07.08.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 2-1(1-1)

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 07.08.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 2-1(1-1)

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 67 total)
  • Author
    ultrasro
    Member

PROSPORT

Clonaţi-l pe Dănciulescu!

Cu siguranţă suporterii prezenţi aseară pe stadionul din Ştefan cel Mare au crezut că vor vedea un meci bun al favoriţilor înaintea ciocnirii cu Manchester. Urma repetiţia finală a lui Alistar, Iordache sau Dănciulescu pentru meciul vieţii.
    N-a fost aşa deloc. Mai întîi pentru că Dan Petrescu, sătul să vadă cum echipa sa primeşte o căruţă de goluri la fiecare meci, a decis să schimbe registrul tactic. A renunţat la clasicul 4-4-2, optînd pentru mult mai elasticul sistem cu trei fundaşi pe linia de fund. L-a retras pe Lazăr libero, între Raţiu şi Secăreanu, a pus la mijloc doi închizători, Cruceru şi Stancu, iar atacul a fost lăsat în mîinile tripletei Tibi Bălan, Gigel Bucur şi Mazilu. A vrut în primul rînd să nu ia gol.

S-au apărat supraaglomerat

În aceste condiţii, “cîinii” au fost vădit incomodaţi în elaborarea fazelor de atac, mai ales că “studenţii” se apărau supraaglomerat la fiecare fază. Pe rînd, Iordache (9), Niculescu (12) sau Dănciulescu (16) au testat vigilenţa lui Stăncioiu. Numai din faze fixe sau din şuturi de la distanţă, de altfel singurele modalităţi de dezlocare a blocajului “studenţilor”, care au bubuit tot ce venea în zona careului mare.
    Încet-încet, “gaşca nebună” a început să creadă în şansa ei, să-şi arate colţii. Şutul lui Gigel Bucur (19) a ras bara porţii lui Gaev, însă de lovit a lovit Tibi Bălan (33), cînd a reluat cu capul de la 16 metri centrarea lui Secăreanu. 1-0. Ba nu, 1-1, pentru că Dănciulescu a punctat din nou, la cîteva secunde după reuşita lui Bălan. Ritmul a crescut spre finalul primei reprize, însă Niculescu şi Bucur n-au reuşit să puncteze decisiv din poziţii favorabile.
    A doua repriză a oferit acelaşi ritm de joc, fără consistenţă din partea gazdelor, cu “studenţii” la cîrma jocului. A fost nevoie de încă o ieşire la rampă a lui Dănciulescu pentru ca Dinamo să se salveze din nou. Şi cînd te gîndeşti că Manchester ar putea fi ultima bornă din aventura lui în tricoul alb-roşu…

Borcea vorbeşte de o altă faţă a echipei

Borcea (stînga, în dialog cu Andone) promite că Dinamo va juca altfel împotriva lui Manchester.
    La finalul unui nou meci dezamăgitor din punctual de vedere al jocului, elevii lui Andone au fentat din nou presa. Probabil realizînd şi ei că au avut o nouă prestaţie mediocră, dinamoviştii nu au dorit să ofere declaraţii imediat după ultimul fluier al centralului. La tribuna oficială, Cristi Borcea era şi el conştient că Dinamo n-are nici cea mai mică şansă, jucînd la fel şi contra lui Manchester: “Sînt convins că miercuri veţi vedea o altă faţă a echipei”, a spus directorul executiv al roş-albilor.

Mihalcea şi-a susţinut foştii coechipieri

Fostul component al lui Dinamo, Adrian Mihalcea, a venit aseară la meci, dornic să-i încurajeze pe “cîini”. “Ţăranul” a preferat un loc la tribuna 0 în dauna unuia mai comod la oficială, motivînd că vrea să fie cît mai aproape de iarbă. Nu acelaşi lucru s-a întîmplat cu selecţionerul Anghel Iordănescu, care a luat loc în sectorul rezervat VIP-urilor, alături de întreg staff-ul dinamovist. “Am preferat să vin la acest meci pentru că mi se pare a fi unul foarte interesant”, a declarat Generalul înainte de joc.

