Reply To: Stiri din presa – Sezon 2013-2014

Home Forums Archive Sezon 2013-2014 Season Stiri din presa – Sezon 2013-2014 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2013-2014

#94690
cameliu
Member

ziua:

Falsuri, rakeţi şi ameninţări!
Vasile Şiman a îngropat Sportul Studenţesc

25.09.2013 | Scris de: Ovidiu Drăgan, Daniel Stan,

Vasile Şiman a îngropat Sportul Studenţesc

Aşa zisul patron al grupării din Regie a „legat”, de-a lungul anilor, zeci de fotbalişti prin folosirea unor contracte false • Vasile Şiman ar fi avut drept complice o contabilă, dispărută ulterior din „peisaj” • Deşi ar fi putut fi acuzat lejer de fals, uz de fals şi alte lucruri grave, Şiman doarme liniştit, fiind ţinut în braţe, spun foşti angajaţi, de mai mulţi oameni de fotbal importanţi • Aproape sigur, Direcţia Naţională Anticorupţie se va sesiza după ultima „nelegiuire” în cazul Dacian Varga

Un personaj controversat, Vasile Şiman a „trecut Prutul” şi, dintr-un necunoscut, a ajuns patronul unei echipe cu tradiţie în fotbalul românesc, Sportul Studenţesc. La început fără să iasă în evidenţă, moldoveanul a început, uşor, uşor, să simtă gustul banului obținut din fotbal. Cum în Regie avea o adevărată „mină de aur”, a trecut la fapte. Concret, la negoţ cu fotbalişti. „Este unul dintre puținii investitori din fotbalul românesc care a câştigat bani. Mulţi, vă spun eu. Poate doar Gigi Becali să fie peste el. A investit puţin şi a câştigat foarte mult. În ultimii ani însă, a luat-o razna efectiv. A devenit diabolic, a falsificat contracte, a lăsat oameni pe drumuri, ce mai, nu a avut mamă şi tată”, a povestit pentru ZIUAnews un fost angajat al clubului. Despre relaţiile cu jucătorii s-a scris mult. Ajutat de o contabilă care, ulterior, a dispărut din „peisaj”, Vasile Şiman i-a legat efectiv prin contracte false, iar exemplelele sunt multe. Povesteşte un fost fotbalist al Sportului Studenţesc, sub protecţia anonimatului: „Acest om este un nenorocit. Mai devreme sau mai târziu o să işi ia răsplata de la Dumnezeu. A distrus multe destine, mulţi colegi au preferat să se lase de fotbal din cauza lui. A băgat la înaintare o contabilă care a falsificat multe contracte. A făcut fals şi uz de fals, plus alte matrapazlâcuri. Nimeni însă nu s-a sesizat. Reclamaţii au fost, dar cineva l-a ţinut şi încă îl mai ţine în braţe pe acest nenorocit.

„Vă iau din paturi, jegoşilor!”

În ultimii ani, jucătorii nu au mai rezistat şi au încercat să-şi facă dreptate. „Am mers la LPF, când eram în Liga 1, apoi la FRF, după ce am retrogradat. Dreptatea era de partea noastră, nu luasem bani de jumătate de an, însă Comisiile tot lui Şiman i-au dat dreptate. Ce vreţi mai mult decât semnături false pe contracte şi pe ştatele de plată cum că ne-am fi încasat salariile restante? O simplă expertiză grafologică şi acum era caz penal. Dar Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir l-au apărat”, a mai spus sursa citată. Un caz de notorietate şi necunoscut este cel al lui Costin Curelea. Gigi Becali a pus pe masă 1,4 milioane de euro pentru atacant, însă Şiman a refuzat. L-a împrumutat în Belarus, la Dinamo Minsk, unde, timp de şase luni, a evoluat foarte bine. La negocierile pentru transferul definitiv însă, Vasile Şiman s-a sucit, faţă de ce discutase iniţial. „Sunt de atâţia ani în fotbal, dar aşa personaj nu a mai întâlnit. Una discutasem, alta a făcut după. Ne-a vorbit la telefon ca la ultimii oameni. Am renunţat la jucător!”, a spus un apropiat al lui Curelea. Acesta a mai adăugat că Şiman avea o metodă „inedită” de a stopa puciurile, ameninţându-i pe fotbalişti: „Staţi liniştiţi, că vă iau din paturi, jegoşilor. Vin rakeţii peste voi!”.

Contabila cu falsurile a fugit în SUA

În urmă cu doi ani, Vasile Şiman a fost acuzat că a fraudat statul cu 1,6 milioane de euro. Deşi la control nu a ieşit nimic, la câteva zile, contabila clubului Sportul Studenţesc, care îşi are sediul în strada Moxa, a fugit în America, semn că Şiman iar ar fi fost „acoperit”. De atunci, nimeni nu a mai ştiut nimic de contabilă, iar rezultatele raportului au fost trecute la „şi altele”. Numai că lui Vasile Şiman i se pregăteşte ceva. După ultimul scandal legat de contractul falsificat al lui Dacian Varga, deşi jucătorul era liber, în urma reclamaţiei se pare că DNA-ul va intra pe fir.

Cazul Varga, rezolvat în sfârșit de FRF

Unul dintre cele mai mediatizate dosare, cel al lui Dacian Varga, a fost în sfârșit rezolvat de FRF. Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) a stabilit că jucătorul nu mai este legat în niciun fel de Sportul Studențesc, iar clubul trebuie să îi plătească o datorie de 12.024 de euro net. Cazul a fost soluționat după mai bine de un an de tergiversări din partea clubului condus de Șiman, care s-a eschivat permanent să pună la dispoziția Comisiei actele solicitate de aceasta. CNSL a mai remarcat întârzieri mai mari de 90 de zile la plata drepturilor jucătorului și l-a declarat, în sfârșit, jucător liber. În dosarul Varga, un expert grafolog, Pasescu Gheorghe, a contastat că jucătorul nu semnase niciuna dintre cele două chitanțe pe care clubul le adusese ca probă pentru a-l ține în continuare sub contract!