Home › Forums › Archive › Sezon 2004-2005 Season – Divizia A › 13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc
- This topic has 61 replies, 12 voices, and was last updated 18 years, 2 months ago by
dragos.
-
AuthorPosts
-
March 13, 2005 at 1:55 pm #70387
mihada
Memberhai mai spuneti-mi si mie… s-a terminat 2-0 pentru SS??? ca eu mor aici fara informatii….
March 13, 2005 at 1:56 pm #70388Radu Dobrin
MemberK.O. in min 90!…bravo baieti!…puncte de aur avind in vedere maimutarelile care vor avea loc dupa jumatatea returului!….
4-0, hattrick gigel in munai 20 de minute pe teren!
March 13, 2005 at 1:56 pm #70389Rastaphan
Member0-4 😆
March 13, 2005 at 1:58 pm #70390cameliu
Member@Radu Dobrin wrote:
K.O. in min 90!…bravo baieti!…puncte de aur avind in vedere maimutarelile care vor avea loc dupa jumatatea returului!….
4-0, hattrick gigel in munai 20 de minute pe teren!
30 de minute totusi!
10 minute si golu!? o fi bine, o fi rau!!??? 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆March 13, 2005 at 2:00 pm #70391Radu Dobrin
Memberspe ca bine…cel putin pina in vara..
ps.
iar ai tras chiulul de pe yahooMarch 13, 2005 at 2:01 pm #70392cristiansportul
MemberToti cei 7 jucatori ai lui borcea nu fac cat Gigel al nostru. Toata lumea stie borcea puscarie. 😆 😆 😆
March 13, 2005 at 2:04 pm #70393Radu Dobrin
Membersintem pe locul 6 la adevar, si pentru prima data pe plus
(+1)
..miroase a toamna in div a
March 13, 2005 at 2:05 pm #70394mihada
Membersi 4-0 e bine…
cum era vorba aia: “pot sa-mi schimb pronosticul?”
hai SS!!March 13, 2005 at 2:09 pm #70395Radu Dobrin
Member@mihada wrote:
…cum era vorba aia: “pot sa-mi schimb pronosticul?”
hai SS!!hehe..noroc ca m-am razgindit
..(si gigel asijderea
)
March 13, 2005 at 2:48 pm #70396florin_maican
MemberCam nasol ca a lluat Cruceru ROSU. Cruceru este jucator de baza la mijloc!!!! Sper sa joace cu Craiova macar!!!
Dan tr sa schimbe jucatorii cu cartonase. Mai rau este ca nu s-a facut nici o achizitie. Pacat de timpul pierdut, pt jucatorii testati in amicale. Sper sa nu avem pb de lot!!!! Dac nu avem pb de lot o sa terminam in primele 8.
Sper ca Piturca sa ii ia la lot de Bucur-Balan macar!!!!!
Bravo baieti pt victori de astazi!!!
PS: )))
Pt Dinamo ajung si doua Gigel, daca sa luam 3 puncte!!!
March 13, 2005 at 3:28 pm #70397cameliu
Member@Radu Dobrin wrote:
spe ca bine…cel putin pina in vara..
ps.
iar ai tras chiulul de pe yahooAm tras chiulul din mai multe motive… nu-s mai la Chemnitz, sunt la Halle, acasa inca n-am internet, la job nu pot instala messengeru’…
In general insa o sa fiu in week-enduri pe la Chemnitz…4-0, nici nu visam…
March 13, 2005 at 3:34 pm #70398cameliu
Membergsp:
Şiman răspunde
„Sînt foarte mulţumit de joc, însă nu toţi fotbaliştii mei merită felicitări. Din nou am ratat foarte mult, dar am avut noroc cu intrarea lui Gigel, care a fost omul meciului prin cele trei goluri pe care le-a marcat şi prin faptul că a produs eliminarea unui jucător de la Alba Iulia”, crede Dan Petrescu. Înaintea meciului cu Apulum (4-0 în favoarea Sportului), Dan Petrescu declarase: “Am zis la sfîrşitul turului că vreau 2-3 jucători, dar nu a fost adus nici unul. Normal că nu sînt mulţumit!”. În replică, patronul Sportului, Vasile Şiman, a spus: “Borz a venit la noi cu o hîrtie pe care scris că se cere o sumă. Acum Ceahlăul a mărit preţul. Costea de la Dinamo II nu avea sens să semneze cu noi pentru că Bucur a rămas la echipă şi erau prea mulţi atacanţi. Pentru Călin de la Cimentul Fieni se cereau 80.000 de dolari, prea mult pentru un jucător de divizia secundă! Oricum, putem să mai legitimăm jucători pentru echipa a doua a clubului.”
