Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

#93456
ngm
Member

CEVA MAI REALIST…

Visul unui junior al Sportului

Au făcut glorie la vremea lor bancurile cu Vasile Şiman. Ai dat golul victoriei cu Craiova, gata, te-ai învârtit deja de un telefon mobil. O dublă împotriva Bacăului echivala cu un palton. Erau bancuri şi nu prea, jucătorii Sportului râdeau mânzeşte. Nimeni n-a avut însă şi urechi să audă. Nu conta că-l chema Mazilu, Stăncioiu ori Galamaz, patronul Sportului a întârziat întotdeauna plata contractelor sau a primelor de joc cu lunile, cu mai bine de o jumătate de campionat. Sâmbătă, unul dintre greviştii de la meciul cu Farul pretindea că n-a văzut un ban de la Şiman de aproape doi ani. Dacă atunci a sărit pragul junioratului, să zicem, şi a semnat primul contract înseamnă că n-a văzut vreodată o leţcaie din buzunarul cu arici al lui Şiman. El, grevistul de azi, părinţii săi, ai colegilor sunt principalii vinovaţi pentru postura jenantă de acum. Ei, toţi laolaltă, nu Şiman, care nu se mai jenează demult de nimic. Şiman aduce cumva cu rectorul care şi-a deschis o facultate – ale cărei diplome nu sunt recunoscute niciunde – doar ca să-i guţumănească pe fraieri. Culmea e că nu Şiman aleargă după fraieri, ci viceversa.

În reportajul TV de sâmbătă apărea şi tatăl unuia dintre puştii Sportului Studenţesc. Părea om cu scaun la cap, era rezonabil. Şi indignat. Investise mult în cariera copilului şi nu se alesese decât cu fudulia că Sportul e lider în B. Pe gratis, cu burţile goale. Doar dacă în ultimii ani a vârât capul în nisip ca struţul acest părinte n-a auzit că lui Şiman i-a mers vestea de zgârcitul proverbial al fotbalului nostru. Personaj ideal de bancuri. Când îţi iei copilul de mână şi-l duci în bârlogul lupului nu are cum să nu-ţi treacă prin minte că într-o bună zi se va întâmpla exact ce s-a întâmplat sâmbătă. Doar nu trecea vreodată un sezon fără un tărăboi cu litigiile din contractele jucătorilor. În discordie totală cu imaginea de şmecheraş de Gara de Nord a lui Şiman, centrul de copii şi juniori al Sportului are o firmă de invidiat. Era printre primele cinci din ţară. Ce folos însă dacă el produce numai carne de tun pentru învârtelile lui Şiman?

Atunci când te duce tata la un trial la Dinamo ori la Steaua visezi că într-o zi tu vei fi noul Dănciulescu sau noul Chipciu. Când diavoul te înghionteşte însă către Regie la ce-ai putea visa oare? Poate doar să baţi recordul lui Dacian Varga la numărul împrumuturilor ca să simţi câteodată că mai joci şi pe banii din contractul semnat.

http://blog.prosport.ro/mihai-ciuca/visul-unui-junior-al-sportului-10657635

ALTCEVA DE VAZUT….
http://tv.gsp.ro/Fotbali-tii-Sportului-nu-au-mai-rezistat-f-r-salar-24636.html