Reply To: Petreceri – Final de An – Intalniri la Nicu

#92346
cameliu
Member

Prosport:

“Studenţii” petrec

Echipa din Regie a împlinit ieri 90 de ani de la înfiinţare.

Gabi ZAMFIRESCU
La data de 11 februarie 1916 a luat fiinţă Sporting Club Universitar, club format din trei secţii: fotbal, tenis şi atletism.
La scurt timp, numele s-a transformat în Sportul Studenţesc, titulatură sub care în 1937 formaţia avea să promoveze pe prima scenă a fotbalului românesc. A urmat o serie de transformări. Astfel, în 1954 clubul a primit în folosinţă stadionul din cartierul Regie, fosta arenă a echipei Belvedere, iar secţia de fotbal şi-a câştigat autonomia devenind FC Sportul Studenţesc. În acea perioadă, în tricoul alb-negrilor au jucat fotbalişti ca Mircea Dridea, Florin Halagian, Mircea Lucescu sau regretatul cântăreţ de muzică uşoară Dan Spătaru. Între timp, Sportul a retrogradat, dar în 1973 a revenit în prima ligă, unde a reuşit să se menţină datorită deciziei de mărire a numărului de echipe din Divizia A, “studenţii”, care ocupau locul 13, reuşind astfel să se salveze. Atunci, în Regie evoluau jucători ca Mircea Rădulescu, Mircea Sandu, Romeo Chihaia, Paul Cazan sau Gino Iorgulescu. De asemenea, Gică Hagi a avut un scurt periplu la Sportul. Istoria clubului “studenţesc” a mai cuprins două retrogradări, în 1998 şi în 2003, ultima marcată de scandalul meciului pierdut la “masa verde” cu FCM Bacău din cauză că nu s-a plătit celor de la Steaua suma restantă pentru Florin Maxim. Principala performanţă a echipei “studenţeşti”, pe lângă cele cinci participări în Cupa UEFA, este câştigarea Cupei Balcanice în 1980.
În prezent, Ionuţ Mazilu, Costin Lazăr, Stelian Stancu şi Tibi Bălan sunt “vârstnicii” echipei, aceştia fiind născuţi după 1980.
Posibil amical cu trupa
lui Dan Petrescu
Echipa din Regie va sărbători împlinirea a 90 de ani de la înfiinţare prin organizarea unei întâlniri festive în luna mai sau în luna iunie, după terminarea campi0natului. Posibilul adversar al “studenţilor” ar putea fi Wisla Cracovia sau se va organiza un meci demonstrativ între actualii jucători şi cei care activau pentru Sportul în anul 1980.