Home › Forums › Archive › Sezon 2004-2005 Season – Divizia A › 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti
- This topic has 29 replies, 10 voices, and was last updated 18 years, 1 month ago by
dragos.
-
AuthorPosts
-
April 9, 2005 at 10:09 pm #70751
cameliu
MemberEvz:
Scopul scuza mijloacele
Sportul – FC Arges 0:0
Sportul Studentesc n-a reusit ieri, in Regie, sa depasesca baricadele inaltate de FC Arges, echipa care a patat ideea de fotbal, dar si-a atins scopul: acela de a scapa neinvinsa. Tinerii jucatori ai lui Dan Petrescu s-au straduit sa construiasca in stilul caracteristic, ofensiv si spectaculos, dar eforturile le-au fost zadarnicite de niste adversari obsedati de aparare. A rezultat un joc foarte urit, pe parcursul caruia n-au existat faze interesante, iar singura ocazie de gol a avut loc in minutul 87.
• Acest rezultat, corelat cu deznodamintul celorlalte partide din aceasta etapa, a clarificat, in buna masura, situatia din zona retrogradarii. Punctul obtinut de pitesteni ii plaseaza ideal in fuga lor de matineu. FC Brasov a pierdut ieri pe propriul teren si a ramas la patru puncte in urma celor de la FC Arges (locul 13).
• Demn urmas al lui Florin Halagian, antrenorul pitestenilor, Sorin Cirtu, a apelat la arma stramoseasca a tehnicienilor autohtoni, asezindu-si echipa intr-un sistem cu opt aparatori. Metoda a dat roade. “Studentii” n-au razbit prin padurea de aparatori, creindu-si o singura ocazie in cele 90 de minute. De cealalta parte, FC Arges n-a izbutit nici macar atit.
• Inaintea partidei, in vestiarul echipei pitestene a intrat vicepresedintele dinamovist Gigi Netoiu.Declaratii dupa meci
Tiberiu Balan (mijlocas, Sportul): “Azi am fost mai buni. Argesul nici macar n-a ajuns la poarta. Se pare, totusi, ca ne e mai simplu in deplasare”.
Dan Petrescu (antrenor, Sportul): “A fost un meci la o singura poarta din primul pina in ultimul minut. Ratarea din final e tipica pentru Sportul. Pina nu facem 33-34 de puncte, raminem la retrogradare”.
Sorin Cirtu (antrenor, FC Arges): “Joc tipic pentru doua echipe care cauta o situatie mai buna in clasament. Am inceput meciul in sistem 3-4-3, dar dupa prima ratare a lui Mazilu, am trecut la 4-4-2. Ocaziile noastre n-au existat. E bine ca am ramas neinvinsi”April 10, 2005 at 7:18 am #70752ultrasro
Memberhttp://site.neogen.ro/ro_montana/images/img_297310.jpg
http://site.neogen.ro/ro_montana/images/img_297308.jpg
http://site.neogen.ro/ro_montana/images/img_297311.jpg
http://site.neogen.ro/ro_montana/images/img_297314.jpg
http://site.neogen.ro/ro_montana/images/img_297313.jpg
http://site.neogen.ro/ro_montana/images/img_297316.jpg
http://site.neogen.ro/ro_montana/images/img_297318.jpgApril 10, 2005 at 9:39 am #70753cameliu
MemberFaine poze Ovidiu!
Erai in tribuna? Cu ce aparat le-ai facut? Ce zoom? Cu trepied?F. faine!
