Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

#93472
ngm
Member

Voicu: “De vineri am preluat Sportul! Azi i-am văzut pentru prima dată”

Toată lumea s-a întrebat cine va sta pe banca Sportului la meciul de azi cu Dinamo II şi cine va juca în tricourile “studenţilor”. La prima întrebare, în ultimele zile s-a vehiculat numele lui Tom Cristea, însă înainte de meci s-a văzut că alesul a fost cu totul şi cu totul altcineva. în speţă Ionuţ Voicu (37 de ani), fostul antrenor din tur al Tunariului!

Voicu s-a retras din activitatea de jucător cu doar un an în urmă, chiar la gruparea ilfoveană. După o lungă carieră în România şi în Ungaria, având în palmares echipe precum Dinamo, Rapid, Rocar, Jiul, Vaslui şi Fehervar, ultimele sezoane şi le-a petrecut în Liga a III-a, la CS Domneşti şi mai sus amintita Tunari, fiind şi antrenor la aceste două formaţii.

Înainte de a ajunge la Sportul, Ionuţ Voicu a fost nominalizat drept posibil succesor al lui Adi Matei la Metaloglobus, după ce acesta din urmă a plecat la Berceni pe locul lăsat liber de demisia lui Diniţă.

Vineri a acceptat să vină la Sportul, azi a stat pe bancă fără niciun antrenament

Numirea lui Ionuţ Voicu la echipa lui Şiman a fost o surpriză pentru toată lumea. De altfel, instalarea sa pe banca tehnică a fost una contracronometru. Vineri a ajuns la un acord pentru preluarea echipei, neavând timp să facă vreun antrenament cu noii săi elevi. Dată fiind conjunctura specială în care se afla Sportul, care nu îşi putea permite o a doua neprezentare, el a fost pus în situaţia de a accepta un compromis pentru meciul de azi, venind direct la stadion şi făcând act de prezenţă cu echipa încropită în vestiar, pentru a evita excluderea “studenţilor” din campionat.

Acest compromis i-a adus oprobiul “vechii gărzi”, care l-a criticat în public, prin vocea lui Daniel Novac, folosit azi alături de Cioranu.în repriza a doua. Noul tehnician a negat acuzele acestora şi şi-a justificat alegerile făcute.

Novac te-a acuzat că nu ai vrut să îi bagi azi pe “grevişti” şi că nu ştie cum au ajuns el şi cu Cioranu pe foaie!

Nu este adevărat. În primul rând, nu ştiam pe cine voi găsi la stadion. Eu am fost numit principal de abia ieri şi azi i-am văzut prima dată pe jucători. Nici nu am avut când să fac un antrenament cu ei. Cât despre echipa aleasă pentru meciul de azi, am discutat cu jucătorii mai vechi şi i-am întrebat dacă pot juca. Unii mi-au spus că sunt accidentaţi, alţii că sunt răciţi, alţii că au probleme medicale. Să fie clar, le-am dat o şansă să intre pe teren înainte de a băga juniorii

Acelaşi jucător spune că nu ştiai cine sunt cei de pe bancă, aşa că i-ai confundat cu juniorii şi ai întrebat pe fiecare ce joacă înainte de a-i băga în teren!

După cum am mai spus-o, a fost prima dată când m-am văzut cu ei. Nu aveam cum să îi ştiu pe dinafară pe toţi. Pe Varga, pe Ferfelea, îi cunoaşte oricine, dar nu aveam cum să ştiu tot lotul pe dinafară, cu atât mai puţin juniorii. Am fost pus în faţa faptului împlinit. Mi s-a pus la dispoziţie o echipă de juniori pentru eventualitatea în care veteranii nu doreau să intre, aşa că a trebuit să mă descurc cu ce am avut. Meciul era oricum compromis din start, obiectivul principal al nostru era să ne prezentăm pentru a evita excluderea.

Ai fost acuzat că nu i-ai anunţat nimic de antrenamente pentru săptămâna viitoare.”Faceţi ce aţi făcut până acum” a declarat Novac că au fost cuvintele tale despre programul de pregătire al echipei!

Antrenamentele le vom începe luni sau marţi. Trebuie să văd şi eu ce oameni am la dispoziţie. Peste noapte nu ai cum să faci nimic. Jucătorii sunt nepregătiţi, trebuie să îi readuc la linia de plutire. Mai mult de atât nu am ce să comentez.

Jucătorii au spus că ai pomenit de un nou investitor la Sportul, care momentan este plecat din ţară, la Monaco!

La această oră nu sunt în măsură să dau mai multe detalii. Vă rog să mă înţelegeţi.

Stafful tehnic al echipei care va fi? Ce licenţă de antrenor ai?

Nu se pune problema să nu pot sta pe bancă, dacă despre asta e vorba. Am licenţa A. Cât despre stafful tehnic, voi fi ajutat de Adi Bălace, posesor al licenţei B, deci poate fi secund la Liga a II-a. El a fost şi azi la meci, deci din punctul acesta de vedere nu sunt probleme.

Care este obiectivul actual al echipei? Ce vei face dacă nu se vor rezolva problemele celor 15?

Este clar că nu se mai pune problema promovării în Liga 1, de aceea s-a stabilit ca obiectiv evitarea retrogradării. Luni voi afla şi eu pe ce jucători mă pot baza mai departe. Dacă se rezolvă problemele veteranilor şi vor continua la Sportul, nu poate decât să mă bucure. Dacă nu, ne vom descurca cu juniorii pe care îi avem şi cu eventualii jucători liberi de contract care vor veni.

Etapa viitoare jucaţi acasă cu Buftea. Unde o veţi face?

Există deja o variantă luată în discuţie, dar încă nu pot să vă dau un răspuns până nu am şi eu o certitudine în acest sens. Probabil că luni voi afla mai multe în acest sens.

liga2.prosport.ro