Năstase crede în victorie

Premierul Adrian Năstase (foto) a declarat că personal crede în victoria dinamoviştilor împotriva celor de la Manchester. “La fel sper şi pentru celelalte echipe româneşti prezente în cupele europene. Faptul că lipsesc jucători de la Manchester poate fi bine sau rău, pentru că adeseori înlocuitorii vor să demonstreze că merită să rămînă în echipă. Uneori, energia, devotamentul şi angajamentul pot fi mai importante decît calităţile jucătorilor din prima echipă”, a declarat primul-ministru. Şi preşedintele ţării s-a exprimat în legătură cu cel mai aşteptat meci al săptămînii ce vine, Dinamo – Manchester: “Rezultatul întîlnirii va depinde de forma de moment a jucătorilor. Formaţiile engleze au experienţă foarte mare, aşa că ai noştri au un examen serios”, a spus Ion Iliescu.

Tehnicianul Dan Petrescu n-a mai stat în tribună

Antrenorul studenţilor, Dan Petrescu, nu şi-a mai păstrat obiceiul de a sta în tribună pentru a vedea mai bine jocul elevilor săi. Bursucul a luat loc, vorba vine, pe banca tehnică a echipei sale. În fapt, tehnicianul a stat tot timpul în picioare şi s-a agitat în permanenţă. La un moment dat, exasperat de observaţiile făcute de antrenor, mijlocaşul Florin Maxim a executat aiurea un aut de margine, centralul oferind mingea dinamoviştilor. La golul egalizator, Dan Petrescu a dat cu o sticlă de apă de pămînt şi le-a făcut semn fundaşilor săi că nu sînt întregi la cap.

Grigorie, accidentat

Mijlocaşul dinamovist Ştefan Grigorie (foto, centru) a urmărit meciul cu Sportul din tunelul de acces de la vestiare. Fotbalistului i-au revenit durerile la piciorul drept, după accidentarea suferită în Elveţia. De altfel, Grigorie a evoluat accidentat în ultimele zece minute cu slovacii pentru că Andone făcuse deja atunci toate modificările posibile. “Îmi pare rău că nu am jucat cu Sportul, dar sper să fiu apt pentru meciul cu Manchester”, a spus dinamovistul.

În aşteptarea Diavolului

Atmosfera de aseară de pe stadionul din Ştefan cel Mare a fost mai mult una de vacanţă. Fanii “cîinilor” nu au venit în număr mare la stadion, gîndindu-se că meciul cu Manchester, programat miercuri, este mai important în acest moment pentru ei. Pentru a fi la înălţimea galeriei lui Manchester, Nuova Guardia a cîntat aproape nonstop pe durata meciului cu Sportul.

Bilete epuizate în două ore

Ieri-dimineaţă, la stadionul Dinamo, s-au pus deja în vînzare biletele pentru meciul cu Manchester. Interesul fanilor roş-albi a fost imens, casele clubului din Ştefan cel Mare fiind luate pur şi simplu cu asalt. Asemenea cozi n-au mai fost văzute în zonă dinainte de Revoluţie. Tichetele scoase la vînzare au fost epuizate în doar două ore. De luni, alte bilete vor fi comercializate şi la stadionul Naţional din complexul “Lia Manoliu”.

ultrasro
    Member

Niculescu, din nou mînă moartă

Cînd ştii că ai meci cu Manchester peste 4 zile e greu să-ţi stea mintea la un joc cu o nou-promovată. Andone şi-a permis chiar să-şi aştepte fosta echipă cu Petre îmbrăcat civil, dar l-a titularizat pe Vlad Munteanu ca al treilea vîrf.
    Sportul a început însă bine meciul. Gigel Bucur a pivotat pe lîngă Alistar şi a şutat razant cu bara porţii lui Gaev (20). Jocul bun al “studenţilor” şi starea de lentoare a campionilor au creat şi primul gol al partidei. Centrare-covrig de pe stînga Secăreanu şi Tibi Bălan a reluat cu capul de la 12 metri în dreapta lui Gaev. Dan Petrescu nici n-a apucat să termine de aplaudat faza elevilor săi că Dinamo a şi egalat. Cine putea da gol decît Dănciulescu, care a reluat în plasă cu capul o minge din 6 metri pe care Stăncioiu o aştepta dormind (34).

