13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 62 total)
 • Author
  Posts
 • #50414
  cameliu
  Member

  Informatii si opinii despre primul meci al returului…

  #70358
  cameliu
  Member

  Alba au probleme (Prosport):

  Ameninţă cu greva
  Jucătorii s-au înţeles să boicoteze antrenamentele de săptămîna viitoare dacă nu-şi primesc restanţele pînă duminică. Cu opt zile înaintea startului returului, spiritele sînt din nou inflamate la Alba Iulia. Din cauză că nu şi-au primit banii aşa cum s-au înţeles cu preşedintele Viorel Măluşel, jucătorii au făcut o şedinţă în vestiar şi au decis să intre în grevă dacă restanţele nu se achită pînă duminică, după antrenament. “Aşa nu se mai poate. Am tras ca proştii în cantonamentul din Antalya, bazîndu-ne pe promisiunea preşedintelui că vom primi banii înaintea intrării în săptămîna premergătoare meciului cu Sportul, dar dînsul n-a respectat înţelegerea. Nu pricepe că noi am cerut aşa banii pentru ca de marţi să ne concentrăm doar la fotbal. Avem şi noi familii de întreţinut şi nu mai putem juca pe gratis”, s-a plîns unul dintre liderii echipei, sub protecţia anonimatului. Apoi a continuat: “Azi (n.r. – ieri) îi vom spune şi antrenorului Pelici ce decizie am luat şi vom încerca să vorbim şi cu preşedintele, care ne-a cam ocolit în ultimele zile. De dimineaţă îi tot facem marcaj la club, dar încă n-a apărut, iar secretarele spun că nu ştiu unde e. Dacă nu aflăm nimic azi despre bani, jucăm amicalul de mîine cu Soda Ocna Mureş, dar nu mai venim la antrenamentul de duminică. N-are rost. Intrăm în grevă pînă cînd ne primim banii. Poate nu vom juca nici meciul cu Sportul, nu se ştie”, a mai spus interlocutorul. Măluşel însă a fost de negăsit ieri, mai mulţi jucători avînd informaţii că ar fi plecat la Braşov.

  #70359
  Ultras
  Member

  Fundaşul Codruţ Ciobanu e decis să nu mai vină la antrenamente pînă nu-şi primeşte restanţele financiare ce însumează 6.500 de dolari. “Nu mă interesează să plec la altă echipă, stau acasă”, a spus fundaşul. “Ciobanu nu are chiar atît de primit, ci mai puţin. Să nu se pripească şi să aibă răbdare”, a replicat preşedintele Viorel Măluşel, care a promis că va achita o parte din restanţele fotbaliştilor la începutul săptămînii. Stanciu, Maier şi Găldean au ameninţat şi ei că nu vor intra pe teren în prima etapă a returului, cu Sportul, dacă nu-şi primesc banii! y Dan Henegar – Alba Iulia

  #70360
  dragos
  Member

  sa speram ca vom castiga partida de la alba si prin prisma acestor nemultumiri……ehe, cand te gandesti ca si baietii nostri au trecut prin aceste neajunsuri…..

  #70361
  cameliu
  Member

  În linie dreaptă pentru bătălia cu Sportul!
  Preşedintele unirist Viorel Măluşel, împreună cu antrenorii Alex Pelici şi Alin Artimon au discutat ieri timp de aproape două ore strategia abordării returului, precum şi ultimele transferuri ce vor fi efectuate de prim-divizionara din Cetatea Marii Uniri. Măluşel le-a transmis tehnicienilor că va achita jucătorilor o parte din restanţele contractuale, mai precis rata pe luna decembrie, tocmai pentru ca fotbaliştii să se poată concentra la întâlnirea cu Sportul Studenţesc. Ţinând cont de acest aspect financiar, antrenorii au decis să pună în practică amenzile pe care le-au aplicat în perioada de pregătire. Sunt buni de plată 13 jucători, ce totalizează pentru diverse abateri de la ROI suma de 9 milioane de lei, acestora alăturându-se Giuchici şi C. Ciobanu – care vor fi nevoiţi să scoată din buzunar câte 200 $. Pentru a crea o atmosferă “de familie”, principalul Pelici intenţionează ca astăzi, de 8 Martie, să programeze o ieşire în oraş a întregii echipe, la o pizza, fotbaliştii putând fi însoţiţi de consoarte sau prietene, consumaţia urmând a fi achitată din banii proveniţi din amenzi. În acelaşi context, tehnicienii vor opri în cantonamentul centralizat ce va debuta joi dimineaţa, un lot compus din 20 jucători.

