Reply To: Stiri din presa – Sezon 2014-2015

Home Forums Archive Sezon 2014-2015 Season Stiri din presa – Sezon 2014-2015 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2014-2015

#94736
ramos
Member

http://www.prosport.ro/sport-life/special/antreneaza-echipa-la-care-a-fost-golgheter-ionut-mazilu-a-debutat-cu-victorie-pe-banca-tehnica-a-sportului-studentesc-in-liga-a-4-a-daca-tot-stateam-degeaba-am-zis-sa-ajut-13353047

Antrenează echipa la care a fost golgheter. Ionuţ Mazilu a debutat cu victorie pe banca tehnică a Sportului Studenţesc, în Liga a 4-a: “Dacă tot stăteam degeaba, am zis să ajut”

de Sorina Opriţescu Ultimul update Astăzi, 19:23

Antrenează echipa la care a fost golgheter. Ionuţ Mazilu a debutat cu victorie pe banca tehnică a Sportului Studenţesc, în Liga a 4-a: “Dacă tot stăteam degeaba, am zis să ajut”

Ionuţ Mazilu a povestit pentru ProSport cum şi-a început, la numai 32 de ani şi înainte de a-şi atârna în cui ghetele de fotbalist activ, cariera de antrenor la Sportul Studenţesc, echipă care s-a înscris în Liga a 4-a. Fostul golgheter al Ligii 1 speră ca până în iarnă să se recupereze în urma accidentării pe care a suferit-o şi să intre şi pe teren. Sportul a învins vineri, în etapa a 2-a, echipa din Corbeanca, scor 1-0, după ce, în prima etapă, “studenţii” câştigaseră prin neprezentarea adversarilor din Chitila: “N-am primit multe telefoane de felicitare. Nici nu cred că ştiu oamenii că eu sunt antrenorul Sportului sau că echipa asta încă mai există”, a recunoscut Mazilu.
Puţini sunt aceia care ştiu că, în urmă cu doar două săptămâni, Sportul Studenţesc s-a înscris în Liga a 4-a. Echipa care se desfiinţa în septembrie 2013, cu trei ani înainte să-şi serbeze centenarul, a urmat paşii normali şi a luat-o de la zero. Fără terenul din Regie, cel pe care “studenţii” au atins performanţe care vor rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului românesc.
Sportul este al doilea cel mai vechi club de fotbal din România, după CFR Cluj, fiind înfiinţat în 1916. A reuşit să încheie o dată pe locul doi în Liga 1, în 1986, a jucat de trei ori finala Cupei României şi, de-a lungul vremii, a dat zeci de internaţionali naţionalei tricolore, printre care pe Gheorghe Hagi, Mircea Sandu, Marcel Coraş, Gino Iorgulescu şi – mai recent – Ionuţ Mazilu.
Cel din urmă a fost golgheter în 2006, pe vremea când evolua pentru Sportul Studenţesc. Acum se află pe banca echipei care l-a făcut să cocheteze cu echipa naţională. Mai mult de atât, a reuşit prima sa victorie în calitate de antrenor, 1-0 contra celor din Corbeanca, într-o partidă disputată în Berceni, pe terenul Romprim. “18 ani am jucat la echipa asta, mă bucur că pot să contribui puţin la începutul de acum. Vineri îmi venea să intru pe teren, dar m-am abţinut. Cu greu, dar am făcut-o”, povesteşte Mazilu.
Ionuţ Mazilu (foto alb) a fost transferat în Ucraina, la clubul Dnepr, pentru 4 milioane de euro, cea mai mare sumă de transfer primită pe un jucător român la momentul respectiv, pe 12 ianuarie 2008. La Sportul Studenţesc a avut cel mai bun moment din carieră

“Mă doare să văd Sportul în Liga a 4-a. Măcar dacă eram în Liga 2…”

Ionuţ Mazilu are acum 32 de ani. A evoluat la Sportul Studenţesc, echipă pentru care a marcat, în total, 80 de goluri, dar şi la Rapid, iar apoi şi-a încercat norocul în străinătate, aşa cum fac majoritatea fotbaliştilor care şi-au petrecut ani buni în ţară, în campionatul intern. Întâi la Dnepr, apoi la Arsenal Kiev. S-a accidentat şi a preferat să se concentreze pe recuperare: “Îmi place să cred că încă nu am încheiat conturile cu fotbalul”.
Apoi a venit propunerea de a antrena Sportul Studenţesc. În Liga a 4-a. “E dureros. Măcar dacă eram în Liga 2… Nu am primit multe telefoane de felicitare după victoria de vineri, prima a mea ca antrenor. Nici nu cred că ştiu oamenii că eu sunt antrenorul Sportului. Sau că echipa asta încă mai există”, recunoaşte Mazilu.

“N-am semnat contract. Suntem la amatori, practic”

Nu se aştepta să devină antrenor atât de repede. “Nici nu am semnat un contract. E Liga a 4-a, suntem la amatori, practic”, povesteşte fostul golgheter al Ligii 1. Speră ca, în iarnă, să poată juca din nou, să fie pregătit din toate punctele de vedere. Nu are obiective stabilite la club. El singur şi-a stabilit ţelurile pe care vrea să le atingă: “Încerc de un an să mă refac cu problema medicală pe care o am la genunchi. Vreau să mai joc. Iar dacă tot stăteam degeaba, am zis să ajut echipa. Cum să nu fac asta? Mă bucură foarte mult faptul că am copii cu care pot lucra, care pot progresa şi, eventual, ajunge fotbalişti mari peste ani”.

Sportul Studenţesc nu va juca în Regie. A fost singura condiţie impusă de Mazilu, care are o relaţie încă bună cu Şiman, încă proprietar al echipei, care de ani buni se judecă pentru stadion, jucători şi alte lucruri care ţin de club, dar pe care timpul le-a uitat: “Vreau doar să antrenez acum. Nu să mă cert. O fac pentru Sportul, pentru mine”.
E fericit că a reuşit prima victorie. Nu peste măsură, ştie că are mult de muncă, iar nivelul nu este unul ridicat în Liga a 4-a. Pentru o perioadă de timp, într-un eşalon uitat de presă şi de oamenii din sport, Ionuţ Mazilu s-a întors. Pentru echipă, pentru el. Rămâne de văzut dacă peste ani Sportul Studenţesc va mai fi un nume care să apară pe ecranele televizoare. Sau dacă Mazilu va reuşi să revină cu succes pe teren. Fie ca jucător, fie ca antrenor-jucător: “Nu mă mai gândesc la viitor. Vedem ce o să fie. Am foarte, foarte multe lucruri de învăţat”.

Mazilu are 14 selecţii la echipa naţională. A marcat trei goluri în tricoul României, dar de mai bine de un an de zile încearcă să se recupereze şi să joace din nou fotbal. Speră ca în Liga a 4-a să reuşească acest lucru