Reply To: Stiri din presa – Sezon 2013-2014

Home Forums Archive Sezon 2013-2014 Season Stiri din presa – Sezon 2013-2014 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2013-2014

#94677
cameliu
Member

liga2.ro

JONGLERIE 11:16 MECIUL CS BALOTEŞTI – SPORTUL A FOST CONSIDERAT NEPROGRAMARE
Sportul a mai fentat încă o dată excluderea! Azi e zi decisivă la comisii!

UPDATE: „Sportul nu a achitat baremul de arbitraj pentru meciul cu Rapid CFR Suceava din sezonul trecut şi din acest motiv nu a fost programată în Cupa României. Dacă nu plăteşte nici până vineri, nu va fi programată nici în prima etapă din campionat şi poate fi exclusă”, a explicat Aurel Braşoveanu, unul dintre reprezentanţii cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF.

Oficialul Dunării Galaţi este convins că se va merge în continuare pe tabela Berger de 14 echipe, chiar dacă se va ajunge la excluderea Sportului din Liga a II-a: “Nu poţi să vii vineri să le spui celorlalte echipe, unele aflate pe drum spre partidele din runda inaugurală, că dăm afară Sportul şi că mergem pe sistemul cu 12 echipe. Aşa că indiferent ce va face Sportul Studenţesc vom continua pe ţintarul cu 13 participante”

O vorbă din popor spune că pisica are nouă vieţi, însă gruparea patronată de Vasile Şiman pare a avea vieţi infinite, de parcă ar folosi coduri ca să trişeze. Returul sezonului trecut i-a adus o rafală de şocuri, în urma cărora altă echipă nu ştim dacă supravieţuia, de la greva jucătorilor, continuând cu circoteca pelerinajului de antrenori, dar şi a antrenamentelor în condiţii incredibile şi terminând cu haosul provocat de meciul neprogramat şi reprogramat cu Rapid CFR Suceava.

Noul sezon a adus o altă aventură de domeniul incredibilului, de data aceasta în Cupa României. Programată în competiţie în turul al patrulea, echipa lui Şiman nu s-a prezentat la Baloteşti, confirmând bănuielile tuturor, în condiţiile în care echipa în teorie nu mai există din lipsă de jucători – sub contract mai sunt doar cei cu memorii în curs de judecare, iar la federaţie nu s-au operat transferuri.

Articolul 31.13 le era fatal!

Neprezentarea în Cupa României se lasă în mod normal cu sancţiuni sau cel puţin aşa ar trebui conform ROAF, care spune la articolul 13, alineatul 13 următoarele: “Echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa meciuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea eliminării lor din campionatul în care participă”. Logic, acest lucru ar însemna că neparticiparea Sportului în cupă trebuia să ducă la excluderea din Liga a II-a a grupării patronate de Vasile Şiman. Imediat au apărut şi interpretări ale regulamentului, vehiculându-se că Sportul nu poate fi exclus din Liga a II-a din simplul motiv că sezonul nu a început încă şi, practic, echipa nu participa în vreun campionat la ora neprezentării la meciul de la Baloteşti.

Interesant de remarcat că sancţiunile conform articolului 31.13 apar menţionate pe siteul FRF doar în comunicatul privind programul meciurilor din turul I al Cupei României. După aceea, în comunicatele privind celelalte tururi (II, III, IV, V) lipseşte cu desăvârşire

Au scăpat cu neprogramare în Cupă!

Mai trebuie remarcat ceva: pe siteul FRF, rezultatele turului al IV-lea au fost actualizate a doua zi după meciuri, mai puţin cel de la Baloteşti – Sportul, care şi acum apare fără rezultat! Iniţial a existat scuza întârzierii cu care a ajuns raportul arbitrilor la FRF, însă în condiţiile în care ieri a fost publicat deja programul turului al V-lea, în care Baloteştiul va juca împotriva Berceniului, e clar cine a câştigat.

Stupefiant este însă modul în care Sportul a scăpat cu faţa curată, fără a primi vreo sancţiune. Astfel, gruparea bucureşteană a rămas datoare cu baremul din meciul de pomină Sportul – Rapid CFR Suceava, motiv pentru care s-a făcut adresă pentru neprogramarea acestora până la achitarea datoriei. Sancţiunea a fost ratificată, dar se pare că a “existat” o problemă de comunicare între Comisia de Disciplină şi Comisia Centrală a Arbitrilor, astfel că au fost trimişi la meciul de la Baloteşti atât arbitri, cât şi observatori, ca şi cum meciul urma să se joace.

Rămâne de văzut cum se va proceda cu baremul pentru acest meci, în condiţiile în care CCA ar fi trebuit să emită factură Baloteştiului pentru barem de arbitrare şi observare de Liga a III-a, dar meciul nu s-a mai jucat din vina Sportului!

Zi decisivă la comisii

Azi, toată suflarea seriei I va sta cu ochii pe sediul federaţiei pentru a vedea ce se va întâmpla la comisii, acolo unde se judecă un număr însemnat de memorii ale jucătorilor Sportului. În funcţie de verdictul dat în aceste speţe, există o posibilitate ca Sportul să nu mai aibă pe nimeni legitimat şi să ajungă în situaţia de a nu avea pe cine să trimită la Suceava, acolo ar trebui să joace sâmbătă contra aceluiaşi Rapid CFR cu care a avut atâtea probleme în finalul sezonului trecut.

Dacă se va ajunge la retragerea Sportul din competiţie, atunci în seria I ar mai rămâne doar 12 echipe, context în care s-ar putea trece la ţintarul alternativ făcut la sediul FRF pe 14 august. Atunci se luase în calcul posibilitatea retragerii Farului din cauza insolvenţei, problemă rezolvată temporar de gruparea de la malul mării. În formatul de 12 echipe, marinarii ar putea prelua programul Sportului şi s-ar merge pe o formulă cu 12 echipe şi 22 de etape, la fel ca şi în seria a II-a şi nu 13 echipe şi 26 de etape ca acum.

Cum ar arăta etapa I fără Sportul:

– varianta I: se trece la ţintarul pe tabela Berger de 12 echipe, cu Farul în locul Sportului:

SC Bacău – FC Clinceni
Gloria Buzău – CSMS Iaşi
ACS Berceni – Rapid Bucureşti
Tărlungeni – Rapid Suceava
Unirea Slobozia – Farul
CF Brăila – Dunărea

– varianta a II-a: se rămâne la ţintarul pe tabela Berger de 14 echipe, dar cu două locuri libere:

CF Brăila – Unirea Slobozia
SC Bacău – FC Clinceni
Tărlungeni – CSMS Iaşi
Gloria Buzău – Farul
ACS Berceni – Rapid Bucureşti
Rapid Suceava şi Dunărea stau

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