Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90568
ultrasro
Member

Debut cu scandal Cel mai tanar din Liga 1!

Daniel Ionut Serban a debutat in Liga I, luni seara, pentru Sportul Studentesc, in succesul de la Piatra Neamt, cu Ceahlaul, la varsta de doar 16 ani si 7 luni! Jucatorul ar putea avea un viitor deosebit, daca tinem cont ca el este capitanul Nationalei de juniori a Romaniei, pe segmentul sau de varsta si, debutase, in Liga a IIII-a, de asemenea, la o varsta frageda, in octombrie 2010, la doar 15 ani si doua luni! Nascut pe 7 august 1995, Serban a inceput fotbalul la 10 ani, la Petrolul Ploiesti, apoi a trecut, in 2009, la Chimia Brazi, unde a si debutat in divizia C, in octombrie 2010, in meciul cu Inter Clinceni, iar acum a facut pasul spre fotbalul de performanta!

Contestat de Tomsani

In tur, Serban a fost titular incontestabil, la Chimia, de numele sau “legandu-se” o adevarata “telenovela”, in aceasta iarna, pentru ca jucatorul a fost transferat, in acte, de catre Chimia, la Prahova Tomsani, dar el a semnat cu Sportul, din postura de fotbalist “liber de contract”! Oricum, dupa doar un cantonament sub comanda lui Daniel Isaila, a fost “aruncat” in focul Ligii I, in minutul 87, la Piatra Neamt, cand l-a inlocuit pe Nistor.
Insa cei de la Brazi au anuntat transferul la Tomsani, divizionara C depunand un memoriu impotriva fotbalistului, care risca sa fie suspendat. Asta pentru ca, chiar daca era liber din ianuarie, si nu mai “mergea” sa fie transferat de Chimia la Tomsani, el se pare ca a semnat un contract si cu echipa lui Radu Calin, inca de anul trecut! Cum a semnat si cu gruparea lui Vasile Siman, sansele ca Serban sa-si continue “aventura” in Liga I sunt conditionate de evitarea unei suspendari a juniorului, pentru “dubla semnatura”!

Claudiu Tudor – debut tot la 16 ani

In istoria recenta a Ligii I, in afara de Ionut Serban, Prahova a mai inregistrat un debut la o varsta frageda, Claudiu Tudor jucand primul sau joc in Liga I, de asemenea, la 16 ani si jumatate (cu mai putin de o luna, diferenta, in favoarea lui Tudor). Nascut pe 29 aprilie 1985, Tudor a debutat in tricoul Petrolului, in Liga I, pe 27 octombrie 2001, in partida Petrolul – Ceahlaul, scor 3-0, sub comanda lui Costel Lazar, jucatorul trecand apoi pe la Universitatea Craiova, Juventus Bucuresti, FC Ploiesti, Astra si Poli Iasi (unde evolueaza acum).
In Liga I, urmatorul “recordman”, dupa Serban, este Claudiu Bumba, de la Targu Mures, care a debutat, anul trecut, la 17 ani si 6 luni (este nascut in 5 ianuarie 1994) si a jucat primul meci in 22 iulie 2011 (Dinamo – FCM Tg. Mures, scor 1-0).
De remarcat ca, “fotbalistul cel mai tanar din istoria Diviziei A” este chiar Nicolae Dobrin, care a jucat in primul esalon la 14 ani si 10 luni!

Marian DIMA