Prosport:
Trimite prin email Tipareste articolul Comenteaza
Sportul Studenţesc a obţinut în această după-amiază o victorie clară pe terenul lui Apulum Alba Iulia, cu scorul de 4-0, în etapa a XVI-a a Diviziei A, prima din retur. Eroul partidei a fost Gigel Bucur care, intrat în minutul 60, a reuşit un spectaculos hat-trick.
Scorul a fost deschis în minutul 68 de Gigel Bucur, care a reluat cu capul în plasă, peste portarul Florin Cotora, o minge deviată greşit de fundaşul gazdelor Adrian Popescu. În minutul 73i, arbitrul Marian Salomir l-a eliminat de la gazde pe Daniel Minea pentru cumul de cartonaşe galbene. În acelaşi minut, Sportul a majorat diferenţa tot prin Gigel Bucur, care a transformat un penalty dictat în urma unui fault în careu comis de Jercălău asupra lui Tibi Bălan. În minutul 83, Florentin Cruceru (Sportul), a fost eliminat pentru două avertismente. În minutul 90, Bălan a primit o pasă printre doi fundaşi adverşi de la Costin Lazăr, l-a driblat pe Cotora şi a ridicat scorul la 3-0, pentru ca 60 de secunde mai tîrziu, acelaşi Gigel Bucur să realizeze hat-trick-ul, fructificînd o pasă lungă de la Curelea. Iată echipele care au jucat:APULUM: 22. Fl. Cotora – 2. Jercălău, 27. C Ciobanu, 20. D. Minea, 6. Adr. Popescu, 26. C Bar – 10. Găldean, 17. Chivescu, 14. Ov. Maier (18. R. Oprea ’52) – 7. Giuchici, 11. Lupaşcu (9. M. Stanciu ’65). Antrenor: Alexandru Pelici
SPORTUL: 33. Stăncioiu – 2. A. Raţiu, 6. Secăreanu, 13. L. Rusu – 5. C. Lazăr, 10. T. Bălan, 7. Stancu (15. Ciupe ’80), 8. Cruceru, 23. Maxim – 22. M. Nae (20. G. Bucur ’58), 9. Mazilu (18. Curelea ’76). Antrenor: Dan Petrescu.gsp:
APULUM – SPORTUL 0-4 / 17:45
Pelici: „Drumul meu la Alba se opreşte aici”
Tehnicianul lui Apulum, Alexandru Pelici, şi-a anunţat demisia la finele meciului. “Jocul şi înfrîngerea stau la baza acestei decizii, dar şi atitudinea unor jucători. Cred că e şi altceva la mijloc! Drumul meu la Alba Iulia se opreşte aici”, a răbufnit tehnicianul la conferinţa de presă. Pelici şi-a luat la revedere de la jucători şi de la preşedintele MăluşelMarch 13, 2005 at 9:49 pm #7039907Ex
KeymasterNici nu ma asteptam la o victorie la scor in meciul de azi. Bravo baieti! Acum sper sa-i batem si pe caini ca sa-l intristam un pic pe Ando. Cap_PDT_01_07
March 14, 2005 at 8:33 am #70400cameliu
Membergsp:
Uraganul Bucur
Valentin Şchiopu (Alba Iulia)Practicianul profitului maximal, patronul Sportului, Vasile Şiman, l-a vînturat pe piaţa transferurilor din această iarnă pe atacantul său Gigel Bucur. 800.000 de dolari, preţ prohibitiv, găsit inacceptabil de Rapid sau Poli. Calculele lui Şiman l-au scos din primul unsprezece al lui Petrescu în meciul de ieri cu Apulum.