Golurile au deschis meciul, însă Niculescu a luftat ca un începător la pasa perfectă a lui Dănciulescu (40), pentru ca Gigel Bucur să fie blocat miraculos de Gaev (41). Repriza a închis-o un reflex al lui Stăncioiu, care a scos lovitura liberă executată de Niculescu (44).

Partea a doua a fost un paradox: Sportul a dominat şi Dinamo a jucat pe contraatac. Gaev şi-a mai salvat o dată echipa, parînd şutul din 6 metri al lui Gigel Bucur (60), iar la poarta cealaltă Maxim a scos de pe linia porţii o minge trimisă de acelaşi inepuizabil Dănciulescu (64). Şi cînd Dinamo abia mai respira, a ieşit la rampă tot Dănciulescu, acest jucător care parcă s-a născut pentru a marca goluri decisive. El a înscris în minutul 77 cu un şut plasat din interiorul careului şi a devenit un adevărat talisman pentru Dinamo.

Andone pleacă în “ghetuţe” după Manchester

Azi, Andone va merge la Cardiff, unde va observa pe Manchester în meciul din Supercupa Angliei cu Arsenal. Tehnicianul lui Dinamo urmează să se întoarcă în ţară luni. După ce a renunţat la ghips, Andone este nevoit să poarte nişte “ghetuţe” pentru gleznă. “Sînt îngrozit să stau cu ele toată ziua”, a declarat antrenorul echipei din Ştefan cel Mare. În Marea Britanie, Andone urmează să se întîlnească şi cu Adrian Mutu. y Valentin Damian

Petrescu joacă la retragerea lui Zola

Antrenorul Sportului Studenţesc, Dan Petrescu, va pleca azi la Londra pentru a participa la meciul de retragere al fostului său coleg de la Chelsea, Gianfranco Zola. Echipa lui Mutu va disputa o partidă amicală împotriva Zaragozei, dar “Briliantul” nu va evolua. Petrescu se va întîlni în Anglia şi cu adversarul său de ieri, Ioan Andone. y Valentin Damian

Dinamo face memoriu pentru Badea

Sezonul trecut, în Cupa UEFA, mijlocaşul Ionuţ Badea a primit un cartonaş roşu în partida tur cu Spartak Moscova. Dinamovistul a primit atunci patru etape de suspendare, prima fiind efectuată la returul cu ruşii. UEFA i-a comunicat lui Dinamo că nu au fost luate în calcul partidele disputate împotriva lui Zilina, deoarece Badea nu fusese înregistrat pe lista trimisă către forul european. Astfel, Badea mai are de efectuat încă trei etape de suspendare, şi nu una cum credea Dinamo. Gruparea din Ştefan cel Mare va face memoriu către UEFA. y Valentin Damian

Petrescu “atacat” de fanii dinamovişti

Meciul dintre Dinamo şi Sportul a adus în tribunele din Ştefan cel Mare doar 3.000 de spectatori. Foarte liniştiţi pînă atunci, suporterii echipei lui Andone s-au aprins la jumătatea primei reprize, fiind enervaţi de desele ieşiri de pe banca tehnică a lui Dan Petrescu. Aceştia au început să se ia de “Bursuc” strigînd numele lui Radu Niculescu, aluzie la relaţia pe care ex-“bancarul” o are cu fosta soţie a antrenorului echipei din Regie, Dana. y Dan Udrea

DINAMO 2-1 SPORTUL

DINAMO: 3-4-3
    SPORTUL: 4-4-2

Marcator
    Dănciulescu (34, 77)

Antrenor Ioan Andone
    12. Gaev
    5. Ciobotariu
    6. Alistar
    16. Ad. Iordache
    15. Cr. Irimia
    (27. I. Bălan – min. 54)
    26. Mărgăritescu
    (21. I. Badea – min. 61)
    25. Tameş
    3. Semeghin
    10. Dănciulescu (cpt.)
    9. Cl. Niculescu
    18. Vl. Munteanu
    (28. Păcurar – min. 73)

Marcator
    T. Bălan (33)

