16.04.2005 Farul Constanta- Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 16.04.2005 Farul Constanta- Sportul Studentesc

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 34 total)
  • Author
    ion
    Member

@dragos wrote:

cand ma gandesc pe cine vom avea la centru in acest meci si mai ales ca i-am vazut pe viu deciziile MINCINOASE din meciul fc arges-sportul, imi vine sa urluuuuuu !!!!!
    mai urla cineva cu mine????

Cititi un excelent articol semnat Florin Alboiu pe onlinesport.O radiografie exacta a arbitrajului romanesc si a ce s-ar putea sa patim la Constanta …Intr-adevar Florin are dreptate ca cel putin lucruri ciudate se intimpla si care au chiar o tenta perversa…UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!

dragos
    Member

Florine este un articol corect si realist…….poate, cand vom avea propria noastra revista, voi putea sa scriu si eu cateva randuri din suflet pentru echipa etc.etc.
    asteptam revista !!!!

crys41
    Member

Sa speram ca ii vom surprinde pe contraatac. Cu cat mai devreme cu atat mai bine. Asta daca nu ne face arbitrasul ceva 👿

ovidiu
    Member

Sper astazi intr-o VICTORIE SI UN MECI BUN.
    Poate dupa meciul Farului de miercuri acestia sa fie si in euforie si obositi.
    Echipa sa joace ca la Alba si la Craiova.
    Poate Balan si Bucur sa-si fi revenit si sa le aratam un fotbal de clasa.
    Daca jucam bine poate se va lamuri si arbitrul si nu ne va baga bete-n roate.
    Abia astept sa vad meciul.

VIVA SPORTUL STUDENTESC

Radu Dobrin
    Member

@cameliu wrote:

Fa si tu ceva presiune!!! Si felicita-i ca au dat ultima juma de ora cu argesu’…

lucrurile, din pacate, nu arata prea roz, ….poate vre-un binevoitor (ovidiu? :):)) poate sa puna microfonul linga tv/radio si sa ne stream-uiasca pe yahoo :)…(dau hockey suedez live la schimb :))

cameliu
    Member

Pina la urma punctuletz cu punctuletz adunam ceva…
    In 5 meciuri am pierdut doar unul si am luat 2 goluri …

Sa fii ascultat comentariul de pe totalsport… Beton!! 😳 😳 😳 😆

Urmeaza un meci f. greu cu Otelul, echipa de “cu curu-n poarta”…

cameliu
    Member

Evenimentul:

Gurita de oxigen pentru “studenti”

Matei Udrea
    Duminica, 17 Aprilie 2005

Farul si Sportul au oferit ieri, la Constanta, un meci frumos, cu rasturnari de situatie, peste nivelul valoric al competitiei interne. “Marinarii” au deschis scorul si au avut meciul in mina, dar ce au ramas in inferioritate numerica, balanta de forte s-a schimbat imediat. Sportul a egalat si a dominat autoritar pina la final, gazdele terminind meciul in corzi. Principalul vinovat pentru cele doua puncte ratate de Farul ieri poate fi considerat, fara indoiala, atacantul Gurita, cel care, din cauza unei lovituri inutile, a sabotat efortul coechipierilor.
    • Planul initial al lui Dan Petrescu a fost afectat, inaintea jocului, de accidentarea lui Secareanu, unul dintre cei doi stoperi.
    • Inainte ca gazdele sa deschida scorul, “studentul” Nae a trimis mingea in bara.
    • In minutul 43, din cauza protestelor repetate, antrenorul oaspetilor, Dan Petrescu, a fost trimis de arbitrul Lucian Dan in tribuna. “Bursucul” s-a refugiat in spatele bancilor de rezerve, de unde, incadrat de trei jandarmi, a continuat sa vocifereze.
    • Suporterii echipei gazda si-au facut incalzirea, de dimineata, la meciul de handbal feminin CS Tomis-Otelul Galati, incheiat cu 19-18 (11-11) in favoarea gazdelor. Din pacate, violentii fani ai “marinarilor” si-au facut numarul in Sala Sporturilor, ei batind cu bestialitate un suporter al moldovencelor. Galateanul Gheorghe Zaharia a ajuns la spital, unde i s-au descoperit doua coaste rupte si mai multe leziuni in zona ficatului! Din cauza starii grave a pacientului, medicii au decis sa-l interneze pe acesta. Liderul galeriei gazdelor, Sorin Mihailescu, a fost chemat la Politie.
    • Mihai Gurita, cel mai bun jucator al gazdelor in prima repriza, a fost eliminat in minutul 51 dupa un gest necontrolat, atacantul constantean alovindu-l cu cotul in figura pe “studentul” Maxim. Violenta inutila a lui Gurita i-a costat victoria pe “marinari”, acestia trudind din greu, pina la final, sa apere egalul.
    • Dupa ce, in returul semifinalelor din Cupa Romaniei, a avut o prima repriza jenanta, fiind la un pas sa-si elimine aproape de unul singur echipa din competitie, portarul constantean George Curca si-a revenit ieri. Varul lui Cristi Munteanu s-a miscat excelent, salvindu-si coechipierii din citeva situatii dificile.