Şi în aceste condiţii, Sportul a dominat prima repriză, însă Mazilu (5), Nae (31) şi Maxim (38) au ratat deschiderea scorului. Disperat, “Bursucul” a privit spre banca de rezerve: Ciupe, Rădoi, Ferfelea, dar şi Gigel Bucur. Se repeta acelaşi scenariu, cu gaşca nebună punîndu-i la încercare nervii, tociţi oricum de speculaţiile financiare ale şefului său? Nu! Inevitabil, Bucur e aruncat în luptă în minutul 60 şi deschide scorul 10 minute mai tîrziu cu un cap peste Cotora. Apulum a încercat să reacţioneze prin Giuchici, însă acelaşi Bucur (76) a transformat penaltyul obţinut de Bălan. În prelungiri, oamenii de naţională ai Sportului au îngropat speranţele tribunei din Alba Iulia. Şiman se uită spre tabelă. 4-0 pentru echipa lui şi cifrele se rostogolesc într-un ritm familiar, după matematica acumulării.
Regretă Giuleştiul
Gigel Bucur, autorul unei triple în meciul de ieri, a mărturisit că l-a afectat faptul că nu a ajuns la Rapid
Dan Henegar (Alba Iulia)– Gigele, de ce n-ai intrat din primul minut?
– Am făcut puţine antrenamente cu Sportul. După ce am ratat transferul la Rapid m-au încercat gînduri sumbre. Mă gîndeam că dacă nu plec acum nu o voi mai face niciodată. M-a afectat ratarea acestui transfer.– Ai marcat trei goluri. Cui le dedici?
– Îi mulţumesc lui Dan Petrescu fiindcă a avut încredere în mine! Ştiam că o să-i prindem pe contre şi că o să cîştigăm. Am dovedit că sînt un atacant bun şi că merit să joc la o echipă superioară Sportului.– Ce s-a întîmplat după primul gol? Ai rămas la pămînt după ciocnirea cu portarul Cotora.
– Am primit o lovitură puternică. Mi-am pierdut cunoştinţa cîteva secunde. Noroc că mi-am revenit repede şi am mai înscris de două ori.Pelici: „Drumul meu la Alba se opreşte aici”
Valentin Şchiopu (Alba Iulia), Dan Henegar (Alba Iulia)Tehnicianul lui Apulum, Alexandru Pelici, şi-a anunţat demisia la finele meciului. “Jocul şi înfrîngerea stau la baza acestei decizii, dar şi atitudinea unor jucători. Cred că e şi altceva la mijloc! Drumul meu la Alba Iulia se opreşte aici”, a răbufnit tehnicianul la conferinţa de presă. Pelici şi-a luat la revedere de la jucători şi de la preşedintele Măluşel. Secundul Rusu i-a cerut tehnicianului să promită că se prezintă la antrenamentul de luni, însă Pelici pare determinat să părăsească echipa din Alba Iulia. “Nu accept nici o demisie. Dacă nu se răzgîndeşte atît el cît şi secundul Artimon, să restituie banii din contracte pe care i-au încasat “, a tunat preşedintele Măluşel la aflarea veştii. Nici Maier nu are de gînd să mai joace pentru Apulum: “Am arătat ca o echipă de Divizia C. Pentru ce să mai rămîn la Alba Iulia?”.
Lovit de Salomir, Lazăr a avut nevoie de îngrijiri
“Centralul” clujean Marian Salomir a fost implicat într-un moment amuzant în disputa de ieri. În minutul 38, Salomir a indicat o infracţiune a unui jucător de la Apulum, moment în care l-a lovit cu mîna pe mijlocaşul Sportului, Lazăr, aflat în apropiere. Jucătorul a avut nevoie de îngrijiri medicale. “Salomir, asasinul!”, a urlat tribuna. Eliminările lui Minea şi Cruceru, pentru cumul de “galbene”, au avut acoperire regulamentară, Salomir procedînd corect şi în minutul 18, cînd nu a acordat penalty pentru Apulum la un duel Giuchici – Raţiu. Arbitrul nu s-a lăsat influenţat nici în a doua repriză la căderea teatrală în careu a lui Oprea. / Valentin ŞchiopuPetrescu: „A fost ziua lui Gigel!”
