Reply To: Stiri din presa – Sezon 2013-2014

Home Forums Archive Sezon 2013-2014 Season Stiri din presa – Sezon 2013-2014 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2013-2014

#94699
07Ex
Keymaster

ARHIVA FOTO Regia în urmă cu două sezoane! Sportul Studențesc – Steaua 0-0

de Florin Alboiu

Sportul Studențesc, după mai multe neprezentări, mai are un pic și va fi exclusă și din Liga 4. Nimic surprinzător, atâta timp cât situația s-a complicat total, până la simplificare, iar decizia conducerii pare să fie aceea de a intra în conservare, cel puțin un sezon. Despre ce se întâmplă cu cel mai vechi club de fotbal din România (mulți idioți încă pun botul la vrăjeala din Gruia cu 1907) s-a scris și s-a vorbit mult, însă, în general, irațional.

Din capul locului trebuie spus, încă o dată, că fotbal fără bani nu se poate. Fie îi aduci d-acasă, fie îi produci. De aceea, pentru orice club important este să își dimensioneze cheltuielile în funcție de resursele disponibile și nu în funcție de niște calcule fantasmagorice.

Managementul Sportului Studențesc a mizat pe foarte mulți cai morți sau verzi. S-a cheltuit peste măsura posibilităților în baza unor mult visate tunuri date prin transferurile unor jucători supraevaluați, pentru o piață aflată în plin declin. Au fost refuzate oferte (cel puțin din câte am auzit, nu putem băga mâna-n foc ca au fost și reale) să le spunem decente, în speranța că în final va fi găsită o gâscă. În acest fel, ani de-a rândul au fost blocate posturi în echipă, pentru că indiferent cum se simțeau sau în ce formă se aflau, “copiii” trebuiau să joace, astfel că nimic nu mai putea veni din spate.

Un club, precum Sportul Studențesc, care nu are un finanțator cu sacul fără fund, e imposibil să tragă de timp la nesfârșit. Unica sursă de venit, exceptând perioadele din Liga 1, sunt drepturile ce revin din transferul jucătorilor.

Bineînțeles că, situația din Regie unora nu le e indiferentă. Suporterii s-au agitat un pic, au creat o pagină pe Facebook (Salvați Sportul Studențesc), unde nevestele nu mai pot de dorul lui Florin Alboiu.

Ca să le fie clar unora, Sportul Studențesc nu e Roșia Montană ca să o poți salva. Momentan, e o firmă privată care are aceleași drepturi cu celelalte firme din România, iar ca structură sportivă funcționează după același regulament (lăsând la o parte alte discuții). Dacă nu e capabilă să își îndeplinească obligațiile legale din diferite motive, asta e: pa și la revedere.

Soluția pentru redresare nu ține de lamentări și istericale, ci de o voință de a investi, potentă financiar, într-un brand de marcă al fotbalului românesc. Ce va face actualul administrator e problema lui. Fie că va găsi singur soluții, fie va vinde, fie va închide mustăria, dacă nu o vor face înainte creditorii și statul.

Ce putem face fără bani e să ținem un pic becul aprins, să nu lăsăm să se instaleze uitarea.

De aceea, când va fi loc liber lăsat de actualitate, vom publica fotografii din sezoanele trecute, cu echipele clubului Sportul Studențesc.

Azi am ales una, din urmă cu doi ani, când pe banca studenților nu puteai arunca un ac și tăticu era cel mai bun patron din lume. Meciul Sportul Studențesc – Steaua s-a disputat pe data de 25 septembrie 2011, în cadrul etapei a 8-a și s-a încheiat cu o remiză albă.

În imagini, îi revedem pe Ferfelea și Curelea, ajunși acum în curtea Primăriei din Craiova, la o echipă fără drept de promovare în următoarele trei sezoane.

Pe Ionuț Târnăcop, jucător marginalizat ani la rândul în Regie, pentru că postului lui era rezervat. Chiar mă bucur pentru el că a prins câteva meciuri foarte bune în Liga 1 cu Universitatea Cluj.

