Reply To: 26.11.2011 Sportul Studentesc – FC Vaslui 1-0(1-0)

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I 26.11.2011 Sportul Studentesc – FC Vaslui 1-0(1-0) Reply To: 26.11.2011 Sportul Studentesc – FC Vaslui 1-0(1-0)

#91844
cameliu
Member

Prosport:
prosport
Repetenţi la fotbal! Sportul – Vaslui 1-0
Articol publicat de Victor Stoicescu

Elevii lui Hizo au avut evoluţie foarte slabă în meciul din Regie, fiind dominaţi la toate capitolele de jucătorii Sportului, care au demonstrate că merită să rămână în Liga I.

Vaslui a venit în Regie să câştige cele trei puncte, dar a dat peste o echipă a Sportului decisă să nu piardă meciul pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare.

Moldovenii au fost cu gândul la partida decisivă cu Lazio de joia viitoare de la Piatra Neamţ pentru calificarea în primavara europeană. Elevii lui Hizo au avut un început de joc slab, iar în minutul 15, Leonard Dobre a deschis scorul după ce a trecut uşor de Milisavljevic şi Farkas. Degeaba a urlat “Dulăul”la vasluieni, aceştia nu au reuşit să arate în prima repriză că vor să câştige, au jucat foarte prost, iar vedetele Sânmărtean şi Wesley s-au remarcat doar printr-o evoluţie slaba, greşind majoritatea mingilor care au ajuns la ei.

Singurul care a încercat ceva a fost doar Adailton, care a ratat o ocazie bună de egalare pe finalul primei reprize. De partea cealaltă Isăilă a trimis o echipă disciplinată care a acoperit bine terenul şi a încercat să iasă pe contraatac prin Dobre şi Curelea.

Prima victorie acasă din tur

După pauză, Hizo l-a înlocuit pe Zmeu cu Hugo Luz şi a schimbat aşezarea tactică, din 4-2-3-1 în 4-4-2, l-a urcat pe Adailton în atac lângă Temwanjera. La prima fază de poartă atacantul african a trimis din 7 metri în Andrei Popescu. În minutul 60, Ferfelea a trimis mingea în bară şi trecut pe lângă majorarea scorului. Vasluienii au mizat totul pe cartea atacacului şi cu 20 de minute înainte de final, Adailton a scăpat singur cu Popescu, dar a trimis pe lângă poartă de la 16 metri. Tinerii Sportului au făcut instrucţie cu vedetele lui Porumboiu şi le-a arătat că un meci se câştigă prin sacrificiu şi multă dăruire. Studenţii obţin prima victorie acasă şi a doua din acest sezon, după cea din prima etapă de la Chiajna. Hizo a scăpat să fie demis pentru că urmează meciul decisiv cu Lazio, dacă moldovenii nu vor obţine un rezultat favorabil, zilele tehnicianului vor fi numărate.

Echipele de start de la Sportul – Vaslui:

SPORTUL: Popescu – Farmache, Patriche, Ghinga, Maxim – Lungu, Dobre, Lung, Lazăr – Ferfelea, Curelea
Rezerve: Ormenişan, Raţiu, Secăreanu, C. Nistor, Târnăcop, Nicola

VASLUI: Cerniauskas – Jovanovic, Papp, Farkas, Milisavljevic – Costin, Zmeu – Adailton, Wesley, Sânmărtean – Temwanjera
Rezerve: Puia, Gheorghiu, Bello, Balaur, Hugo Luz, Buhăescu, Gladstone.