Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

#93483
ngm
Member

Mutare ŞOC în România! Steaua l-a avut în curte, dar a fost la un pas să renunţe la fotbal. Acum a semnat cu Inter. Urmaşul lui Chivu la Milano:

Răzvan Popa, puştiul care a debutat la 15 ani în Liga I, a semnat pe cinci ani cu Inter Milano. Sportul va încasa în schimbul mijlocaşului 250.000 de euro

La 14 ani, Răzvan Popa (foto) a fost la un pas să se lase de fotbal pentru că nu s-a integrat la juniorii Stelei
Jucătorii de la Sportul speră să-şi încaseze o parte din restanţe din banii încasaţi de club pe Popa

Povestea mijlocaşului Răzvan Popa (17 ani), de la Sportul Studenţesc, seamănă cu cea a lui Făt Frumos. Puştiul care a debutat în Liga I la doar 15 ani a crescut într-un an cât alţii în zece şi recent a făcut pasul vieţii: a semnat cu Inter Milano! Astfel, Răzvan devine al şaselea român care semnează cu echipa din Milano, după Mutu, Zicu, Chivu, Daminuţă şi Alibec.

A debutat contra lui Dinamo
Răzvan a apărut în lumina reflectoarelor pe 17 martie 2012, în meciul Dinamo – Sportul, scor 1-3. Atunci a intrat pe teren în minutul 90, în locul lui Valentin Lazăr, şi a apucat să joace patru minute. Prin acest lucru, la Răzvan Popa a devenit, la 15 ani, două luni şi 13 zile, al treilea cel mai tânăr jucător care debutează în Liga I, după Nicolae Dobrin şi Florin Răducioiu. „E un debut plăcut pentru mine, mai ales că am făcut-o cu o victorie. Nu am avut deloc emoţii pentru că nu sunt un tip emotiv. Dinamo nu m-a impresionat cu nimic, eu zic că îi puteam bate cu un scor mai mare”, a spus Popa imediat după meci.

Steaua l-a avut în curte
Dar cariera lui Răzvan nu a fost presărată doar cu momente de bucurie. Născut în Vâlcea, mijlocaşul a făcut cunoştinţă cu fotbalul în curtea Stelei, la grupa ‘97 de copii şi juniori. În ciuda eforturilor de a rezista, şi a faptului că făcea naveta pe ruta Râmnicu Vâlcea – Bucureşti, el nu a reuşit să se integreze în tricoul roş-albastru şi a fost la un pas să se lase de fotbal, când nici nu se apucase bine. Conştient de realul talent al fiului său, tatăl lui Răzvan şi-a îndreptat atenţia către centrul de juniori din Regie, recunoscut ca unul dintre cele mai importante din România. Aici, juniorul a fost preluat în primăvara anului 2011 de către antrenorul Virgil Andronache, iar în vara aceluiaş an a câştigat titlul de campion naţional cu grupa ‘96.

Dorit de Chelsea, luat de Inter
Chiar dacă a învins clar pe Dinamo în primăvara lui 2012, Sportul nu s-a putut salva de la retrogradare. Dar drumul lui Popa nu a luat-o în jos, la fel cum a făcut-o echipa din Regie. Dimpotrivă. Mijlocaşul a intrat în vara anului trecut în atenţia a două mari puteri: Chelsea Londra şi Inter Milano. După câteva săptămâni de probe la Londra, Răzvan Popa a semnat cu Inter Milano. „Italienii şi l-au dorit mai mult şi s-au mişcat mai repede. Chelsea l-a plăcut şi ea, dar Inter a făcut pasul decisiv”, a declarat o persoană din anturajul jucătorului. „Plec la Inter, dar nu vreau să vorbesc multe deocamdată. Ştiu că viaţa mea se va schimba şi sper să mă ridic la înălţimea aşteptărilor”, a confirmat Răzvan, care va pleca la Milano pe 1 iulie.

„Greviştii” de la Sportul aşteaptă banii
În schimbul lui Popa, Sportul va încasa 250.000 de euro, bani din care e de aşteptat ca Vasile Şiman să plătească o parte din datoriile către jucători. „Am auzit şi noi de transferul lui Popa. Ne bucurăm de două ori. În primul rând pentru el şi, în al doilea rând, pentru noi. Sperăm să ne încasăm şi noi o parte din restanţe după ce domnul Şiman va primi banii de la Inter”, a spus câţiva jucători din Regie, sub protecţia anonimatului.

Nu pot să comentez nimic despre acest subiect. Vă rog să mă înţelegeţi
Vasile Şiman,patron Sportul

Nu ştiu nimic despre plecarea lui Popa la Inter. Cred că ar trebui să mai rămână măcar un an în România. Este încă prea tânăr pentru a face pasul la o echipă aşa mare
Virgil Andronache, antrenor juniori Sportul

http://www.prosport.ro