Reply To: 17.03.2012 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 1-3(1-2)

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I 17.03.2012 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 1-3(1-2) Reply To: 17.03.2012 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 1-3(1-2)

#92673
ngm
Member

Ferfelea explică succesul cu Dinamo: ”Jucăm ca în curtea şcolii!”

Ferfelea, marcator în victoria-surpriză cu Dinamo, explică de ce Sportul are ingrediente care nu se mai găsesc la alt club din România.

– Viorele, Bălan a plecat la Steaua la 31 de ani. Tu ai 26, deci mai ai de aşteptat pînă la un transfer?
– Ha-ha! Eu sper că nu! Mă mai gîndesc şi eu la viaţa de după fotbal. Adică şi banii sînt importanţi. Şi Bălan a mai fost împrumutat, eu sper să reuşesc să mă transfer definitiv.

– Dar ce motivaţie mai ai să fii căpitanul unui copil de 15 ani? Adică n-ai nici o concurenţă…
– Uite: noi sîntem vreo 15-16 toţi în vestiar. Dar cînd joci fotbal în curtea şcolii ce te motivează? Joci că-ţi place, nu?! Exact asta e la Sportul! Şi mie-mi place atît de tare meseria asta, că mă gîndesc să devin un fel de Petre Marin, aşa, să joc pînă pe la 40 de ani. Aş înnebuni să mă duc zilnic la muncă într-un birou! Prefer să alerg oricît!

– Aţi profitat şi că Dinamo a jucat prost…
– Asta ziceţi voi ca să nu recunoaşteţi cît de bine a jucat Sportul! Dinamo a jucat la fel ca înainte, ăsta e adevărul, doar că noi am făcut-o să pară slabă. Şi o să jucăm la fel în continuare, că antrenorul Isăilă abia a început să ne influenţeze în bine! Pînă acum era incertitudine, nici nu se ştia exact care e lotul.
– Chiar, ce face Isăilă atît de tare?
– Spre exemplu, ne-a zis să mergem în Ştefan cel Mare să atacăm, să pasăm, să jucăm pe atac. Majoritatea echipelor din Liga 1 s-ar fi închis, dar Isăilă a gîndit altfel şi am cîştigat. Înseamnă că e corect cum a gîndit el, nu?
4 ani a jucat Ferfelea la Dinamo, de la 11 ani la 15 ani, cînd a plecat la Şcoala de fotbal “Doi cocoşi”, de unde Dan Petrescu l-a adus la Sportul
“Aud preţuri de milioane de euro pentru jucătorii Sportului, dar mie Şiman nu mi-a zis niciodată o sumă pentru care m-ar lăsa să plec. El le-a permis tuturor să se transfere, pînă la urmă” (Viorel Ferfelea, mijlocaş Sportul) gsp.ro