April 10, 2005 at 10:28 am #70754cameliu
MemberGsp:
Fotbal de lemn Tănasă
Maria AndrieşCîrţu i-a învăţat pe piteşteni cel puţin un lucru: să ucidă fotbalul fără risipă de efort. Studenţii s-au aruncat în atac din primele minute, cu un lob al lui Mazilu (min. 5) care avertiza că gazdele au poftă de gol. Dar entuziasmul găştii nebune s-a izbit de blocul greoi meşterit de Sorinaccio. Argeşul a făcut totul să frîneze jocul, cu Bilaşco şi Tănasă mereu în contratimp. Pînă şi atacurile violeţilor semănau cu un fel de tragere de timp, cu Bilaşco şi Tănasă mereu defazaţi, cu un Sava care se menaja şi în atac, şi în apărare, cu un Dică fără vlagă şi inspiraţie. Primul şut spre poartă al oaspeţilor a venit abia în minutul 13, din piciorul lui Tănasă. La faulturi au stat mai bine, profitînd de indulgenţa lui Serea, Dobre şi Sava au pus piedici în neştire. ît
Cum oaspeţii au înghesuit jocul pe centru, elevii lui Dan Petrescu au forţat pe laturi, prin sprinturile lui Tibi Bălan, Rusu şi Bucur. Un lob al lui Mazilu (m. 5) şi o torpilă a lui Cruceru (m.15), de la 20 de metri, au deschis ostilităţile. Sportul a etalat acelaşi fotbal în stadiu de proiect, sclipitor şi distrat, cu numere personale şi improvizaţii. În repriza a doua starurile din Regie au dat un veritabil recital al neputinţei. “Motoraşul” Bălan a funcţionat mai mult în gol, iar “vîrful” Bucur a funcţionat mai mult aiurea. Un cap al lui Nae, din careu, peste poartă (m. 80) a încununat munca în zadar a studenţilor”. Fotbalul premiază insistenţa, dar dacă se insistă unde trebuie şi cum trebuie.
“N-am văzut în viaţa mea echipă mai defensivă ca FC Argeş. Merita să piardă pentru modul în care a abordat partida”
Dan PetrescuPetrescu supărat
La conferinţa de presă, antrenorul Dan Petrescu a fost critic la adresa lui FC Argeş pentru maniera de joc a oaspeţilor. “În două meciuri am luat două puncte, deşi meritam 6 puncte în ambele manşe. Preda a apărat foarte bine, în condiţiile în care piteştenii nu şi-au creat nici o ocazie. Am pierdut două puncte imense. Dacă exista un Dumnezeu, Nae marca cu capul în finalul meciului”, a spus Petrescu. Sorin Cîrţu a remarcat joculde apărare al formaţiei sale. y Paul MuntenescuPiţi i-a remarcat pe Bucur şi pe Bălan
Giger Bucur şi Tibi Bălan au revenit ieri în echipa Sportului, după ce-au fost accidentaţi. Selecţionerul Victor Piţurcă s-a declarat mulţumit de evoluţia celor doi, deşi antrenorul Dan Petrescu a declarat că “ei au evoluat la jumătate din capacitate”. Gigel Bucur a rămas surprins de declaraţia antrenorului echipei naţionale. “Înseamnă că e foarte bine dacă nea Piţi a vorbit frumos despre mine, în condiţiile în care n-am fost în apele mele”, a spus atacantul. y Paul MuntenescuSportul FC Argeş 0-0
Sportul
4-4-2
Antrenor Dan Petrescu
33. Stăncioiu
21. S. Rădoi
6. Secăreanu
2. A. Raţiu
13. L. Rusu
(3. Dedu – min. 55)
7. St. Stancu
(18. Curelea – min. 80)
8. Cruceru
5. C. Lazăr
10. T. Bălan (cpt)
9. Mazilu
20. G.Bucur
(22. M. Nae – min. 72)FC Argeş
4-4-2
Antrenor Sorin Cîrţu
1. Preda
3. Baicu
15. Şomcherechi
25. M. Radu (cpt)
5. Chiţa
13. E. Dică
19. C. Dobre
(11. Năstăsie – min. 79)
18. M. Sava
(17. Domocoş – min. 66)
10. Prepeliţă
(8. Danciu – min. 46)
9. Tănasă
7. BilaşcoRezerve
Sportul: 1. Stanca, 4. N. Vasile,14. Ferfelea, 17. M. Oae,
FC Argeş: 72. Vintilă, 6. Bobi Verdeş, 21. Marincău, 24. Vrăjitoarea, 26. R. NeagoeCartonaşe