Antrenorul Sportului, Dan Petrescu, a fost mulţumit de prestaţia elevilor săi. “Ne-am jucat cu ocaziile în prima repriză. Putea fi 3-0 la pauză. Noroc cu Gigel, în a doua parte a meciului. A fost cu siguranţă ziua lui. Oricum tot sînt nemulţumit de prestaţiile a 2-3 jucători”, a afirmat tehnicianul “studenţilor”. / Dan Henegar“Toţi au jucat execrabil. Au contractele blocate pînă nu ajung la minus 6 în clasamentul adevărului”
Viorel Măluşel, preşedinte ApulumAPULUM 0-4 SPORTUL
La pauză: 0-0APULUM
Cotora
Jercălău (cpt.)
C. Ciobanu
D. Minea
Ad. Popescu
C. Bar
Găldean
Chivescu
Ov. Maier
Giuchici
LupaşcuAntrenor: Alexandru Pelici
Schimbări:
min. 53 – R. OPREA * Maier
min. 68 – M. STANCIU * LupaşcuRezerve: Mincă, Nedelea, Ghenţi, Hardău, Iurişniţi
Cartonaşe
Galben: Ciobanu (12), Minea (40, 75), R. Oprea (57), Chivescu (85)
Roşu: Minea (75)SPORTUL
Marcatori
G. Bucur (70, 76 – pen., 90 + 2), T. Bălan (90 + 1)Stăncioiu
S. Stancu
A. Raţiu
Secăreanu
L. Rusu
T. Bălan (cpt.)
Cruceru
C. Lazăr
Maxim
Mazilu
NaeAntrenor: Dan Petrescu
Schimbări:
min. 60 – G. BUCUR * Nae
min. 77 – CURELEA * Mazilu
min. 82 – CIUPE * StancuRezerve: Stanca, Ferfelea, Oae, S. Rădoi
Cartonaşe:
Galben: L. Rusu (19), T. Bălan (31), Cruceru (65, 85)
Roşu: Cruceru (85)Arbitru: M. Salomir (Cluj) 6
Asistenţi: M. Nagy (Cluj) 6, O. Şovre (Oradea) 7Spectatori: 4.000
Cum s-au marcat golurile:
0-1 – G. Bucur (70) * a trimis cu capul peste Cotora o minge aruncată în careul lui Apulum de Mazilu
0-2 – G. Bucur (76-pen.) * a transformat penalty-ul dictat de Salomir, după faultul lui Ciobanu asupra lui Bălan
0-3 – T. Bălan (90 plus 1) * a scăpat singur cu portarul, l-a driblat şi a înscris
0-4 – G. Bucur (90 plus 2) * a şutat din 14 metri, după ce a fost lansat de Bălan14 martie 2005
Proport:
Adie aer de matineu
Sportul a umilit-o pe Apulum, graţie mutării inspirate a lui Dan Petrescu, care l-a introdus în repriza secundă pe Gigel Bucur. Cu o echipă în care nici Maier nu mai face faţă unui meci întreg şi măcinată de probleme interne, Apulum se “duce la vale” spre eşalonul secund. Nici măcar ambiţia antrenorului Alexandru Pelici nu mai contează cînd pierzi acasă cu 4-0. “Gaşca nebună” a lui Dan Petrescu a arătat încă de la începutul partidei că n-a venit doar în excursie la Alba Iulia, Mazilu trecînd de două ori în primele cinci minute de joc pe lîngă deschiderea scorului. Reacţia celor de la Apulum a fost destul de palidă, două invenţii ale lui Maier periclitînd cît de cît poarta lui Stăncioiu, ultima dată în urma unui lob de la 25 de metri. Vîrfurile Sportului, Mazilu şi Nae, îi scot peri albi lui Petrescu, ratînd de două ori singuri cu portarul Cotora, la ultima fază mingea lovind bara transversală. Partea secundă a jocului găseşte tot Sportul la cîrma jocului, antrenorul studenţilor, Dan Petrescu, forţînd victoria prin introducerea vedetei Gigel Bucur. Rezultatele nu întîrzie să apară şi, la 10 minute, atacantul Sportului marchează cu capul din 6 metri, peste un Cotora visător. Speranţele ardelenilor de a mai scoate ceva din acest joc se năruie o dată cu eliminarea lui Minea, mai ales că Găldean nu reuşeşte să-l învingă pe Stăncioiu cu două şuturi din afara careului. Golurile lui G. Bucur (78 şi 91) şi T. Bălan (90) semnează sentinţa lui Apulum, care pare tot mai aproape de Divizia B. La Alba Iulia, nici cei 4.500 de spectatori nu mai cred în minuni. “Ne paşte matineul”, au conchis mulţi dintre ei la finalul partidei.Dan Petrescu îl laudă pe Gigel Bucur
