Reply To: 27.06.2013 Sportul Studentesc – Rapid CFR Suceava 2-5(1-3)

Home Forums Archive Sezon 2012-2013 Season – Liga II 27.06.2013 Sportul Studentesc – Rapid CFR Suceava 2-5(1-3) Reply To: 27.06.2013 Sportul Studentesc – Rapid CFR Suceava 2-5(1-3)

#94441
ngm
Member

UN ARTICOL MULT MAI CLAR IN NEBUNIA PROSTIEI FRF, SCRIS DE FLORIN ALBOIU

Astăzi se va da o nouă decizie în cazul reprogramării meciului dintre Rapid CFR Suceava și Sportul Studențesc. Comisia de Recurs trebuie să dea un răspuns la apelul introdus de suceveni împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină, însă verdictul nu poate fi decât unul singur: meciul se va juca.

Într-o situație creată artificial, din motive destul de clare, Comisia de Recurs nu poate da un răspuns contrar hotărârii sale anterioare, executorie și rămasă definitivă, deoarece nu a fost atacată cu apel.
Mai e un pic și se împlinesc trei săptămâni de la data la care trebuia să se dispute meciul Sportul Studențesc – Rapid CFR Suceava, așa că vom face o trecere succintă în revistă a principalelor evenimente, pentru a vedea mai clar modul de operare, discreționar, al unor persoane din cadrul FRF, în special de la Direcția de Competiții.

Pe data de 29 mai, cu o zi înaintea meciului, Comisia de Disciplină a decis, doar pe baza unui referat referitor la baremurile de arbitraj, intrarea Sportului Studențesc în stare de neprogramare. Trecând peste faptul că hotărârea respectivă nu a fost publicată pe site-ul oficial al FRF nici până în ziua de azi, dar și peste exactitatea datelor din referatul respectiv, trebuie remarcate câteva aspecte.
1. Ieșirea din starea de neprogramare se face prin achitarea eventualelor restanțe.
2. Hotărârea Comisiei de Disciplină este executorie, dar nu definitivă.
3. Graba de care a dat dovadă Direcția de Competiții pentru punerea în aplicare a hotărârii Comisiei de Disciplină și expedierea sucevenilor înapoi pe plaiurile bucovinene, în dimineața zilei în care trebuia să se dispute meciul.

Sportul Studențesc a făcut apel și Comisia de Recurs a emis o hotărâre favorabilă prin care meciul trebuie reprogramat. Această hotărâre nu a fost atacată de nimeni și a rămas definitivă.

Direcția de Competiții se grăbește din nou și pe data de 5 iunie reprogramează meciul pentru data de 8 iunie. Rapid CFR Suceava contestă reprogramarea la Comisia de Disciplină, din cauza nerespectării termenului regulamentar, deci fără legătură cu speța anterioară. Direcția de Competiții se grăbește pentru a treia oară și anulează reprogramarea cu de la sine putere, în absența unei decizii în acest sens.

Pe data de 7 iunie, Comisia de Disciplină respinge cererea de anulare a reprogramării meciului ca rămasă fără obiect, dispune reprogramarea lui și obligă Sportul Studențesc la plata cheltuielilor sucevenilor de deplasare, cazare și masă. Acest ultim aspect este nu numai neregulamentar, ci și împotriva logicii, deoarece Comisia de Disciplină a raportat teza doi la teza trei din art.79, alin.7 din ROAF, însă cele două tratează situații complet diferite.

Direcția de Competiții nu se mai grăbește, cu toate că decizia Comisiei de Disciplină este executorie, însă nu se mai ține cont de acest aspect și așteaptă până azi hotărârea Comisiei de Recurs.

În concluzie, Direcția de Competiții a fost extrem de activă timp de o săptămână, în care a făcut tot posibilul ca meciul să nu se dispute și a devenit brusc pasivă, pentru două săptămâni, interval în care două hotărâri, una a Comisiei de Recurs și cealaltă a Comisiei de Disciplină, nu au fost puse în aplicare. Destul de evidentă manevra și foarte penibilă.

Comisia de Recurs trebuia să ia o hotărâre ieri, însă aceasta a fost amânată cu o zi. Se va încerca o nouă forțare de notă, dar pentru aceasta ar fi necesară anularea propriei decizii fără niciun temei. Dacă totuși nu vor să se facă de râs, membrii Comisiei de Recurs își vor menține decizia și meciul Sportul Studențesc – Rapid CFR Suceava se va disputa cel mai probabil săptămâna viitoare, deoarece nedisputarea lui până la această dată a fost rezultatul unui șir de evenimente circumstanțiale.

http://sportb.ro/sportul-studentesc-rapid-cfr-suceava-cel-mai-lung-meci-din-istoria-fotbalului-romanesc