Bihor să mai evolueze în Liga 1!
de fbogdan1988 | Duminica, 12 Iun 2011, 13:30 | 0 comentarii

(1/1)

FRF a anunţat astăzi printr-un comunicat de presă că Comitetul Executiv care se va întruni pe 20 iunie nu are nicio competenţă în ceea ce priveşte procesul de licenţiere a cluburuilor.

Această luare de poziţie taie brusc speranţele orădenilor care încă mai credeau într-o soluţie salvatoare. În ultima perioadă s-a vehiculat că la Comitetul Executiv din 20 iunie Mitică Dragomir va propune o modificare în regulamentul de licenţiere ca cele trei grupări cu probleme să poată evolua fără probleme în Liga 1.

Deasemenea, s-a mai scris că Mircea Sandu ar fi avut o întâlnire de taină cu reprezentanţii celor trei cluburi în care i-ar fi asigurat că vor evolua în liga 1 în sezonul următor, iar acest lucru avea să fie concretizat în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

Totuşi, comunicatul publicat astăzi de Biroul de Presă şi Relaţii Publice al FRF lasă fără nicio alternativă cluburile fără licienţă, printre care şi FC Bihor. Este ştiut faptul că decizia Comisiei de Recurs care a lăsat cele trei cluburi fără licienţă nu va mai putea fi atacată în nicio curte de arbitraj naţională sau internaţională şi nici în instanţele de drept comun.

Prin urmare cluburilor FC Bihor, Gloria Bistriţa şi Poli Timişoara nu le rămâne decât să se resemneze şi să accepte ideea că vor evolua în ligile inferioare întrucât este greu de crezut că se va mai schimba ceva în următoarea perioadă.

Cine merge în liga 1?

Cum cele trei echipe sunt retrogradate, întrebarea care se mai pune acum este cea din intertitlu. CS Mioveni a fost deja anunţată că va evolua în Liga 1 în următorul sezon potrivit declaraţiilor date de oficialii clubului argeşean.

Pe lângă Mioveni, FRF va trebui să mai apeleze la două echipe pentru a completa lista de 18. Cel mai probabil, acestea vor fi Voinţa Sibiu şi Sportul Studenţesc, ambele neavând probleme cu licienţa. Sportul a terminat sezonul precedent pe ultimul loc, iar Voinţa Sibiu a terminat campionatul pe locul 4 în Seria de Vest a Ligii a Doua. Pe lângă ele, ar mai fi un singur club care are licienţă pentru Liga 1 şi anume Săgeata Năvodari, însă clubul constănţean nu are drept de promovare în acest an.

Comunicatul FRF

Redăm mai jos comunicatul publicat de FRF:

“Urmare a numeroaselor articole de presă şi a luărilor de poziţie din mass-media pe tema respectivă, Federaţia Română de Fotbal precizează:

Comitetul Executiv al FRF nu are nicio competenţă în ceea ce priveşte procesul de licenţiere a cluburilor, unul independent, acesta fiind încheiat la nivelul Ligii I.

Într-adevar, forului mai sus menţionat i se poate prezenta, conform Ordinii de Zi, o informare cu privire la procesul de licenţiere încheiat sau având drept tematică procesul de licenţiere în ansamblul său. Atât şi nimic mai mult.

Direcţia Presă şi Relaţii Publice a FRF”

Autor: Bogdan Fechită