  #70362
  dragos
  Member

  banuiam, ca problemele financiare pana la meciul nostru, se vor rezolva…

  #70363
  cameliu
  Member

  Fără sârbi contra “studenţilor”
  Singurii stranieri rămaşi în lotul unirist cu care va fi abordat returul, sârbii Pavlovic şi Bazic, sunt în imposibilitatea de a evolua contra Sportului. Motivul este legat de obţinerea în timp util a documentelor necesare pentru dreptul de joc, procurarea “cărţilor verzi”, ce trebuie solicitate din Serbia şi Nigeria, respectivii jucând în prima parte a anului trecut la FK Cukaricki şi Enyimba. “Într-un fel, îmi fac griji, mai ales că Pavlovic intra în calcule pentru postul de fundaş central stânga”, a spus antrenorul Alex Pelici. “Poate totuşi vom rezolva rapid problema, trimiţând pe cineva în Serbia”, a declarat Măluşel. În această dimineaţă, organizatorul de competiţii Titi Iancu va fi prezent la Bucureşti pentru a înregistra transferurile a nouă jucători nou-veniţi: Opric, Kiraly, Mihu, Lupaşcu, Giuchici, Ghiţă (care va fi legitimat abia săptămâna viitoare), Velţenescu, Bazic şi Pavlovic. Dintre aceştia, nu va putea fi utilizat apărătorul Kiraly, care a acumulat 4 cartonaşe galbene la fosta sa echipă, Ind. S. C. Turzii. Pe de altă parte însă, din punct de vedere medical nu există probleme, Ghenţi pregătindu-se la parametrii normali, doar Ov. Maier acuzând ieri o uşoară răceală. Preşedintele Măluşel a reuşit să tempereze tensiunea iscată în rândul echipierilor unirişti, achitându-le, timp de trei zile, o parte din restanţe, marţi reglându-se conturile cu ultimul nemulţumit, C. Ciobanu. Pe de altă parte, pentru a-i stimula şi mai mult pe fotbalişti, oficialul ardelenilor le-a promis jucătorilor că, în cazul obţinerii victoriei duminică, este dispus să plătească imediat prima, existând şi perspectiva suplimentării recompensei obişnuite la jocurile de acasă. (H.D.M.)

  #70364
  dragos
  Member

  sper sa castigam duminica.

  #70365
  Ultras
  Member

  Conducerea clubului Apulum Alba Iulia le-a promis jucătorilor prime de 600 de dolari pentru victoria în meciul cu Sportul Studenţesc…

  http://www.gsp.ro

  Normal ca le promit marea cu sarea, cand sunt convinsi ca nu vor fi nevoiti sa scoata banu’… 😈

  #70366
  Ultras
  Member

  ”Nimeni nu ne vrea în prima divizie”

  Ovidiu Maier susţine că Apulum este vînată de adversare pentru a fi retrogradată. După plecarea căpitanului Alin Paleacu, ocnamureşeanul Ovidiu Maier a redevenit liderul echipei din Alba Iulia. Alături de Vasile Jercălău (noul căpitan al echipei) şi de Codruţ Ciobanu, Maier este antrenorul din teren al lui Apulum.
  Ovidiu, cum va fi Apulum fără Bumb, Miclea, Paleacu şi Moldovan?
  Ovidiu Maier: Este clar că vom avea un retur dificil fără ei. Bumb, Miclea şi Paleacu sînt jucători grei, cu experienţă, pe care îi înlocuieşti greu. Mai ales că nu s-au adus alţi jucători de acelaşi nivel în locul lor. Iar Moldovan, chiar dacă este tînăr, era omul nostru de gol.
  În aceste condiţii, crezi că vă veţi salva de la retrogradare?
  Aş fi ipocrit să spun că avem şanse mari să ne salvăm. E un retur extrem de greu, pe care noi îl începem de pe un loc retrogradabil. Primele două etape sînt cruciale pentru viitorul nostru, aşa că voi vorbi despre procente doar după partida de la Iaşi. Pentru mine e clar că Alba nu e dorită în prima divizie, aşa că ne vom lupta cu mai multă îndîrjire. Păcat că nici pe plan local această echipă nu e ajutată mai mult.
  Cum vezi meciul de duminică împotriva Sportului?
  Va fi foarte dificil. Sportul este o echipă care joacă un fotbal plăcut şi destul de eficient, care se bazează pe un nucleu de jucători tineri şi ambiţioşi. Sînt sigur că vor să răzbune înfrîngerea din tur, dar nu le va fi uşor.
  Cu ce echipe crezi tu că vă veţi bate pentru salvare?
  Braşovul va avea sigur viaţă grea. Apoi, mai sînt Poli Iaşi, Bacăul, poate Bistriţa, Craiova şi Poli Timişoara. Dintre acestea trebuie să depăşim trei ca să putem juca şi la anul în Divizia A.
  Tu ce vei face din vară?
  Eu mai am contract pînă în vara anului viitor şi mă simt excelent din punct de vedere fizic. Bineînţeles că e foarte important ce se va întîmpla cu echipa. Probabil că, dacă vom retrograda, mă voi lăsa, dar nu se ştie niciodată. Familiei îi spun de vreo trei ani că mă retrag, dar uite că sînt tot pe teren. Aş vrea să mai joc cît mă ţin puterile.

