Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2012-2013 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2012-2013

#93491
cameliu
Member

gsp.ro:

UPDATE Poliţiştii au făcut percheziţii la Sportul! Şiman, glume cu ziariştii: “Plecaţi acasă că vine Paştele!”

25 Aprilie 2013 12:34

UPDATE 13:30 Se cercetează 4 dosare pentru demararea urmăririi penale. Sînt 4 persoane implicate, printre care şi comisarul şef Ioniţă Cătălin.

UPDATE 13:25 Vasile Şiman a oferit amănunte în privinţa percheziţiei şi a făcut mai multe glume cu ziariştii care-l interogau:

“Există o anchetă sub desfăşurare. Pe mine nu mă interesează ce spun jucătorii Sportului. Nu a fost începută o urmărire penală împotriva mea. Este doar o verificare. Şi pe voi v-ar putea cerceta. Pot să fac eu plîngere că aţi intrat acum pe o proprietate privată. Nu există nici o învinuire. Plecaţi acasă şi odihniţi-vă, pentru că vine Paştele!”

UPDATE 13:15 Viorel Ferfelea a vorbit la “Radio GSP Live” despre situaţia de la Sportul:

“Se întîmplă lucruri ciudate la Sportul. Sînt acte dubioase. Noi nu avem unde să ne antrenăm, nu aveam apă la stadion. Mai sînt multe lucruri dure care vor fi dezvăluite zilele următoare. Dînsul putea să nu ceară acele sume pentru noi şi nu se mai ajunge aici”.

UPDATE 13:00 După aproape o jumătate de oră, Vasile Şiman a revenit la sediul clubului Sportul.

UPDATE 12:50 Poliţiştii au explicat că o să dureze mult verificarea documentelor. E doar prima fază a documentării. Poliţia nu a văzut decît nişte plîngeri şi face verificări la societatea comecială în acest moment.

UPDATE 12:40 Şiman a plecat de la sediul clubului şi a declarat că nu a fost audiat şi că nu l-a verificat nimeni.

Poliţiştii efectuează verificări la clubul de fotbal Sportul Studenţesc, existînd suspiciune că s-ar fi eliberat chitanţe false pentru plata jucătorilor, anunţă B1 TV.

Vasile Şiman, finanţatorul clubului, este suspectat de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Prejudiciul este estimat la 1.6 milioane de lei.

“La această oră, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Parchetul de pe lîngă Judecătoria sectorului 1, fac verificări economico-financiare la o societate comercială din Capitală.

Acţiunea Poliţiei Capitalei face parte din activităţile desfăşurate în instrumentarea unui dosar penal privind posibila săvîrşire a unor infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada aprilie 2007 – februarie 2013, administratorul şi finanţatorul societăţii comerciale ar fi reţinut şi nu ar fi vărsat, în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă către bugetul consolidat al statului român, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei.

De asemenea, Poliţia Capitalei a fost sesizată de mai mulţi angajaţi ai societăţii cu privire la posibile inadvertenţe la modalitatea de încheiere şi derulare a contractelor de prestări servicii, la plata remuneraţiei şi a primelor de joc în perioada anilor 2010 – 2012, precum şi la refuzul reprezentanţilor societăţii comerciale de a plăti drepturile salariale aferente lunilor ianuarie – martie 2013″, se specifică în comunicatul Poliţiei Capitalei.