Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

#93490
cameliu
Member

prosport.ro, liga2.ro

Seria 1 12:33 FERFELEA I-A FĂCUT PATRONULUI PLÂNGERE PENALĂ
Poliţia face percheziţii la Sportul! Şiman e suspect de evaziune fiscală

UPDATE 3: Poliţiştii fac, joi, percheziţii la Sportul Studenţesc din Capitală, administratorul şi finanţatorul clubului, Vasile Şiman, fiind suspectat de evaziune fiscală, după ce ar fi reţinut, dar nu ar fi plătit impozitele şi contribuţiile pentru jucători, producând un prejudiciu de 1,6 milioane de lei.

Poliţia Capitalei a anunţat că se fac verificări economico-financiare la o societate comercială, în cadrul unui dosar penal privind posibila săvârşire de către reprezentanţii firmei a unor infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

“În fapt, poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada aprilie 2007 – februarie 2013, administratorul şi finanţatorul societăţii comerciale ar fi reţinut şi nu ar fi vărsat, în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă către bugetul consolidat al statului român, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei”, a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Surse din Poliţie au declarat că persoana vizată este Vasile Şiman, administratorul şi finanţatorul Sportului Studenţesc.

Poliţia Capitalei a precizat că a fost sesizată de mai mulţi angajaţi ai societăţii “cu privire la posibile inadvertenţe la modalitatea de încheiere şi derulare a contractelor de prestări servicii, la plata remuneraţiei şi a primelor de joc în perioada anilor 2010 – 2012, precum şi la refuzul reprezentanţilor societăţii comerciale de a plăti drepturile salariale aferente lunilor ianuarie – martie 2013”.

Verificările sunt făcute de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Mijlocaşul Viorel Ferfelea declara, în 10 aprilie, pentru MEDIAFAX, că a formulat o plângere penală împotriva finanţatorului Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, pe care îl acuză de fals în înscrisuri oficiale.

“Am făcut o plângere penală împotriva lui Vasile Şiman pentru ceea ce se întâmplă la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni în seamă în afara comisiilor sportive. A venit cu nişte dispoziţii de plată în care nu există semnătura mea şi în care scrie că am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a băgat recurs. Cei de la club au venit cu dispoziţii de plată în care, pe lângă faptul că îmi acoperă toată suma, mă scot şi dator cu vreo mie şi ceva de euro”, spunea atunci Ferfelea.

Viorel Ferfelea preciza că va trebui să se prezinte la antrenamentele echipei Sportul Studenţesc până la o decizie definitivă a instanţelor sportive.

“Până nu se dă decizia definitivă, eu aparţin în continuare de clubul Sportul Studenţesc, dar unde aş putea să mă antrenez, când ei nu îmi oferă nimic dintre lucrurile pe care se obligă să le respecte?! Am mai reclamat că nu îmi oferă condiţii pentru antrenament, că nu mă lasă să mă pregătesc. Am făcut o plângere penală la care am adăugat actele false. El a venit cu un contract de închiriere, care nu era semnat nici de mine şi nici de proprietarul la care am stat”, spunea Ferfelea.

Mijlocaşul preciza că plângerea formulată de el împotriva lui Şiman va fi urmată şi de ceilalţi 14 coechipieri ai săi, care nu au fost lăsaţi să se antreneze la baza sportivă din Regie începând cu luna ianuarie.

“Gestul meu va fi urmat şi de ceilalţi colegi, chiar dacă vor câştiga sau nu la comisii. În afara celor 15 jucători mai sunt şi alte persoane care au făcut plângere penală împotriva clubului, cei de la bucătărie, foştii angajaţi”, adăuga Ferfelea.

Jucătorii Sportului Studenţesc au intrat în conflict cu finanţatorul Vasile Şiman din cauza restanţelor salariale pe care clubul le are faţă de ei.

Sursa: Mediafax

UPDATE 2: Poliţia Capitalei a confirmat faptul că desfăşoară o anchetă care îl vizează pe Vasile Şiman, dar autorităţile nu au putut oferi mai multe detalii.

“Este vorba despre un dosar în care patronul Sportului, Vasile Şiman, este acuzat de evaziune fiscală şi uz de fals. Din câte ştiu acţiunea este în derulare, mai multe detalii nu pot oferi”, a declarat pentru ProSport, Emilia Mihai, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

UPDATE: Contactat telefonic de ProSport, patronul Sportului, Vasile Şiman, a precizat că nu poate comenta deocamdată pe marginea acestui subiect.

“Nu pot să comentez acest subiect deoarece sunt într-un loc în care nu pot să vorbesc”, a declarat Vasile Şiman pentru ProSport.

Poliţiştii fac percheziţii la clubul Sportul Studenţesc, administratorul şi finanţatorul clubului, Vasile Şiman, fiind suspectat de evaziune fiscală, după ce ar fi reţinut, dar nu ar fi plătit impozitele şi contribuţiile pentru jucători, producând un prejudiciu de 1,6 milioane de lei.

Pe 10 aprilie mijlocaşul Viorel Ferfelea a declarat agenţiei MEDIAFAX, că a formulat o plângere penală împotriva finanţatorului Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, pe care îl acuză de fals în înscrisuri oficiale.

“Am făcut o plângere penală împotriva lui Vasile Şiman pentru ceea ce se întâmplă la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni în seamă în afara comisiilor sportive. A venit cu nişte dispoziţii de plată în care nu există semnătura mea şi în care scrie că am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a băgat recurs. Cei de la club au venit cu dispoziţii de plată în care, pe lângă faptul că îmi acoperă toată suma, mă scot şi dator cu vreo mie şi ceva de euro”, a spus Ferfelea.

În trecut, mai mulţi jucători ai echipei Sportul Studenţesc, printre care Dacian Varga, Viorel Ferfelea, Dean Beţa şi Daniel Lung, s-au plâns de problemele pe care le au cu finanţatorul Vasile Şiman. Dacian Varga a fost liderul revoltei de la Sportul, acesta vorbind despre situaţia sa de la echipă, dezvăluind faptul că era nevoit să semneze de fiecare dată prelungirea contractului cu Sportul atunci când urma să fie împrumutat.