  redactia@prosportcluj.ro

  #70367
  razvanR
  Member

  Sper sa facem in acest retur minim 30 de puncte si sa terminam in primele 5. Pentru asta e nevoie sa castigam meciuri de genul celui cu Apulum

  #70368
  dragos
  Member

  GATA, FITI ATENTI, INCEPE !!!!

  NE-ATI LIPSIT NEBUNILOR FRUMOSI !!!!!

  ARDE GAZONUL !!!!!!!!

  SA JUCATIIIIII BBBBBIIIIIIIINNNNNNNNEEEEEEEEE !!!!!!!

  #70369
  dragos
  Member

  Aurelian Dumitru s-a transferat la Poli, deci nu va juca impotriva noastra..

  #70370
  Ultras
  Member

  Oficialii meciului:

  APULUM Alba Iulia – SPORTUL STUD Bucuresti
  13.03.2005, ora 14.00
  STADION “CETATE”

  A: SALOMIR MARIAN (CLUJ NAPOCA)
  A1: NAGHI MIKLOS (CLUJ NAPOCA)
  A2: SOVRE OCTAVIAN (ORADEA)
  R: HATEGAN OVIDIU (ARAD)
  OBS: BOC ALEXANDRU (BUCURESTI)
  GRIGORESCU NICOLAE (TIMISOARA)

  #70371
  cameliu
  Member

  Din Unirea (cotidian de Alba):

  Foşti colaboratori, acum adversari
  Pelici şi Pojar – în faţa unei bătălii extreme
  În turul campionatului, timp de şase luni Alex Pelici şi Cristi Pojar au fost mereu umăr la umăr pe banca tehnică uniristă; primele şase runde pe acelaşi palier, ca secunzi ai lui Gherman, iar apoi până la finalul turului colaborarea dintre ei a căpătat alte forme, Pelici – principal, iar clujeanul secund. “Între noi nu există relaţii de subordonare, colaborăm perfect şi luăm deciziile în comun”, spu­neau la unison tehnicienii. Deşi îi leagă o prietenie trainică, dru­murile celor doi s-a despărţit la finele anului trecut şi practic duelul de duminică, Unirea – Sportul Studenţesc, capătă valenţe incendiare prin prisma confruntării tactice dintre foştii colegi. “Se poate spune că e un atu pentru noua mea echipă mai ales în plan psihologic. Îl sprijin pe Dan Petrescu cu orice informaţie despre Alba. M-am ataşat de Unirea, am o strângere de inimă la meciul direct, Alex îmi rămâne prieten pe viaţă, dar vreau să câştigăm. Sigur vom căuta să ne blocăm reciproc, dar totuşi poţi să cunoşti adversarii ca pe propriul buzunar şi să nu-ţi iasă pasenţa. Regret că am plecat aşa furtunos şi n-am lăsat o uşă deschisă, însă preşedintele Măluşel n-a înţeles că Sportul e o şansă pentru mine”, a dezvăluit Cristi Pojar, care consideră că mai are încă diferende financiare cu Unirea, revendicând o restanţă de 3000 $. Între Pelici şi Pojar prietenia s-a cimentat şi datorită faptului că în momentul când timişoreanul şi-a dat demisia înaintea meciului cu Dinamo (31 octombrie), clujeanul a făcut un gest de onoare şi s-a arătat solidar cu Pelici. “Sigur e un avantaj pentru studenţi prezenţa în staff-ul tehnic a fostului meu coleg, ştie cum gândesc. E un profesionist desăvârşit, şi-a făcut bine treaba şi am conlucrat pozitiv. Mi-a spus cu multă vreme înainte că doreşte să plece şi l-am înţeles. Indiferent de relaţiile personale, noi suntem avizi de victorie şi trebuie să învingem. N-am mai vorbit demult la telefon, nu ne-am întâlnit nici în Antalya, când a fost, împreună cu Dan Petrescu să vadă un meci de-al nostru”, a declarat Alex Pelici.
  Dan HENEGAR

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 62 total)
 • The topic ‘13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc’ is closed to new replies.