Galbene: Rădoi (16), Curelea (89) / E. Dică (23)Arbitru I. Serea (Focşani) 6, Asistenţi A. Oniţă (Constanţa) 6 şi S. Caia (Timişoara) 6
Spectatori: 3.500
10 aprilie 2005
April 10, 2005 at 10:37 am #70755cameliu
MemberProsport:
Mai nimic la nimic
Curelea l-a deschis în adîncime pe Tibi Bălan, mijlocaşul gazdelor a centrat chiar de pe linia de fund, de pe dreapta, iar Nae, singur cu portarul şi cu propriile spaime, a plasat mingea cu capul pe lîngă poartă. În mod normal, cronica ar trebui să se oprească aici, conţinînd numai descrierea singurului moment de fotbal autentic al partidei. Pentru apariţia lui a fost nevoie de o aşteptare de 86 de minute, timp în care băieţii lui Dan Petrescu au ţinut parcă să aplice absurd cerinţa numărul unu a tehnicianului: fără mari ratări. Şi acestea n-au apărut, exceptînd ocazia lui Nae, pentru simplul motiv că argeşenii au pus studenţilor semnul interzis undeva la 25 de metri de poartă. Iar oamenii lui Petrescu, ascultători, obosiţi şi cu inspiraţia pe avarie au respectat întocmai legile geometrice ale ţesăturii defensive piteştene. De la Cîrţu poţi aştepta spectacolul în măsura în care vii la stadion ca regizor de film. Teatral, agitat şi atent la orice gest care i-ar putea spori notorietatea, Cîrţu a mutat conştient spectacolul din iarbă pe bancă. A jucat teoretic cu o linie de patru fundaşi, dar au fost momente în care se apăra cu 10 oameni, lăsînd impresia că singurul consum energetic acceptat trebuia să se facă pentru îngheţarea rezultatului, nu pentru urmarea vreunei dorinţe ofensive. Se poate spune că argeşenii au trişat spiritul fotbalului, dar afirmaţia s-ar justifica doar prin comparaţie cu prestaţia gazdelor. Bălan şi Bucur, introduşi oarecum surprinzător de Petrescu, n-au putut face diferenţa, aşa cum nu poţi dărîma o fortăreaţă cu lopeţele de nisip.Legiunea stelistă în tribune
Zenga a fost prezent la meci, el luînd loc la masa presei, unde n-a rămas decît zece minute. După aceea, tehnicianul s-a ridicat şi a plecat la tribuna I acolo unde erau prezenţi Mihai Stoica (foto) şi Valeriu Argăseală. În pauză, italianul şi preşedintele au fost asaltaţi de fani. (Andrei CĂLIN)Cîrţu, apostrofat de un fan
Conform obiceiului, Sorin Cîrţu a stat pe toată perioada partidei la marginea terenului, strigînd la jucătorii săi. La sfîrşitul primelor 45 de minute, unul dintre fanii Sportului s-a îndreptat în viteză spre tunelul de la vestiare şi a strigat către tehnician: “Întinereşte bă, echipa! Nu mai juca cu gloabele astea care au trecut de 25 de ani şi nu mai fac faţă nici în Divizia C”. “Lasă-mă pe mine să antrenez echipa”, i-a replicat Cîrţu. (Sebastian STAN)April 10, 2005 at 1:48 pm #70756ultrasro
MemberAm facut pozele din inaltul tribunei I si din peluza unde stam noi suporterii. Zoom-ul a fost cam 10x, la limita Olympusului C760.
Nu am folosit trepiedul…
April 11, 2005 at 8:31 am #70757cameliu
MemberVînătorii de note
Maria AndrieşDupă ce Cîrţu le spune ce şi cum să joace, Sava şi compania rămîn probabil cu o singură nelămurire, una mare de tot: “Muieţi-s posmagii?”. După ce Dan Petrescu le spune băieţilor ce şi cum să joace, adaugă: “După meci, s-ar putea să primiţi şi posmagi”. Pe cît de leneş e fotbalul piteştean, pe atît de flămînd e fotbalul studenţesc. Lipsurile au ieşit la iveală în meciul din Regie. Cîte minusuri conţine acel inexpresiv 0-0!
