Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90407
dragos
Member

Comitetul Executiv: de ce abia acum?!
June 20th, 2011 | Blogroll, Fotbal, Fotbal intern

Conform ordinii de zi anunţate pe site-ul http://www.frf.ro, Comitetul Executiv se întruneşte în această dimineaţă ca să omologheze rezultatele stagiunii 2010-2011. Concret, “pentru aprobarea clasamentelor finale ale competiţiilor de seniori” şi, printre altele, “pentru dezbaterea şi aprobarea unor modificări din ROAF”. De fapt, opinia publică aşteaptă cu înfrigurare de la CEx să dea verdictul, ca ultimă instanţă, în privinţa retrogradării şi a promovării în contextul în care mai multe echipe n-au primit licenţa.

S-a spus, sau doar s-a sugerat, că nu-i de competenţa Comitetului Executiv să modifice hotărîrile comisiilor abilitate în materie de licenţiere. Ca atare, Timişoara şi Bistriţa ar urma să fie retrogradate, Sportul să continue în Liga 1, iar FC Bihor să nu promoveze, locul acesteia revenind Daciei Mioveni. Pentru completarea primului eşalon, Săgeata Năvodari şi Voinţa Sibiu ar disputa un meci de baraj, ori o dublă?, dar şi aici există o nelămurire. Care Săgeata, cea inclusă de FRF la jumătatea campionatului, pe lista formaţiilor fără drept de promovare?! Am scris atunci că e incorect ca la reguli să se umble în cursul întrecerii, ilegal şi imoral, deci nu mai insist.

Întrebarea însă rămîne: ce s-a schimbat în 5-6 luni la Năvodari ca să i se ridice interdicţia? Tocmai pentru că, în afara atitudinii federale, nu s-a produs nici o schimbare, pare posibil ca Timişoara, Bistriţa şi Bihor, una sau două dintre ele, poate chiar toate trei, să se bucure de indulgenţă. Puţin probabil că da, dar dacă se va întîmpla aşa, n-ar fi de mirare. Atît timp cît ierarhiile fotbalului nostru se stabilesc de cîţiva ani la Lausanne, nu la Bucureşti, la TAS, nu la FRF, orice e posibil.
Ceea ce are însă darul să ne mire e faptul că onor CEx s-a reunit atît de tîrziu! Normal era să se adune mai repede şi să se pronunţe, nu să ţină în şah atîtea echipe, să le ţină sub ameninţare, ba şi încurcate. Deşi pregătirile pentru noul sezon au început, acestea încă nu ştiu în ce divizie vor evolua!!!! Cum intră în discuţie viitorul unor jucători, alcătuirea bugetelor, fixarea obiectivelor etc., era datoria elementară a Comitetului Executiv să se fi întrunit măcar cu o săptămînă mai devreme, dacă nu cu 10-12 zile, astfel încît echipele respective să afle pe ce picior dansează. Se vede însă treaba că membrii CEx au fost foarte ocupaţi, prinşi pînă peste cap, bieţii oameni!

Mai e ceva. La şedinţa de luni va participa şi elveţianul Andrea Traverso, directorul UEFA pentru licenţierea cluburilor şi fair-play financiar. Să fie sănătos şi bine venit! Mai departe însă, îmi cer scuze, ce va explica el şi cui, reprezentanţilor fotbalului juvenil, de sală şi feminin?! Ca amănunt, Traverso a solicitat o întîlnire cu conducerea Timişoarei, numai că nu înaintea reuniunii CEx, cînd ar fi descoperit pe ce îşi bazează Timişoara apărarea, ci după, cînd nu va mai fi nimic de făcut! Merită presupus că FRF l-a invitat pe elveţian pentru a mai linişti spiritele. Poate că va reuşi, dar va alunga senzaţia de nesiguranţă, superficialitate şi mîntuială cu care ne-a obişnuit să-şi argumenteze deciziile? Mai degrabă nu.