Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90578
ultrasro
Member

Revista Kamikaze: 22.03.2012
http://www.kmkz.ro/sport/pareri/si-studentii-platesc-citeodata/

Studenții și oamenii fără treabă acasă care populau de obicei tribunele Sportului Studențesc nu erau obișnuiți cu îngrămădeala la casa de bilete și nici cu biletele, de fapt. De cînd e lumea, se intră moca la meciurile din Regie. Ieri a fost pe bani. Casa de bilete însăși nu era familiarizată cu cumpărătorii și părea să se chircească precum un arici în încercarea de a-i ține departe pe nesimțiții ăia care-o asaltau. ”Pentru ce?”, parcă te-ntreba cașcarabeta din plastic alb. ”Pentru un amărît de meci cu CFR?”.
Singura doamnă care vindea bilete era și ea debusolată de zecile spre sutele de oameni care se împingeau, încercînd să-și plaseze cît mai bine mîinile prin geamul chioșcului. Pasiunea pentru Sportul și faptul că meciul începuse, deja, de vreo zece minute, le dădea mușteriilor forțe nebănuite, dar se vedea clar că nu erau familiarizați cu exercițiul cozii și puhoiul venea din toate părțile, făcînd imposibilă ieșirea din meleu, odată ce-ți cumpăraseși mult-doritul carton. Cînd eram în mijlocul poeziei de coate, de undeva din spate se aude un comentariu în care autorul pune toată ironia de care se simțea în stare: ”Gata, de etapa viitoare jucăm și noi pe Național Arena, că nu se mai poate!”. Un domn în vîrstă căsca gura uimit la îmbulzeala de la casă, cu o hîrtie de 5 și două de 1 leu în mînă. Altul neobișnuit cu biletele cu bani. Ne abordează: ”Îmi mai trebuie și mie 3 lei ca să intru la meci.” Îi dăm, mulțumiți că măcar nu ne-a rugat să stăm iar la coadă și pentru el.

Țărănia de la cozi nu te pregătea nicicum pentru rafinamentul occidental al angajaților firmei de pază, pensionari în timpul liber, care îi rugau pe suporteri să renunțe la pungile de semințe la intrare pe arenă, că nu e voie. Probabil, în viitorul apropiat nu va mai fi o mare vitejie să bagi torța în chiloți pe stadion, ci semințele de floare. Sfatul nostru este să nu le băgați vărsate. Exceptîndul cazul în care le doriți mai sărate, caz în care există și posibilitatea să le serviți direct din șosete.

După îngrămădeala de la casă, ne așteptam ca stadionul să fie arhiplin. Țeapă. O peluză era ocupată doar de suporterii ceferiști (vreo opt), iar în restul stadionului erau maxim 3.000 de chibiți alb-negri. Ne-a explicat fenomenul șeful galeriei Sportului, intrat și el pe stadion, ca un conducător de oști ce se respectă, abia prin minutul 35: „Clubul tipărește 2.000 de bilete și ne trezim la meciurile importante că e stadionul ocupat pe jumătate și nu mai găsim bilete la case. La un meci cu Dinamo au rămas 500 de oameni afară din cauza asta. Și eu am intrat atît de tîrziu acum tot pentru că nu mai aveau bilete”.

Asistența era completată elegant de cele cîteva zeci de studenți care stăteau la ceea ce se pot numi lojele stadionului Sportul: balcoanele de pe spate ale căminului aflat la doar cîțiva metri de tribuna a doua. Acolo sînt și cele mai scumpe abonamente, de altfel: 500 de euro pe sezon, cît e șpaga pentru o cameră de cămin.

Nu ne așteptam la o atmosferă cu coregrafii și petarde în Regie, dar un pic de imaginație la înjurături n-ar fi stricat. Doar clișee de genul: „Portare, s-o fut pe mă-ta!”, ”Arbitre, mai e nevastă-ta curvă?” sau ”Șeptare, nu știi pe cineva să-mi sugi și mie pula?”. Dintre jucători merită remarcat doar fundașul Picolo de la CFR. N-am mai văzut un jucător atît de slab de la retrogradarea Craiovei. Picolo nu părea a fi numele, ci ocupația sa de bază. Noroc că puștii Sportului, plătiți de obicei în geci și telefoane, au încercat să impresioneze fetele din tribună sau de la balcoanele căminelor din Regie egalînd în prelungiri, în 10 oameni. De partea cealaltă, CFR Cluj ne-a impresionat sincer cu fotbaliștii de doi lei și cu jocul execrabil pe lîngă care plictiselile fără noimă etalate de Steaua, Rapid sau Dinamo chiar par prestații de cupe europene.

Claudiu Radu
Andrei Manțog