Cei doi antrenori şi-au predat lecţiile conştiincios. Ce-au înţeles jucătorii s-a văzut pe teren. Piteştenii au redus clasicul catenaccio la capacitatea lor de învăţare. N-au jucat nici fotbal, nici antifotbal, ci minifotbal, şi ăsta cînd îşi aduceau aminte. Iar “studenţii” păreau că uită lecţia la jumătatea drumului spre poarta lui Preda. Bălan a făcut figură de premiant, care vînează o notă frumoasă la toate materiile: dribling, stop pe piept, sprint pe dreapta, sprint pe stînga.
Impresia de ansamblu? Cea de totdeauna. Băieţii ăştia pot mai mult, dar le lipseşte ceva. “Gaşca nebună” nu-i destul de nebună. Nici Bucur, nici Bălan, nici Rusu, nici Mazilu nu îndrăznesc să fie nebuni pînă la capăt, să sfideze mediocritatea. Asta nu-i poate învăţa antrenorul. Asta se învaţă din disperare şi din posmagii lui Şiman.
ANTRENORI
“Astfel de formaţii merită să piardă”
Dan Petrescu a criticat maniera mult prea defensivă a echipei pregătite de Sorin Cîrţu
Paul Muntenescu“Nu am văzut o echipă mai defensivă ca Argeşul. Astfel de formaţii merită să piardă”, a răbufnit la sfîrşitul partidei Dan Petrescu. Tehnicianul Piteştiului, Sorin Cîrţu, a replicat: “La meciul din etapa trecută cu Farul noi meritam să facem doar egal? Eu cred că Sportul şi Argeşul au fost două echipe care s-au anulat reciproc. Nu ştiu dacă ei ne-au studiat, dar eu am văzut prima repriză a lor cu Dinamo. Am observat că au trimis peste 30 de pase lungi şi mi-am dat seama că aşa joacă.”
Antrenorul Sportului a criticat şi ieri maniera de joc a lui FC Argeş. “Despre ce tactică să vorbim cînd ei s-au apărat tot meciul?! Mie îmi plac echipele care vor să cîştige tot timpul şi să marcheze. Din păcate, şi arbitrii de la noi încurajează jocul defensiv. În acest sezon nouă norocul ne cam lipseşte. Am ratat o ocazie imensă pe finalul partidei prin Nae.”
“Nu este o întîmplare că toate echipele pe care le pregăteşte domnul Cîrţu se spune că sînt defensive”
Dan PetrescuEXPRES
Probleme / “Rădoi şi Maxim sînt suspendaţi, Rusu e accidentat, în timp ce Bălan şi Bucur încă nu s-au refăcut complet. O să avem probleme în meciurile care vor urma”, a declarat antrenorul Sportului, Dan Petrescu. / Paul MuntenescuBucur / “Nu am jucat la nivelul meu maxim în partida cu Argeş. M-a durut capul şi am fost cam ameţit. Sînt răcit bine, de aia nu am evoluat nici cu Craiova etapa trecută. Voi merge la doctor să văd exact ce am”, a explicat atacantul din Regie. Bucur a împlinit vineri 25 de ani. / Paul Muntenescu
Comparaţie / Prezent în tribune alături de Valeriu Argăseală şi Walter Zenga, Mihai Stoica l-a asemuit, într-o discuţie cu cei doi oficiali din Ghencea, pe Ciprian Tănasă cu fostul vîrf al Stelei, Claudiu Răducanu: “Ce seamănă Tănasă de la Argeş cu Răducanu, la stil de joc, la fizic.” / Paul Muntenescu
Şomcherechi / Fundaşul piteştean are de ieri piciorul în ghips după ce şi-a scrîntit glezna în partida cu Sportul. / Cristi Marinescu
April 11, 2005 at 9:47 am #70758dragos
Memberun meci urat, de uzura in care argesul nu a pus probleme lui stancioiu, dar si ai nostri nu au avut TUNURI spre poarta lui preda…….nu aveam pretentia unui meci frumos, cand joci impotriva lui cartu, insa speram
intr-o victorie la limita, care ne-ar fi consolidat pozitia in clasament.