Antrenor Dan Petrescu
    33. Stăncioiu
    15. Ciupe
    2. A. Raţiu
    5. Lazăr
    6. Secăreanu
    7. S. Stancu
    10. T. Bălan (cpt.)
    (18. Curelea – min. 78)
    8. Cruceru
    23. Maxim
    (11. Varga – min. 79)
    9. Mazilu
    20. G. Bucur

Rezerve
    Dinamo: Cr. Munteanu, Burcă, Galamaz, Cl. Drăgan
    Sportul: Stanca, M. Dedu, Ferfelea, Oae, S. Rădoi

Cartonaşe
    GALBEN: Iordache (35), Ciobotariu (49), Semeghin (80) / Cruceru (43), T. Bălan (50), Lazăr (58), Raţiu (83)

Arbitru A. Constantin (Rm. Vîlcea) – 7. Asistenţi A. Florescu – 5, C. Florescu (ambii din Bucureşti) – 7.
    Spectatori: 3.000

Daphix_
    Member

Am vazut meciul cu Dinamo si e pacat ca Sportul rateaza asa mult. Cu toate ca in primele 2 etape nu s-a luat nici un punct am vazut echipe care au jucat mult mai slab.
    Apoi sa dai gol si dupa 30sec sa iei. 😉 Pai trebuie mai multa concentrare cred. Degeaba ai echipa ce stie sa joace dar nu concretizeaza. Finalul va fi acelasi, div. B. Oricum bafta pentru urmatoarele meciuri.

ultrasro
    Member

Sportul sufera de sindromul overtrainingului prezent si la Rapid in returul 2003-2004, cand preparatorul fizic adus de Dan Petrescu i-a scos in decor pe jucatorii visinii.
    Faptul ca in fata portii ratam atat de mult are explicatie principala tocmai aceasta saturatie la care au ajuns jucatorii nostrii dupa seriile interminabile de exercitii fizice impuse de preparatorul italian.
    Cu Craiova presimt ca vom invinge iar Bucur si Mazilu o sa intre in paine in sfarsit, marcand impreuna 3,4 goluri in poarta lui Guso.
    Trebuie sa batem si noi pe cineva, nu?

Am face bine sa mai batem si noi pe cineva caci ajung sa cred ca ne-am luptat degeaba un an sa promovam. Oricum impotriva lui Dinamo am facut un meci foarte bun pacat ca am pierdut meritam macar un punct.
    Sper sa ii trimitem pe oltenii aia cu vise da marire si de castigare a campionatului cu coada intre picioare acasa.

ultrasro
    Member

Mazilu sare la cap cu Ciobotariu iar fundasul il trage clar de tricou timp de 2-3 secunde iar arbitrul inchide ochii cu nesimtire!

http://www.onlinesport.ro/forum/attachment.php?attachmentid=1368

Ultras
    Member

Ce ma enerveaza mai mult nu este faptul ca nu s-a dat penalty la Mazilu si Balan, nu ca Bucur a fost oprit total eronat din situatie singur cu Gaev pe motiv de offside, ci faptul ca eficienta atacului nostru este de 5-10%, iar apararea cedeaza in faze care nu anunta nimic. Cu siguranta Sportul si-a creat in cele doua meciuri disputate pana acum cele mai multe ocazii clare de gol (vreo 16) dintre toate echipele din A. Eu sper ca Gigel sa isi revina cat mai repede (e clar ca este intr-o pasa proasta) si sa sparga gheata cu Craiova. Cand va marca el cred ca toata echipa se va descatusa. Jucam bine, jucam frumos, dominam, avem sumedenie de ocazii, dar nu finalizam.
    Trebuie sa aibe incredere in ei pentru ca joaca bine. Vor veni si golurile cu siguranta. Daca nu jucam nimic si castigam poate ca eram mai critic. Important cred ca este faptul ca suntem printre putinele echipe (pana acum) care joaca cu adevarat FOTBAL!

dragos
    Member

nu ma multumesc sa fim doar campionii ratarilor…….nu stiu de ce apara mereu stancioiu, iar stanca, care a aparat in tot “B”-ul face tusa???????
    la primul gol – el si ratiu dormeau – gol totusi, de portar ca era in 6m si nu a iesit la centrare……
    pacat ca ratam ENORM!!!!

