Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

#93419
ramos
Member

http://www.puterea.ro/articol/siman_datorie_de_60_mii_euro_catre_ion_mincu_stadionul_regie_fara_sport_si

Social – 18 noiembrie 2012 21:00 – 346 vizualizări – 0 comentarii
Şiman, datorie de 60 mii euro către “Ion Mincu”: Stadionul Regie, fără sport şi fără studenţide Laurenţiu MuşoiuSocial

Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”se judecă în instanţă cu firma omului de afaceri Vasile Şiman pentru o datorie de peste 260.000 de lei a clubului de fotbal Sportul Studenţesc către instituţia de învăţământ superior. Şiman spune că societatea sa nu trebuie să plătească nici o chirie pentru a juca în Regie.

Odată arena era plină până la refuz de studenţii care veneau să privească şi să încurajeze simboluri ale fotbalului românesc, precum Gheorghe Hagi sau Mircea Sandu. Acum, Stadionul Regie este abandonat, iar echipa Sportul Studenţesc a fost mutată de patronul Vasile Şiman la Ploieşti. Arena aflată în proprietatea Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti nu mai produce nici un ban, din contră, doar cheltuieli pentru întreţinere. Nici măcar studenţii nu pot face sport pe stadionul din campusul Regie.

Motivul despărţirii Sportului de Regie este datoria acumulată de clubul lui Vasile Şiman faţă de Universitatea “Ion Mincu”. În acest moment, societatea comercială a lui Şiman are o datorie de 262.151 lei (peste 2,6 miliarde lei vechi) către instituţia de învăţământ superior. Mai mult, în fiecare lună în care nu este achitată nici o parte din această sumă, datoria se majorează cu peste 10.000 de lei. Restanţele Sportului Studenţesc reprezintă neplata chiriei pe ultimii doi ani pentru arena centrală din Regie şi pentru birourile de la Moxa ale clubului.

S-a întors împotriva primei iubiri

Universitatea de Arhitectură a dat în judecată firma lui Vasile Şiman pentru a-şi recupera banii. Preşedintele Universităţii, prof. univ. dr. arh. Emil Barbu Popescu (mai cunoscut sub numele de Marc Popescu), cel care a realizat Stadionul Regie pentru Sportul Studenţesc, nu îşi imagina că va ajunge să fie nevoit să alunge echipa sa de suflet din “casa ei”. “Doi ani ei au stat în Regie fără să plătească nici un ban. Am fost obligat să dau în judecată clubul pentru a recupera datoria, eu sunt stat. Vă daţi seama cum mă simt să mă întorc împotriva echipei mele de suflet, după atâţia ani, puneţi-vă în situaţia mea. Eu am construit, de unul singur, acel stadion, pentru că Sportul nu avea o casă. Pentru o firmă serioasă, o datorie de 60.000 de euro nu înseamnă nimic”, a declarat pentru PUTEREA profesorul Popescu, care este şi preşedinte onorific al Sportului Studenţesc.

În acest moment, doar grupele de juniori se mai antrenează pe Stadionul Regie şi asta nu mulţumită lui Vasile Şiman. “Se mai antrenează echipele de copii, fără să plătească nici o chirie. Este un gest de caritate”, ne-a mai precizat Popescu. Preşedintele Universităţii “Ion Mincu”spune că arena din Regie nu duce lipsă de potenţiali chiriaşi. “Dacă situaţia nu se va remedia, arena centrală va fi închiriată pentru alte echipe sau alte evenimente. Am avut numeroase cereri, dar eu am spus că aceea este casa Sportului şi sperăm ca echipa să revină în Regie. Studenţii au acces pe terenurile de tenis din baza sportivă şi vom inaugura şi un bazin de înot”, ne-a mai explicat Emil Barbu Popescu.

Şiman: Nu avem nici o obligaţie

În acest moment, baza sportivă din Regie nu este păzită decât de un angajat al Universităţii de Arhitectură, iar suprafaţa de joc de pe arena “Studenţilor”nu a mai fost îngrijită, iarba fiind lăsată să crească.

Patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, spune că societatea sa nu are nici o datorie faţă de Universitatea “Ion Mincu”, “Dânşii (n.r., reprezentanţii Universităţii de Arhitectură) nu v-au spus că au venit cu o obligaţie de plată, iar instanţa a respins-o. Noi nu avem nici o datorie. Potrivit contractului încheiat, noi nu avem nici un fel de obligaţie. Este o problemă internă pe care o vom rezolva. Nu este obligatoriu să fie discutată public, dar dacă aşa doresc dânşii…”, ne-a declarat Şiman.