Ultras
    Member

Am mai scapat printre degete 2 pct. Daca nu avem surprize neplacute si castigam urmatoarele 6 puncte (acasa cu Galati si Iasi) putem spune ca nu mai avem nici o emotie si putem sa tintim mai sus… HAI BAIETII!!!!

07Ex
    Keymaster

Cine e Stîngã asta care a fost rezerva in meciul cu Farul?

Ultras
    Member

Andrei Stanga, fiul lui Vasile Stanga, handbalistul. E adus de la Steaua, joaca pe post de fundas central si cred ca are peste 2m. Restul echipei par liliputani pe langa el. Oricum, din cate am inteles, nu prea le are cu sportul asta. Da’ nu se stie niciodata. Poate scoate Dan ceva din el…

Pe randul din mijloc, langa Dan Petrescu…

07Ex
    Keymaster

L-am vazut. Intr-adevar este foarte inalt. Banuiesc ca provine de la sectia de copii si juniori ai clubului ca nu-l vad eu pe Siman dand bani pe jucatori ne experimentati precum el.

Ultras
    Member

Nu, e de la Steaua. Nu cred ca a dat bani pe el. Mai repede l-a adus ta-su…

http://www.romaniansoccer.ro/players/s/stanga_andrei.shtml

cameliu
    Member

Gazeta:

Înger şi demon
    Ionuţ Coman (Constanţa)

Eroul “rechinilor” în debutul returului, Guriţă a fost din nou personajul principal în disputa cu “studenţii”. Veteranul a încheiat un prim sfert de ora furtunos, executîndu-l sec pe Stăncioiu la capătul unei acţiuni-şnur începute de Apostol.

Era cireaşa de pe tort, după ce ambele formaţii au oferit un debut de partidă nebunesc. Îmbătaţi de calificarea în finala Cupei României, constănţenii au vrut să termine rapid conturile. S-au aruncat în atac încă din start, dar bara l-a oprit pe Cristocea (4) din drumul spre gol. Ofensiva totală a continuat, dar şi în jumătatea Farului. Barbu a respins din faţa porţii goale (7), iar Curcă a fost salvat de transversală la şutul lui Nae (11). Golul lui Guriţă a schimbat cursul jocului, gazdele lăsîndu-şi adversarii să rişte mai mult.

Elevii “Bursucului” n-au aşteptat încă o invitaţie, dar n-au mai găsit culoare spre poarta lui Curcă. Gestul necugetat al aceluiaşi Guriţă – care l-a bruscat inutil pe Maxim şi a văzut cartonaşul roşu – a înclinat balanţa în favoarea lor.

Reuşita lui Mazilu a venit logic, chiar dacă gazdele nu făcuseră pasul înapoi. Pînă la final, “gaşca nebună” din Regie l-a făcut din nou pe Dan Petrescu să-şi smulgă părul din cap, ratînd cu nonşalanţă ocazia de a pleca de pe Litoral cu trei puncte. O parte din “vină” i-a aparţinut şi lui Curcă. Acesta a salvat Farul de la a doua înfrîingere pe teren propriu din actualul sezon, blocînd şutul lui Ferfelea din prelungirile partidei.

