Reply To: Stiri din presa – Sezon 2013-2014

Home Forums Archive Sezon 2013-2014 Season Stiri din presa – Sezon 2013-2014 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2013-2014

#94664
dragos
Member

http://blogsport.gsp.ro/gustiroman/2013/08/07/peste-90-de-copii-de-la-sportul-studentesc-si-au-depus-memorii-clubul-e-chemat-in-instanta-de-fostii-antrenori-pentru-ca-nu-au-fost-platiti-de-2-ani/

Peste 90 de copii de la Sportul Studentesc si-au depus memorii! Clubul e chemat in instanta de fostii antrenori pentru ca nu au fost platiti de 2 ani!

August 7th, 2013 | Copii si juniori

Up-date:

Azi dimineata (nr joi) s-a scris un nou episod in care se judeca memoriile micilor fotbalisti din Regie prin care acestia vor sa paraseasca Sportul Studentesc din cauza conditiilor foarte proaste de care beneficiaza la gruparea patronata de Vasile Siman. Peste 50 de parinti ai caror copii joaca la grupele de 2001-1998 in Regie au fost prezenti la sediul AMFB, dar n-au gasit solutionare deoarece avocatul clubului l-a recuzat pe presedintele Comisiei (urmind sa depuna in termen de 3 zile motivarea) iar sedinta s-a aminat astfel pentru vinerea viitoare. “Nu vreau sa motivez nimic in circul asta”, sustin surse prezente la fata locului ca ar fi zis avocatul, aluzie la prezenta parintilor.

Ca si la echipa mare, Sportul se confrunta cu mari probleme si la nivelul centrului de copii si juniori, pe care Vasile Siman l-a parasit pur si simplu de luni bune. Astfel, parintii sustin toate cheltuielile echipelor de copii, fara nici un sprijin de la club!

EVZ: Parintii spun: „Am ajuns la capătul răbdării. De patru ani, aceşti copii reprezintă Sportul Studenţesc, iar clubul nu îi ajută cu nimic. N-au primit o sticlă de apă, un tricou, nimic. De cantonamente ce să mai spunem? Tot noi le-am plătit, indiferent unde s-au desfăşurat acestea. Iar antrenorii n-au mai primit salariile de mai bine de doi ani”

Ziaristul Adi Dobre de la evz.ro a scris azi despre situatia de la clubul din Regie: “Aproape o sută de copii de la Sportul Studenţesc şi-au depus luna trecută memorii pentru a deveni jucători liberi. Cei care au demarat acţiunea au fost, fireşte, părinţii lor, cei care îi susţin pe micuți de când aceştia s-au apucat de fotbal.
Două dintre grupele clubului Sportul Studențesc (copii născuți în 2000 și 2001) au cucerit anul acesta laurii de campioni ai României, amănunt care n-a avut darul să-i schimbe optica patronului Vasile Șiman, cel care a dus în sapă de lemn una dintre cele mai vechi şi mai frumoase echipe din fotbalul românesc.

Cei care au avut curajul să „rupă pisica în două” au fost părinţii, care s-au săturat de condiţiile proaste în care îşi desfăşoară activitatea copiii lor şi de promisiunile fără acoperire ale lui Vasile Șiman.
„Am ajuns la capătul răbdării. De patru ani, aceşti copii reprezintă Sportul Studenţesc, iar clubul nu îi ajută cu nimic. N-au primit o sticlă de apă, un tricou, nimic. De cantonamente ce să mai spunem? Tot noi le-am plătit, indiferent unde s-au desfăşurat acestea. Iar antrenorii n-au mai primit salariile de mai bine de doi ani”, povesteşte un părinte, care însă nu vrea să-şi dezvăluie identitatea.
„Nu e vorba de frică. Ne gândim însă la copii. Să se termine totul şi atunci nu vom mai avea astfel de probleme”, explică acesta.
Baza din Regie, închisă
În disputa cu micuții, Vasile Șiman a mai obținut de la AMFB (Asociația Municipală de Fotbal București) o păsuire de câteva zile, însă nimeni nu mai e, se pare, dispus să-i acorde vreo circumstanţă atenuantă. „A depus o hârtie prin care încearcă să dovedească faptul că le-a pus la dispoziție copiilor, la Buftea, un teren de antrenament și joc. E o vrăjeală”, explică un alt părinte.” (mai multe aici)

GSP: ”Recalcitrant, Siman a început să arunce cu înjurături în stînga şi-n dreapta”

Si GSP.RO a punctat zilele trecute conflictul din Regie: ”Ne-a înjurat, ne-a spus că vrem să îi distrugem clubul, că ne-am culcat cu antrenorii”, povesteşte o mama prezentă ieri la Comisia de Recurs, unde se judeca soarta juniorilor. Şiman le-ar fi cerut neoficial familiilor suma de 6.000 de euro pentru ca jucătorii să scape din “lanţurile” Sportului. Patronul a încercat şi negocieri separate cu jucătorii, îndemnîndu-i să nu aleagă anumite echipe daca vor părăsi clubul din Regie. În urmă cu cîteva ore, Şiman s-a prezentat la sediul AMFB, unde a dat din nou ochii cu părinţii fotbaliştilor. Recalcitrant, a început iar să arunce cu înjurături în stînga şi-n dreapta. Campioni naţionali,16 juniori 2002 şi 2003 şi-au depus memorii pentru a deveni liberi încă din iunie: clubul a făcut memoriu la AMFB abia pe 15 iulie, întîrziind la maximum primirea comunicării deciziei comisiilor municipale.” (mai multe aici)

Fostii antrenori s-au adresat justitiei pentru a-si recupera salariile neplatite

Nici antrenorii nu au avut parte de conditii bune de lucru la Sportul, fiind neplatiti de luni bune. Astfel, unii dintre ei au apelat la Justitie pentru a-si recupera banii (vezi aici chemarea in judecata)