Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90390
ngm
Member

LUNI SE TERMINA BILCIUL !!!

UEFA validează luni retrogradările lui Poli Timişoara şi a Gloriei Bistriţa?

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, vrea să scoată castanele din foc cu mîna celor de la UEFA pentru neacordarea licenţeleor şi a retrogradării din Liga 1 a cluburilor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa .

Şeful de la Casa Fotbalului l-a invitat la Comitetul Executiv al FRF de luni, 20 iunie, pe Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar.
Potrivit unor surse federale, oficialul forului european va veni la Bucureşti pentru a preciza clar că sistemul de licenţiere trebuie respectat.

“Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu le-a promis celor de la Timişoara că vor rămîne în Liga 1, dar fără drept de a participa în cupele europene, însă nu se poate acest lucru. Nu se poate acest lucru deoarece Constituţia nu permite aplicarea retroactivă a unei legi ce urmează să intre în vigoare abia din sezonul viitor”, susţin federalii.

Directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar, Andrea Traverso, şi directorul de Licenţiere al FRF, Viorel Duru, vor susţine luni, de la ora 12:00, o conferinţă de presă la Casa Fotbalului.

“Mircea Sandu a apelat la UEFA pentru a nu fi încriminat nimeni din Federaţie pentru decizia retrogradării lui Poli Timişoara şi a Gloriei Bistriţa”

Patronul lui Poli Timişoara speră însă că bănăţenii vor evolua şi sezonul viitor în Liga 1: “Am depus documentele la TAS, avem două acţiuni împotriva comisiei de licenţiere. Dacă ni se va da dreptate, Federaţia nu va risca să nu ne primească în prima ligă pentru că ar putea fi dezafiliată de la FIFA şi UEFA.

În acest sezon, ni se pare normal să fim primiţi în Liga 1, indiferent de decizia TAS, dar să nu jucăm în cupele europene. Deja s-au anunţat echipele care vor participa în Liga Campionilor, aşa că nu mai avem ce face.

Ce am cules eu din tot ce s-a întîmplat este că foarte multă lume pune presiune pentru retrogradarea noastră. Situaţia noastră financiară este forte bună, dar asta nu pare să intereseze pe nimeni. Eu susţin în continuare că nu avem nici o datorie”, a spus Marian Iancu la televiziunea sportro.