Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90525
dragos
Member

Varga şi Chipciu ar putea ajunge la Steaua.
După Chiricheş şi Dănănae, Gigi Becali i-a anunţat pe cei din club, dar şi pe Ilie Stan că îi va aduce pe fostul elev al lui Dan Petrescu, dar şi pe mijlocaşul braşovean.

Steaua îşi joacă mîine seară viitorul european pe axa Haifa – Arena Naţională, însă îşi face în mare secret şi campania de achiziţii pentru această iarnă. Gigi Becali deja l-a antamat pe Dănănae, însă nu se va opri aici şi următoarele două ţinte sînt şi mai importante: Dacian Varga şi Alexandru Chipciu.

În privinţa lui Varga, imediat după ce Kuban Krasnodar a anunţat că nu e interesată să-l transfere definitiv, Becali a intrat pe fir şi a avut deja o rundă de discuţii cu Vasile Şiman, patronul Sportului, echipă cu care Varga se află sub contract. Şiman i-a transmis că Varga e de vînzare, iar cei doi s-au pus în mare de acord, urmînd ca după ultima etapă din 2011 să pună transferul şi pe hîrtie, însă venirea lui Varga e bătută în cuie în proporţie de 99 la sută.

Şi pentru Chipciu s-au început negocierile. “Băiatul mi-a zis că nu se duce la CFR pentru toţi banii din lume fiindcă el e stelist, deci îl puteţi considera şi pe el cu un picior şi jumătate în curtea Stelei”, a declarat Becali la GSP TV.

Unde ar juca Varga şi Chipciu
Primul ar putea fi folosit ca mijlocaş lateral în 4-4-2 sau extremă în 4-3-3. Cel mai probabil la Steaua îşi va putea găsi loc ca mijlocaş stînga într-un modul 4-4-2, în timp ce Chipciu poate evolua şi pe stînga şi pe dreapta, dar aproape sigur Steaua îl vrea pentru a-l înlocui pe Nicoliţă. “Steaua trebuie reechilibrată pentru că echipa atacă aproape exclusiv pe partea stîngă”, a declarat ieri Anghel Iordănescu.

Jumătate din primul “11” ar fi de la naţională
După aducerea lui Varga şi Chipciu, la care s-ar adăuga ce mai are Steaua în lot acum, ar rezulta un prim “11” în care s-ar regăsi mai mult de jumătate dintre jucătorii pe care Piţurcă îi vede oameni de bază în campaniile viitoare: Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Varga, Tănase, Bourceanu şi Chipciu.

Cum ar arăta Steaua în retur, în 4-4-2: Tătăruşanu – Dănănae (G. Matei), Gardoş, Chiricheş, Brandan – Chipciu, Bourceanu, Cr. Tănase, Varga – M. Costea, Rusescu (Tatu)

CV – Dacian Varga
– a împlinit 27 de ani în luna octombrie
– are 1,73 metri şi 61 de kilograme
– În 2011 a evoluat la Kuban Krasnodar, echipă pentru care a evoluat 27 de meciuri şi a marcat un singur gol şi acela din penalty
– în Liga 1 a jucat pentru Sportul, Unirea Urziceni şi Rapid
– are 4 selecţii şi nici un gol la echipa naţională

CV Alexandru Chipciu
– a împlinit în septembrie 22 de ani
– joacă de 4 ani la Braşov, dar a debutat în prima ligă în mai 2010
– are 50 de meciuri în Liga 1
– în actualul sezon a jucat toate meciurile de campionat şi are o medie de 6,24, cea mai mare de la Braşov

“Kuban nu-l ia pe Varga pentru că politica lor e să cumpere jucători foarte tineri pe bani foarte mulţi. Oricum, Varga a făcut aici cel mai bun sezon din cariera lui, Steaua ar da o mare lovitură dacă l-ar lua” (Dan Petrescu, antrenor Kuban Krasnodar)

“Am vorbit cu Neculaie şi mi-a zis că dacă mi-l dă pe Chipciu va retrograda, iar eu i-am zis că punem clauză şi dacă Braşovul va pica îi voi mai plăti încă două milioane de euro” (Gigi Becali, patron Steaua)

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/urmatoarele-lovituri-ale-stelei-varga-si-chipciu-288483.html