De asemenea, îl vedem pe eroul zilei, Valentin Lazăr. Că a zis sau că vorbele i-au fost interpretate greșit nu contează prea mult. Chiar așa și trebuie să se întâmple. Nu neapărat să ne dea Cristiano Ronaldo trei goluri. Cu oricine am juca în baraj, să ne dea 5 în tur și alte 5 în retur, să ne iasă vânturile din cap. Vali, din punctul ăsta de vedere, ai cel puțin un fan…

Oficial: Sportul Studenţesc s-a desfinţat! Se poate înscrie în vara lui 2014 în Liga 3!

Articol scris de: Flavius Dumitrescu

Sportul Studenţesc a fost exlusă din campionatulul Ligii 2 de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), urmând ca sezonul viitor să fie înscrisă în Liga a III-a, informează FRF.
“În baza art. 79.9, coroborat cu art. 42.3 din Regulamentul Disciplinar, se hotărăşte excluderea echipei de Liga a II-a, seria I, a SC FC Sportul Studenţesc SA şi retrogradarea ei, aceasta urmând să participe în anul competiţional următor în campionatul categoriei inferioare, respectiv în Liga a III-a a Campionatului Naţional organizat de Federaţia Română de Fotbal. În baza art. 79.9, coroborat cu art. 42.3 din Regulamentul Disciplinar, se sancţionează cu excluderea din competiţie şi retrogradarea echipelor de juniori A şi B ale clubului Sportul Studențesc, urmând ca acestea să participe în anul competiţional următor în campionatul categoriei inferioare”, se arată într-un comunicat al FRF.
Sportul este, alaturi de Dinamo, singura echipă românească care a învins pe marele Inter Milano. Vezi jos video cu acest meci:

Clubul din Regie are drept de recurs la această decizie. Comisia de Disciplină a FRF a luat această măsură, după ce a obligat gruparea Sportul Studenţesc să plătească cheltuielile de organizare la partida cu Rapid CFR Suceava din campionatul trecut.
În luna iunie, Comisia a obligat Sportul Studenţesc să suporte cheltuielile de deplasare, cazare şi masă ale grupării moldave, în sumă de 9.474 de lei, însă clubul bucureştean nu a făcut acest lucru, astfel încât “alb-negrii” nu au fost programaţi la meciurile din acest sezon al ligii secunde.

Ce a reprezentat Sportul Studenţesc pentru fotbalul românesc?

Sportul este al doilea cel mai vechi club de fotbal din România încă în activitate, după CFR Cluj, fiind înființat în 1916. A reușit să încheie o dată pe locul doi în Liga 1, în 1986, a jucat de trei ori finala Cupei României și, de-a lungul vremii, a dat zeci de internaționali echipei României, printre care pe Gheorghe Hagi, Mircea Sandu, Marcel Coraș, sau Gino Iorgulescu.

Clubul sportiv al studenților bucureșteni este unul din cluburile cu cea mai îndelungată istorie. A fost înființat pe data de 11 februarie 1916, din inițiativa unui grup de studenți și profesori din capitală, având numele de „Clubul Universitar București”, cu dublă orientare: fotbal și tenis. Primul președinte al grupării nou înființate a fost reputatul matematician Traian Lalescu. Unul dintre oamenii care au ajutat la fondarea acestei echipe a fost Octav Luchide, secretar general al Federației de Fotbal din România (între 1930-1942), organizatorul sistemului divizionar ca formulă de desfășurare a campionatului național de fotbal.
Deceniul nouă al veacului trecut a reprezentat perioada cea mai fastă a clubului studentesc. În primul rând Sportul Studențesc și-a construit propriul stadion în Regie, după ani întregi de exil forțat pe Republicii și în Ghencea. Echipa a atins apoi performanțe extraordinare (locul III în 1982-’83 și locul II în ediția 1985-’86), dar mai ales pentru că acum tricoul „alb-negru” era îmbrăcat de vedete ca Marcel Coraș, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Aurică Țicleanu sau Gheorghe Hagi. Acesta a activat la clubul din „Regie” din vara lui 1983 până în ianuarie 1987 când a fost „împrumutat” pentru un singur meci de Steaua București, care urma să dispute Supercupa Europei cu Dinamo Kiev. De atunci Hagi nu a mai activat decât la Steaua – până în 1990. Faima clubului bucureștean a scăzut după Revoluția din 1989. Cu pași mici Sportul Studențesc s-a indreptat spre iminenta retrogradare (la finele sezonului 1997-’98).