Reply To: 28.07.2011 Sportul Studentesc – Ceahlaul P. Neamt 1-1(0-0)

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I 28.07.2011 Sportul Studentesc – Ceahlaul P. Neamt 1-1(0-0) Reply To: 28.07.2011 Sportul Studentesc – Ceahlaul P. Neamt 1-1(0-0)

#91200
ionut.ro
Member

Aproape victorie

Cu 3 p deja in cont si avand in fata o nou-promovata Sportul Studentesc se prezenta ca favorita la casele de pariuri. Prezenta lui V.Piturca ar fi trebuit sa le ofere o motivatie suplimentara vedetelor echipei, dornice sa imbrace tricoul echipei nationale. Poate tocmai din aceasta cauza jocul bucurestenilor a parut afectat de individualism. Totusi Sportul nu a fost cu nimic superioara advesarului in prima repriza, incercarile de atac ale studentilor fiind anulate de artagoasa aparare a oaspetilor dar si de greselile proprii ale alb-negrilor. Norocul le-a suras bucurestenilor in min 15 cand la o faza simpla, singur la 6m cu capul, Gafita a reusit sa nu nimereasca poarta goala. Meciul pare anost iar ocaziile de poarta vin greu. In min 30 la cea mai frumoasa faza a partidei, angajat de Irimia, Curelea preia elegant pe piept in careu si trage pe jos la coltul lung stergand bara exterioara. Fara sa domine Sportul ar fi putut intra in cabine la avantaj, dar T.Balan, lansat singur cu portarul din unghi trage la coltul lung pe langa poarta, ratand cea mai mare oportunitate a sa de a-l impresiona pe selectioner. Repriza a 2-a aduce o echipa a Sportului un pic mai agresiva. Maxim este pe punctul de a scapa singur cu portarul, dar este jenat suficient de bine de catre un nemtean pentru a nu putea continua faza eficient. Alt coechipier al Ceahlaului a fost avertizat cu galben de “valorosul” Tudor pentru aceasta faza. Prima mare ocazie apartine tot lui Gafita, care excelent lansat printre fundasii nostir de Lukas, singur cu portarul, suteaza din 10m peste poarta. Incet, incet, Sportul incepe sa domine teritorial. Ocaziile ratate de nemteni se razbuna in sfarsit in min 62, T.Balan inalta zmeul in careul advers, Patriche castiga un duel aerian si-i trimite mingea lui Curelea care singur din 6m trage pe jos pe langa portar. Inteligent, Ferfelea aflat in off-side nu ataca mingea, astfel incat golul Sportului este corect. Parea ca va fi suficient pentru o noua victorie obtinuta fara prea multe batai de cap. Din pacate golul studentilor i-a motivat pe nemteni, iar bucurestenii le-au permis acestora sa se apropie de poarta. Peste nici 10min, dupa o posesie prelungita de cca 2min a Ceahlaului, centrarea sutata a lui Dumitrescu s-a lovit de piciorul “ratangiului”de pana atunci – Gafita si a nimerit coltul scurt la firul ierbii. Nici o sansa si nimic de reprosat portarului Ormenisan, care astazi a dat ceva siguranta echipei prin interventiile sale. Ultimile 20 min s-au jucat deschis. Nemtenii au inteles ca punand presiune pe apararea Sportului pot obtine chiar mai mult decat o remiza. Studentii s-au vazut si ei nevoiti sa atace si si-au trecut in cont ultimile ocazii prin Curelea (sut peste de la 16 m dupa o faza frumos lucrata de Ferfelea si Nicola) si V. Nicola (sut pe jos pe langa poarta de la marginea careului).
S-a terminat 1-1, scor echitabil, un meci in care senzatia generala este ca studentii ar fi obtinut victoria daca s-ar fi intrebuintat mai mult. Sa fie de vina caldura asa cum sugera Curelea la sfarsitul partidei?, sau memoriile depuse si salariile neplatite de Siman? sau gandul la trasferuri de ultima ora care parca a cuprins intreaga echipa?. Pana la urma nu s-a obtinut decat un egal acasa cu o posibila contracandidata la retrogadare, asa cum remarca lucid acelasi Curelea.