Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2012 – 2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Discutii referitoare la sezonul 2012 – 2013 Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2012 – 2013

#93218
kikirikimiki
Member

SS este un business pentru nea’ Siman, cumperi ieftin vinzi mai scump, apoi tragi de bani cat poti de mult. S-au vandut fotbalisti pe niste sume decente pentru Romania, numai Mazilu a fost 1 mil. (cel putin teoretic), apoi mai exista niste sume din drepturi TV si maruntisul din bilete. Clubul insa este gandit ca o pepiniera si nimic mai mult, de aici salariile mici, conditiile foarte proaste ( suntem in 2013 totusi) si lipsa de interes pentru suporteri. S-a mers de ani de zile pe ideea ca SS e o rampa de lansare pentru tineri, lucru foarte adevarat de altfel. Daca situatia dificila de acum va fi depasita, cu siguranta si pe viitor vor exista fotbalisti tineri care vor considera ca merita sa faca un compromis financiar 2-3 ani de zile si sa joace la Sportul, cu gandul la un transfer ulterior la o alta echipa. Doar ca de multe ori socoteala de acasa…Si ajung in situatii in care nu mai stiu cum sa faca sa scape, memorii, comisii etc. Pentru ca traim in tara in care traim unde nu e lege, e tocmeala, devine complicat sa fie declarati jucatori liberi si atunci normal ca pe teren se vor vedea frustrarea si dezinteresul.
Vorba lui Becali “pa’ banii mei fac ce vreau eu” e tare pacatoasa, mai ales ca e validata de multi microbisti- “da domne’ baga banii lui face ce vrea, daca nu era el blablabla”. Asa e cam la toate cluburile unde avem un “finantator” (sintagma demna de tinut minte si care se traduce prin faptul ca daca se va scufunda corabia vinovat o sa fie echipajul inecat si nu capitanul care fuge cu barcuta). Din pacate ideea asta nu tine cont de spiritul, de devotamentul si entuziasmul suporterului. Cand ai pe mana un simbol ai si o mare responsabilitate fata de trecut, prezent si mai ales fata de viitor. Daca nu esti capabil, cauti solutii, dai mai departe stafeta, nu lasi lucrurile sa treneze asa.
Teoretic vorbind, Sportul nu o sa dispara, asa cum nici Rapidul de exemplu nu o sa dispara. E adevarat, din ratiuni diferite-Rapid are multi suporteri si implicit are potential de marketing, iar Sportul, desi nu pare, e un “bizniz” bun. Faptul ca nu a mai produs jucatori remarcabili de ceva timp e doar o sincopa daca vreti. Echipele de juniori se descurca binisor si nu se stie cand mai apare un Gigel Bucur. De acolo devine simplu, vinzi in tara pe bani frumosi fata de sumele cheltuite cu jucatorul, pui banii deoparte, si apoi astepti o noua lovitura. Intre timp muti echipa ca pe corturari, le dai echipamente ca de liga a-IV-a (wtf puma sa arate asa?) si le spui suporterilor ca ei nu exista :)