Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90393
ngm
Member

Azi aflăm dacă Poli, Bistriţa şi Bihor rămîn retrogradate » Toţi contra Timişoarei

Marius Stan a luat de la fiecare club o împuternicire prin care toate grupările din Liga 1 solicită să se respecte regulamentul, iar Poli să nu fie acceptată în continuare pe prima scenă.

În şedinţa Comitetului Executiv de azi se va decide dacă Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa vor fi sau nu retrogradate, avînd în vedere că n-au primit licenţa pentru sezonul următor. Se anunţă două tabere, una pro-Timişoara şi una împotriva grupării de pe Bega, fiind aşteptată o întrunire extrem de agitată la Casa Fotbalului.

Marea surpriză va fi reprezentată de faptul că Marius Stan, reprezentantul Ligii 1 în acest for, va prezenta celorlalţi membri cîte o adresă din partea fiecărui club, prin care acestea solicită “să fie respectate regulamentele în vigoare şi o echipă care nu a primit licenţa să nu fie menţinută în continuare în prima divizie”. Săptămîna trecută, şeful Oţelului a strîns respectivele documente, inclusiv din partea lui Vasile Şiman, şi le va pune pe masa CEx.

Dragomir e cu Iancu
De partea Timişoarei se va afla chiar Dumitru Dragomir, cel care va propune schimbarea statutului FRF în sensul în care “un club care nu a primit licenţă şi nu poate evolua în cupele europene să poată să joace în continuare în prima ligă, dar fără a avea drept de a merge în Europa nici în sezonul următor”.

Un argument că Poli nu-şi face mari speranţe pentru şedinţa de azi e declaraţia de ieri a lui Gheorghe Chivorchian: “Vom rămîne şi în Liga 1 şi vom juca şi în cupele europene. Vom cîştiga la TAS, aşa cum am cîştigat mereu”. UEFA, care va avea azi, la Comitetul Executiv, un specialist în licenţiere, a scos deja Timişoara de pe site-ul său oficial ca echipă participantă în turul 3 preliminar al Champions League şi a înlocuit-o cu FC Vaslui. Tot azi se va hotărî şi dacă FC Bihor, promovată pe teren, dar fără licenţă, va urca sau nu în “A”.

“Dacă Timişoara va rămîne în prima ligă, deşi n-are licenţă, atunci la anul, dacă Rapid nu va prinde cupele europene, nu ne vom mai obosi să luăm licenţa pentru că va trebui să rămînem şi noi, nu?”
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid

“Timişoara a terminat pe locul 2 şi acolo va rămîne. Toată lumea vrea să-i dea în cap lui Iancu, dar nimeni nu vede ce s-a făcut la Timişoara şi faptul că acolo există un centru de copii şi juniori comparabil cu cel al Barcelonei”
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

“Cluburile care n-au primit licenţa n-au primit-o din cauza lor, nu din cauza cuiva anume de la FRF sau de la Comisia de Licenţiere. Punct!”
Mircea Sandu, preşedinte FRF

“Se pregăteşte o lovitură de palat, se încearcă menţinerea Timişoarei şi a Bistriţei în Liga 1 pe motiv că e nevoie de echipe importante ca să se vîndă drepturile TV. Se pune la cale o mare blatiadă”
Dumitru Costin, membru CEx