“A fost ziua lui Gigel Bucur. Am avut mare inspiraţie că l-am folosit doar după pauză, cînd era mai odihnit decît fundaşii adverşi”, a lăudat-o Dan Petrescu, antrenorul Sportului, pe vedeta sa la conferinţa de presă. Dacă tînărul tehnician s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut pe Cetate, totuşi el a găsit şi cusururi în jocul echipei sale. “Am ratat iar o mulţime de ocazii, dar am avut noroc”, a mai spus Pelici.Pelici a demisionat
Antrenorul lui Apulum a renunţat la post, fiind nemulţumit de prestaţia unora dintre jucătorii săi. “Mă aşteptam la altceva de la ei. Drumul meu împreună cu Alba Iulia s-a terminat aici, nu mai este cale de întoarcere, şi sper ca înlocuitorul meu să salveze echipa”, a spus Pelici, cu lacrimi în ochi, după o discuţie de trei minute cu preşedintele Măluşel. Se pare că şi secundul Alin Artimon, venit în iarnă la Apulum, este tentat să demisioneze. “Acum încerc să-l fac pe Alex să se răzgîndească. Vorbim mai multe marţi, cînd i-am chemat pe jucători la pregătire”, a spus Artimon, lăsînd impresia că, dacă demersul său nu reuşeşte, va părăsi şi el echipa.March 14, 2005 at 8:40 am #70401cameliu
MemberDin Unirea:
FC Unirea Alba Iulia – Sportul Studenţesc 0-4 (0-0)
Neştiinţă, neputinţă, umilinţă…
*Prestaţie sub orice critică a echipei noastre, de care a profitat arbitrul Marian Salomir care, pe unde ne prinde, fie că ne elimină câte un jucător, fie ne penalizează cu câte o lovitură de la 11 m. *Duminică le-a făcut pe amândouă, pe deasupra acordând oaspeţilor şi două goluri suspecte de ofsaid *Uniriştii trebuie să înţeleagă că fotbalul se dispută pe teren, nu numai pe la casieriile Primăriei şi ale preşedintelui Viorel Măluşel!
*Stadion: “Cetate” *Timp: rece *Teren: moale *Spectatori: circa 4000 *Şuturi: 11-9, pe poartă 5-6 *Cornere: 5-5 *Arbitri: M. Salomir – slab, M. Naghi (ambii Cluj Napoca) – satisfăcător, Oct. Şovre (Oradea) – bine; rezervă Ov. Haţegan (Arad) *Observatori: Al. Boc (Bucureşti), N. Grigorescu (Timişoara) *Avertismente: C. Ciobanu (12), D. Minea (49, 75), R. Oprea (58), respectiv L. Rusu (19), T. Bălan (30), Cruceru (66, 85) *Eliminări: D. Minea (75), respectiv Cruceru (85) – ambii pentru cumul de cartonaşe galbene *MARCATORI: G. Bucur (70, 76 – penalty, 90+3), T. Bălan (90+2).
FC UNIREA: Fl. Cotora 4 – Jercălău/cpt 4,5, C. Ciobanu 5, D. Minea 3, Ad. Popescu 4, C. Bar 4,5 – Găldean 5,5, Chivescu 4, Ov. Maier 4 (54, R. Oprea 3,5) – Lupaşcu 4 (67, M. Stanciu 4), Giuchici 4. Pe bancă: Mincă – Nedelea, Iurişniţi, Ghenţi, Hardău. Antrenori Alex Pelici – principal, Alin Artimon – secund, Marcel Rusu – cu portarii.
