Reply To: 04.12.2011 Rapid Bucuresti – Sportul Studentesc 2-0(2-0)

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I 04.12.2011 Rapid Bucuresti – Sportul Studentesc 2-0(2-0) Reply To: 04.12.2011 Rapid Bucuresti – Sportul Studentesc 2-0(2-0)

#91888
George
Member

Rapid Bucureşti – Sportul Studenţesc Bucureşti. Recurs la istorie (episodul 3)

Paul Cazan – 464 de meciuri şi 10 goluri in prima divizie, numai la Sportul Studenţesc, in 16 sezoane consecutive. De asemenea, 13 meciuri în Cupa UEFA, în 6 sezoane (dintre care 5 consecutive), toate la Sportul. Probabil mulţi dintre voi l-aţi văzut jucând, în Regie sau pe Republicii. Acum aproximativ 10 ani (mai exact 26 august 2001), Paul Cazan era director sportiv, aţi ghicit, la Rapid!, calitate în care acorda un scurt interviu publicaţiei oficiale a clubului vişiniu, Forza Rapid (anul II, nr. 2 – din fericire există în colecţia muzeului), înaintea meciului cu Sportul Studenţesc.

Paul Cazan: ,,Îmi doresc un meci frumos, cu respectarea blazonului fiecăruia’’

– Ce părere aveţi despre meciul de azi?

– Meci greu. Nu este de glumit cu Sportul. De altfel, au demonstrat că au o echipă valoroasă , pusă pe fapte mari. Oricum, am convingerea că vom învinge.

– Se poate spune, privind puţin în urmă, că, în acest moment, Rapid este pe val?

– Depinde din ce unghi privim. Sigur, rezultatele obţinute până acum, precum şi golaverajul, mai mult decât concludent, duc la concluzia că traversăm o perioadă fastă. Mai ales dacă ne gândim şi la frământările interne care ne-au măcinat nu cu mult timp în urmă.

– Aţi activat o foarte lungă perioadă de timp la Sportul Studenţesc…

– Sigur, sunt 25 de ani pe care nu îi poţi trece cu vederea aşa uşor. Din punct de vedere sentimental, pot spune că sunt legat de Sportul. Dar, profesional vorbind, sunt la Rapid şi voi face tot ce îmi stă în putinţă să învingem. Este firesc ca fiecare să îşi respecte locul său de muncă. De fapt, este o lege a profesionalismului.

– Trebuie să ne temem de Sportul Studenţesc?

– Nu e vorba de teamă. Este obligatoriu să nu îi tratăm cu superficialitate. Să nu ne culcăm pe o ureche şi să judecăm prin prisma meciului cu echipa lituaniană. Sper şi cred că jucătorii noştri sunt conectaţi la maxim şi pentru această partidă. În rest, îmi doresc să asistăm la un meci frumos, între două echipe care îşi respectă blazonul.

– În Cupa UEFA, sorţii n-au fost de partea noastră…

– Într-adevăr, aşa se poate spune. PSG este o echipă puternică, dar nu cea din trecut, pe care o cunoaştem cu toţi. Cred că ne putem lua la trântă cu ei. Nu exagerez şi nu sunt inconştient, dar dacă vom putea anihila geniul lui Ococha, sunt convins că avem şansele noastre.