avut senzatia,ca UNII dintre jucatorii nostri au tratat meciul “de sus”, pt.ca prea s-a incercat jocul spectacol, in loc sa fie JOC SIMPLU SI EFICIENT !!!!
s-au o fi lipsit motivatia din acest joc??? nu stiu, dar sportul a fost o alta echipa fata de cea de la craiova…..este adevarat, acolo jucam in deplasare, exista presiunea rezultatului pentru olteni, tentativele de blat…
asa cum remarcau si cei de la gsp, balan a pozat in vedeta si n-a fost deloc eficient.
nae este pentru a doua oara consecutiv, cand RATEAZA DE LA 2-3m singur cu portarul – NU SE POATE ASA CEVA !!! chiar nu poate sa-l invete nimeni la antrenamente cu se loveste mingea cu capul in asemenea situatii???????
PACAT, ca nu putem avea continuitate in eficienta !!!!April 11, 2005 at 1:20 pm #70759cameliu
MemberCeea ce e totusi imbucurator e ca in 4 meciuri am luat un gol!!!
Pe vremuri in 4 meciuri luam cam 10…
April 11, 2005 at 1:54 pm #70760ion
MemberImbucurator este faptul ca nu retrogradam,trist este ca nu avem cum sa facem performanta…Probabil ca echipa in lipsa unei motivatii nu forteaza decit cind trebuie…Vinovat pentru acest egal este Dan Petrescu (pe care nu sint suparat) deoarece el a facut echipa .Nu trebuiau bagati Balan si Bucur primul datorita excesului de vedetism care se pare ca la cuprins cel de-al doilea datorita starii de sanatate pe care o are…Cu Lazar capitan echipa a mers bine si a jucat cu forta.Cu Balan pe post de lider echipa cred ca s-a enervat la nenumaratele numere de tehnica pe care a vrut Balan sa le arate…Sau poate se pregateste ceva si noi nu stim?
April 11, 2005 at 2:28 pm #70761dragos
Memberdupa parerea mea cei mai buni de pe teren au fost: Lazar si Cruceru, pentru ca la mijloc au facut un travaliu destul de consistent.
era bine, daca si varfurile isi faceau datoria, caci apararea n-a avut ce face……..April 13, 2005 at 2:56 am #7076207Ex
Keymaster@cameliu wrote:
Faine poze Ovidiu!
Erai in tribuna? Cu ce aparat le-ai facut? Ce zoom? Cu trepied?F. faine!
Intr-adevar faine poze.
April 13, 2005 at 10:41 am #70763dragos
Memberdar, cele din pauza (in care apra si eu) unde sunt????
le copiezi pe cd si mi le dai, apoi sau ….?????April 14, 2005 at 12:12 pm #70764cameliu
MemberSe pare ca a fost ultimul meci a lui serea in Divizia A… Asa-i cind te faci caine…
ARBITRAJ / 14:40
Serea exclus de pe lista FIFA si trimis la Divizia C
Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Ion Crăciunescu, a declarat la conferiţa de presă de la Casa Fotbalului că Ionică Serea va fi scos de pe lista FIFA, începînd cu luna septembrie. Serea nu va mai fi delegat la nici un meci internaţional pînă atunci şi va fi retrogradat pe termen nelimitat la Divizia C!!! Asistentul Ispas Cojocaru, care a oficiat la aceeaşi partidă, va fi reţinut de la delegări internaţionale timp de un an şi retrogradat pe termen nelimitat la Divizia C.April 14, 2005 at 12:36 pm #70765dragos
Memberbine ca S-A LUMINAT si craciunescu…..serea ne-a arbitrat si in meciul cu dinamo si in cel cu fc arges si a fost un fluieras PROST !!!!
MERITA !!!! -
AuthorPosts
- The topic ‘09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti’ is closed to new replies.