Mihai Guriţă, în duel cu Maxim, a spus după meci că n-a lovit cu cotul: “A fost un duel umăr la umăr, poate cel mult să-mi fi dat cartonaş galben” / Ştefan Ciocan (Constanţa)

22 de ani şi 7 luni au trecut de la ultimul succes al Sportului la Constanţa, 0-2 pe 2 octombrie 1982. Marcatori au fost atunci Mircea Sandu şi Florin Grigore, iar la Farul a jucat şi Gică Hagi, la al doilea său meci în Divizia A. De atunci, s-au mai disputat 13 partide pe Litoral între cele două echipe, alb-albaştrii obţinînd 11 succese

Secăreanu, răpus de gripă
    Trecut iniţial ca titular în centrul defensivei bucureştene, Constantin Secăreanu a fost lăsat pe banca de rezerve de Dan Petrescu. Jucătorul Sportului a acuzat o stare gripală în cursul dimineţii de ieri, însă a ieşit la încălzire alături de colegii săi. Pentru că nu a rezistat, “Bursucul” a fost nevoit să-l treacă pe Dedu în centrul apărării şi să-l introducă pe Maxim pe banda stîngă.

Popeye, mascota constănţenilor
    După ce la meciul din Bănie au afişat un banner imens, pe care era imprimat Popeye Marinarul cu trofeul Cupei României în mînă, constănţenii au mai pregătit o surpriză. Pentru prima oară, pe pista stadionului “Gheorghe Hagi” s-a aflat noua mascotă, chiar personajul de desene animate. Acesta a fost întîmpinat cu aplauze de spectatori şi i-a salutat pe jucătorii Farului înainte de startul disputei.

ARBITRAJ
    Dan Petrescu a fost eliminat
    Antrenorul oaspeţilor a fost trimis în tribună în minutul 41 de “centralul” Lucian Dan pentru proteste, la indicaţia arbitrului de rezervă Lucian Cincă. “Nu ştiu de ce am fost sancţionat. Pur şi simplu l-am întrebat de ce nu ne-a dat un fault. Nu mai pot să zic nimic? Am văzut arbitrul norvegian care punea jucătorii să-şi dea mîna, cel elveţian care a cerut scuze antrenorului, însă ai noştri nu vor să înveţe nimic de la aceştia. Nu meritam să fiu eliminat, dar nu mai vreau să comentez nimic pentru că oricum risc suspendarea”, a declarat după meci Dan Petrescu, adăugînd că echipa sa a pierdut două puncte: “După eliminarea lui Guriţă am ratat patru-cinci ocazii de a marca şi consider că am fi meritat victoria. Am jucat ofensiv, nu ca alte formaţii care vin la Constanţa să se baricadeze în faţa porţii”.

De partea cealaltă, Petre Grigoraş s-a mulţumit să spună că eliminarea lui Guriţă nu i s-a părut justificată. “Nu sînt eu în măsură să comentez şi sînt sigur că domnul Crăciunescu va analiza la rece arbitrajul”.

17 aprilie 2005

cameliu
    Member

Fotbal cu nervi
    La Constanţa, Sportul Studenţesc a reuşit să smulgă un punct de la “marinari”, după un meci dominat de eliminări şi de gafe. Surpriza acestui campionat, Farul Constanţa, a părut obosită ieri în partida de pe teren propriu cu Sportul Studenţesc. Cu siguranţă că meciul din Cupă de la Craiova i-a sleit de puteri pe elevii lui Petre Grigoraş. Întîlnirea de la Constanţa a început în forţă, cu două ocazii imense de ambele părţi. Mai întîi, Cristocea a trimis o minge în stîlpul din stînga porţii lui Stăncioiu (4), iar peste alte opt minute, mijlocaşul Sportului, Nae, a reluat în bara transversală o minge care îl bătuse pe Curcă. Se anunţa un meci mare, cu două echipe ce nu refuzau jocul. În minutul 17, prima mare gafă a partidei le-a bucurat pe gazde. Fundaşul Sportului, Maxim, a şters aiurea o minge cu capul în propriul careu, permiţîndu-i lui Guriţă să pună latul, suficient pentru a trimite mingea în poartă. Încet, însă, jocul a scăzut din intensitate şi pînă la pauză nu s-au mai consemnat decît precipitările arbitrului de centru Lucian Dan şi eliminarea de pe bancă a tehnicianului Dan Petrescu. După pauză, nervii au pus stăpînire pe toţi jucătorii, partida fiind întreruptă de mai multe ori. Totul a culminat cu ieşirea necontrolată a lui Guriţă, jucător care lăsase pînă atunci o bună impresie. După eliminarea fotbalistului de la Farul, Sportul a trecut la conducerea jocului, Petrescu permiţîndu-şi să trimită în atac un al treilea vîrf, Curelea. În minutul 68, oaspeţii au egalat, dar tot în urma unei gafe. Maxim a centrat de pe stînga pentru Mazilu, acesta a şters suficient balonul încît să-l păcălească pe Curcă. Sportul a atacat haotic, forţînd pe final desprinderea, dar pasele şi centrările excelente ale lui Tibi Bălan au fost irosite cu nonşalanţă de coechipierii săi din atac.