SPORTUL: Stăncioiu 7 – S. Stancu 6 (82, Ciupe), Raţiu 6, Secăreanu 6, L. Rusu 6 – T. Bălan/cpt 8, Cruceru 5, C. Lazăr 7, Maxim 6 – Mazilu 6 (77, Curelea), M. Nae 5 (59, G. Bucur. Pe bancă: Stanca – Oae, S. Rădoi, Ferfelea. Antrenori: Dan Petrescu – principal, Cristi Pojar, Cezar Zamfir – secunzi.
*0-1, min. 70: lovitură liberă executată de studenţi de la centrul terenului, Mazilu trimite cu capul spre G. BUCUR care marchează tot cu capul din 8 metri, cu toată opoziţia portarului.
*0-2, min. 76: M. Salomir acordă cu destulă uşurinţă penalty pentru Sportul, la un contact C. Ciobanu – T. Bălan în colţul drept al careului mare, iar G. BUCUR l-a fentat din punctul cu var pe Fl. Cotora.
*0-3, min. 90+2: lansat “printre” de C. Lazăr, T. BĂLAN a pătruns perpendicular, a driblat portarul şi a înscris simplu, ca la antrenament.
*0-4, min. 90+3: G. BUCUR a scăpat singur din apropierea centrului terenului (o fază susceptibilă de ofsaid) şi a tras cu sete din interiorul careului în stânga lui Fl. Cotora.
Cataclism în “Cetate”!!!
Previziunile sumbre ce însoţeau debutul stagional s-au împlinit umilitor pentru unirişti, care au evoluat penibil contra Sportului. Şi dacă până la pauză, ardelenii se puteau felicita că au scăpat cu faţa curată (trei ocazii imense ale studenţilor: Mazilu – 5, Nae – 30 – bară transversală, Maxim – 38), deşi era evident pentru toată lumea că vizitatorii dominau ostilităţile, la reluare, pe “Cetate” s-a împlinit dezastrul previzibil. Viclean, D. Petrescu şi-a ţinut “asul” din mânecă pe bancă, iar când l-a aruncat în luptă, “spiriduşul” letal Gigel Bucur, de care s-a temut Pelici întreaga iarnă, a demolat orice umbră de îndoială asupra deznodământului final, cu o triplă de senzaţie. Nimicită de duetul T. Bălan – G. Bucur, cu un suficient umăr pus de centralul Salomir (contribuţie decisivă la desprindere), Alba a îmbrăcat haina jalnică a garniturii depăşită total de evenimente, la ani lumină de pretenţiile unei divizionare A. Unirea nu a fost în stare să-şi creeze în primele 70 de minute nici măcar o ocazie de poartă, firavele acţiuni ofensive fiind numai rodul întâmplării şi fazelor fixe. Odată deschis scorul, uniriştii s-au prăbuşit iremediabil, cuprinşi de ridicol şi de limitele propriei neputinţe! Fără vreo brumă de construcţie, cu un mijloc ce a existat doar pe hârtie, “alb/negrii” au mai respirat puţin prin Găldean (oportunităţi în min. 72 şi 90 – ambele parate de Stăncioiu şi o “transversală” în min. 88), însă per-ansamblu, uniriştii au lăsat o impresie dezolantă, o garnitură spulberată, golurile din minutele de prelungire întregind o umilinţă deplină. Ceea ce se bănuia încă de la finele returului s-a înfăptuit brutal ieri după-amiază: FC Unirea este o echipă minusculă, ce scârţie din toate încheieturile, incapabilă să supravieţuiască în elită. Brutal, dar pe deplin firesc, “Gaşca nebună” ne-a arătat drumul direct al unei grupări degringolate: Divizia B! A sunat scadenţa, primul eşalon este o piatră prea tare pentru dinţişorii de lapte ai uniriştilor (jucători, antrenori, conducători).
Dan HENEGAR -
AuthorPosts
- The topic ‘13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc’ is closed to new replies.