la gigel nu a fost off-side……..meritam macar un punct!!!!!

aseara la “recursul etapei” a fost invitat siman, iar eu am stat treaz pana la ora 24.45; a stat cineva treaz la toata emisiunea?????
    siman spunea tampenii: nu-l intereseaza arbitrajul, ‘nea tomescu l-a intrebat daca exista vreun litigiu financiar intre club si stanca
    -el negand acest aspect……

dragos
    Member

@dragos wrote:

nu ma multumesc sa fim doar campionii ratarilor…….nu stiu de ce apara mereu stancioiu, iar stanca, care a aparat in tot “B”-ul face tusa???????
    la primul gol – el si ratiu dormeau – gol totusi, de portar ca era in 6m si nu a iesit la centrare……
    pacat ca ratam ENORM!!!!

aseara la “recursul etapei” a fost invitat siman, iar eu am stat treaz pana la ora 24.45; a stat cineva treaz la toata emisiunea?????
    siman spunea tampenii: nu-l intereseaza arbitrajul, ‘nea tomescu l-a intrebat daca exista vreun litigiu financiar intre club si stanca

gigel este intr-o pasa NEAGRA fara ALB……pacat!!!!! iar apararea gafeaza..
    cu oltenii ne vom reveni…..oltenii nu joaca nimic…….ne trebuie victorie…

razvanR
    Member

Am vazut rezumatele primelor doua meciuri si imi place cum joaca echipa. Daca nu vom mai rata ocazii clare, nu mai pierdem nici un meci.

dragos
    Member

@razvanR wrote:

Am vazut rezumatele primelor doua meciuri si imi place cum joaca echipa. Daca nu vom mai rata ocazii clare, nu mai pierdem nici un meci.

asa este, echipa joaca, marcheaza, dar nu castiga……

“danezul” declara dupa meci: “…ma uit la andone si ii vad firele de par alb pe care i le-a scos echipa mea pe cand o antrena si ma gandesc ca acelasi lucru mi se va intampla si mie..”
    are dreptate, si noi imbatranim, de antrenor ce sa mai zic……..

Ultras
    Member

@dragos wrote:

pacat ca ratam ENORM!!!!

Am stat pana la sfarsit. Siman nu spune tampenii cand nu se ia de arbitraj acum. Daca ar face-o in momentul asta ne vor vana tot campionatul. Mai ales cand ai atatea ocazii, nu arbitrajul este problema cea mare. Eu cred ca am fost defavorizati in trei situatii clare de finalizare. Offside-ul la Gigel si doua penalty-uri neacordate, la Mazilu si Balan. Pe mine ma multumeste faptul ca jucam FOTBAL, rezultatele nu au cum sa nu vina.

Ultras
    Member

Cat despre nea Tomescu, cu parere de rau trebuie sa spun ca se inseala din ce in ce mai des. Stanca nu este in nici un litigiu financiar. Nu Siman face echipa, ci Dan Petrescu. Din ce am vazut la antrenamente Stancioiu se pregateste mult mai concentrat decat Stanca. Si cred ca va fi in continuare titular. La primul gol greseala apartine lui Ratiu, care s-a plasat gresit, cu in pas prea in stanga si a trecut pe sub minge. Sau nu a putut sa se inalte mai mult, pentru ca practic mingea ia trecut la catva cm pe deasupra capului. Din cate am inteles noul preparator ii rupe mai rau decat o facea Hipoliti. Poate pe undeva e bine, pentru ca aceasta pregatire le va folosi in a doua jumatate a campionatului, cand majoritatea echipelor cad datorita oboselii acumulate (lipsa de pregatire).

Ultras
    Member

@razvanR wrote:

Da, important este sa sparga gheata Gigel!

dragos
    Member

si mie mi s-a parut ca a fost penalty la mazilu, insa aseara la “recurs” (cat am vazut eu din emisiune) nu au “disecat” faza cu pricina……iar, la balan, porumboiu a spus ca nu se putea acorda…..
    ce a mai comentat siman???

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 67 total)
  • The topic ‘07.08.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 2-1(1-1)’ is closed to new replies.