“Spre deosebire de alte echipe care au venit la Constanţa, noi nu ne-am băgat cu fundul în poartă şi am jucat ofensiv”
    Dan Petrescu, antrenor Sportul Studenţesc

“Roşu” cu cîntec pentru Mihai Guriţă
    Cea mai controversată fază a întîlnirii s-a petrecut în minutul 52, atunci cînd fundaşul constănţean Ion Barbu a fost lovit cu mingea de un coechipier. Cîteva zeci de secunde arbitrul partidei, Lucian Dan, nu a întrerupt meciul, iar ceilalţi jucători au continuat să joace mingea. În momentul în care a fost fluierată întreruperea partidei, Maxim a întîrziat să degajeze balonul afară, fiind busculat de Mihai Guriţă. Atacantul constănţean a primit cartonaşul roşu pentru acest gest, iar Maxim a acuzat după partidă faptul că fost lovit cu cotul. (Andrei CĂLIN)

Dan Petrescu, trimis în tribună
    În minutul 41, supărat că arbitrul Lucian Dan nu a acordat un fault la un duel între Gigel Bucur şi Farmache, Dan Petrescu a protestat vehement, contestînd decizia centralului. Arbitrul de rezervă Liviu Cincă i-a făcut semn lui Lucian Dan, care a întrerupt jocul şi l-a trimis pe tehnicianul “studenţilor” în tribună. Acesta a luat loc la tribuna I în spatele băncii de rezerve a Sportului, de unde a continuat să-şi conducă elevii. (Andrei CĂLIN)

“Grigoraş, adu-ne Cupa în oraş!”
    După calificarea din semifinala Cupei, obţinută în faţa Craiovei, galeria Farului a fost formată la meciul cu Sportul Studenţesc din aproximativ 700 de oameni. Aceştia au scandat: “Grigoraş, adu-ne Cupa în oraş!” şi “Să vină Cupa la Constanţa!”. De asemenea, ei l-au aclamat şi pe Dan Petrescu, care, somat de spectatorii de la tribuna I, a trimis “bezele” către ultraşii constănţeni. (Larisa CALISTRU)

dragos
    Member

din pacate, meciul a inceput dezastruos pentru noi: in primul rand, Secareanu nu a putut evolua in aparare, care si asa era “subtire”, iar gafa cuplului Ratiu-Dedu spune multe, mai ales ca ei “nu se simt” (lucru vizibil) si nu au mai jucat in aceeasi asezare cu Ratiu in centru de ceva vreme..
    in prima repriza la scorul de 0-0, Nae trage in bara, iar marinarii deschid apoi, scorul…….ma gandeam ca vom “lua” multe de la marinari, insa gazdele s-au stins treptat……in repriza secunda, gazdele au fost 0, iar noi am egalat meritat si puteam castiga chiar.
    cuplul nostru de atac B&B a dezamagit din nou; nae rateaza cu seninatate
    pentru a nu-stiu cata oara; mazilu putea inscrie, dupa o patrundere a lui balan, insa ionut “paseaza” la curca; balan, in alte meciuri rupea plasa din 13-14m, acum a preferat o pasa inapoi;
    una peste alta, bine ca apararea nu a mai gafat……si pot spune, ca, daca in meciul din tur, farul ne-a suflat 1 punct nemeritat, acum, noi am luat unul cu sansa.
    ferfelea mi-a placut cum a jucat; insa pierderea lui Lazar imi da frisoane pentru mijlocul nostru in urmatoarele meciuri.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 34 total)
  • The topic ‘16.04.2005 Farul Constanta- Sportul Studentesc’ is closed to new replies.