Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

#93446
ngm
Member

Din retur, “Gaşca Nebună” revine acasă în Regie!

Veşti bune vin dinspre liderul seriei I sau cel puţin aşa spune siteul FRF-CCA, pe care au fost publicate programările primei etape a returului. Conform acestuia, meciul dintre Sportul Studenţesc şi Farul se va disputa pe stadionul din Regie, sâmbăta viitoare de la ora 11. Pentru suporterii studenţilor este probabil cea mai bună veste din acest an, după toate problemele prin care a trecut echipa în acest debut de an, începând de la scandalurile cu salariile restante şi memoriile depuse, vezi cazurile Ciobanu, Lungu şi Novac, continuând cu probleme apărute cu vedeta Curelea, plecat în pregătire cu Oţelul printr-o inginerie românească şi terminând cu faptul că echipa nu s-a reunit oficial, deşi mai e doar o săptămână până la reluare sezonului.
Problema reunirii este una cu dus şi întors, fiindcă deşi echipa mare nu a făcut niciun antrenament şi nu a disputat niciun amical, totuşi jucătorii Sportului sunt pregătiţi de retur. Asta deoarece de la începutul anului, antrenorul Virgil Andronache a demarat antrenamentele şi amicalele la echipa a doua, acolo unde grosul lotului a fost alcătuit din juniorii ’96 cu care a luat titlul de campion naţional în vara lui 2011. Pe lângă aceşti tineri talentaţi, au apărut la antrenamente şi în amicale şi grosul jucătorilor de la echipa mare, nume precum Ferfelea, Dobre, Patriche, Lazăr, Beţa, Cioranu sau Lung. Astfel, sub titulatura de Sportul II, deşi la fel de bine s-ar fi putut numi şi Sportul I prin prisma lotului, echipa lui Andronache a jucat o grămadă de amicale, arătând o formă destul de bună.

Astra a fost “luată” de Fortuna Brazi

Vă reamintim că în tur, “Gaşca Nebună” şi-a jucat meciurile de acasă în trei locaţii diferite. Meciurile cu Dinamo II şi Chindia s-au jucat în Giuleşti, pentru ca cel cu Brăila să se joace pe “Florea Dumitrache”. A urmat mutarea la Ploieşti, acolo unde şi-au jucat restul meciurilor din tur pe stadionul “9 Mai”. Din păcate, în urmă cu câteva zile, arena ploieşteană a fost închiriată de către Fortuna Brazi, viceliderul seriei a VI-a din Liga a III-a, echipa antrenată de Edi Iordănescu urmând a-şi juca acolo meciurile din retur.

Sportul dă aproape o treime din lotul Under 17 al României!

Tot la capitolul veşti bune vine şi ploaia de convocări la naţionala de juniori Under 17 a României, acolo unde antrenorul principal Nae Ungureanu i-a chemat pe portarul Vâlceanu, fundaşii Baniţă şi Cosmin Mihai, mijlocaşii Alex Riţă şi Paţurcă şi atacantul Mareş în vederea amicalului de miercuri, de la Buftea, contra echipei similare a Bulgariei. Cei şase alcătuiesc nucleul acestei selecţionate a României, fiind convocaţi şi în luna decembrie la o acţiune în Turcia ce a constat în două amicale cu naţionala turcă.

Din păcate, această convocare ar putea avea şi efecte secundare neplăcute pentru Sportul în condiţiile în care Vâlceanu este şi titular la echipa mare, în timp ce ceilalţi cinci colegi fac parte şi ei din lotul liderului seriei I. Timpul scurt avut la dispoziţie pentru recuperare, ţinând cont că totuşi vorbim de copii de doar 17 ani şi-ar putea spune cuvântul în meciul de campionat, mai ales că o parte dintre “tricolorii” Sportului ar putea juca şi vineri la echipa a doua, în prima etapă a returului Ligii a III-a.
liga2.prosport.ro