Home › Forums › Archive › Sezon 2005-2006 Season – Divizia A › 16.10.2005 Pandurii Tg Jiu – Sportul Studentesc 0-1(0-0)
- This topic has 26 replies, 12 voices, and was last updated 17 years, 11 months ago by
cameliu.
-
AuthorPosts
-
October 16, 2005 at 4:20 pm #73121
07Ex
KeymasterÎn război cu tradiţia
“Pandurii” n-au reuşit în ultimii ani nici o victorie în meciurile cu “studenţii” lui Dan Petrescu. Antrenorul gorjenilor, Viorel Hizo, vrea să întrerupă seria înfrângerilor de pe teren propriu şi să contabilizeze al treilea succes consecutiv al echipei sale. “Vreau, spune Hizo, ca echipa noastră să aibă un joc bun cu Sportul şi să câştigăm. Avem nevoie de o victorie şi în acest joc pentru a confirma că succesul de la Cluj nu a fost o întâmplare. Sper să nu facem o tradiţie din înfrângeri şi în meciul cu Sportul”. “Dulăul” este conştient că întâlneşte o echipă puternică, dar spune că jucătorii săi trebuie să facă orice sacrificiu pentru a câştiga acest joc, pe care îl consideră cel mai important de la venirea sa la Pandurii. “Sportul este o echipă omogenă, care nu a pierdut în acest campionat în deplasare. Dar cred că în acest moment jucătorii mei au încrederea necesară pentru a trece şi de un adversar mai puternic”, afirmă Hizo.
Rădoi, apt de joc
Problemele de sănătate nu i-au ocolit pe “panduri” nici în ultimele zile, când Dorin Rădoi s-a accidentat uşor. “Accidentarea lui Rădoi nu este gravă şi sper să-l pot folosi”, a declarat Hizo despre mijlocaşul care a contribuit la înscrierea ambelor goluri din meciul cu Gloria. Alţi trei jucători care au fost accidentaţi în ultimele săptămâni, Perisic, Niţă şi Trofin, au fost cooptaţi în lot şi ar putea fi folosiţi azi. (Monalisa POPESCU)Cu Oţelul, la Mogoşoaia
Marin Condescu a obţinut aprobarea FRF pentru ca jocul din Cupa României cu Oţelul Galaţi să se dispute pe terenul central din cadrul Centrului Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia. Fiind echipă organizatoare, Pandurii a încercat mai multe variante, Juventus Colentina fiind prea scumpă, iar ASTRA Ploieşti nefiind pe placul adversarilor de la Galaţi. Terenul de la Mogoşoaia nu fusese încă omologat pentru desfăşurarea de jocuri oficiale, dar problema s-a rezolvat. (Monalisa POPESCU)
monalisa.popescu@prosport.roOctober 16, 2005 at 5:02 pm #73122cameliu
Membertotalsport:
PANDURII – SPORTUL 0-1/ “Dulaul” pacalit de “Bursuc” !
Dan Petrescu (foto) a castigat tactic duelul cu experimentatul sau adversar, Viorel Hizo.
“Bursucul” i-a asezat bine in teren pe elevii sai. Studentii au evoluat cu entuziasmul caracteristic varstei si au facut presing pe toata durata meciului. Sportul a dominat partida si a ratat majoritatea ocaziilor.
“Dulaul” a incercat sa-si motiveze jucatorii de pe marginea terenului, dar dorinta sa de victorie nu s-a transmis fotbalistilor din Targu Jiu.Gazdele au evoluat modest si nu au putut depasi ambitioasa echipa a lui Dan Petrescu. Mijlocasul Costin Lazar a filtrat baloanele coechipierilor si a dovedit ca este o piesa de baza in angrenajul oaspetilor. Pandurii au avut singurele oportunitati de a inscrie in finalul primei reprize prin Popete si Vintilescu.
Mitanul secund a fost unul apatic, jocul desfasurandu-se la mijlocul terenului. Lipsa de faze de poarta s-a datorat si prestatiei modeste a conducatorului de joc al gazdelor, Iulian Stefan, schimbat in minutul 75 cu Buia.Lovitura de gratie pentru Pandurii Tg Jiu a dat-o golgeterul Mazilu, cu zece minute inainte de finalul partidei. Gaselnita lui Piturca la echipa nationala si-a aratat clasa si a marcat cu capul din interiorul careului, parafand o noua victorie pentru trupa antrenata de Dan Petrescu.
Sportul Studentesc urca astfel pe locul 4 in clasamentul Diviziei A si se anunta o “nuca tare” pentru granzii campionatului.Stefan Gavan
PANDURII TG JIU
Antrenor: VIOREL HIZO
1.PUSTIJAKOVIC 6
14. POPETE 6
2. SCARLATACHE 6
8. PERSIC 5
4. C.TROFIN 5
24. BERTEA 4
(’46 R.Nita) 4
10. I.STEFAN 5
(’75 Buia) 4
27. OSORIO 4
(’46 Vancea) 5
7. URSU
19. VINTILESCU 6
11. ARMEL 5
Rezerve:12. Bălăeţ, 9. Verdeş, 16. Bogoi, 21. Keca
SPORTUL STUDENTESC
Antrenor:DAN PETRESCU
33. STANCIOIU 8
7. S.STANCU 6
2. RATIU 6
6. SECAREANU 7
13. L.RUSU 6
10. T.BALAN 7
5. LAZAR 8
(‘ 87 Cruceru)
14.FERFELEA 6
20. D.VARGA 6
9. MAZILU 7
(‘ 90 Maxim)
22. M.NAE 6
(‘ ’70 Curelea)
Rezerve:S. Popescu, 4. Nicola, 17. Oae, 24. Patriche-Nichita
Arbitru: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea)
Asistenti: Nicolae Megheşan (Târnăveni) şi Claudiu Tripa (Arad)Rezerva:Lajos Tiberiu (Timisoara)
Observatori: Nedelescu Ggheorghe (Craiova) Muresan Ion (Bucuresti)
0-1/ Mazilu ’82 a inscris cu capul dupa o centrare de pe partea stanga a lui Varga
Cartonase:Disney(22′)/ C.Lazar(32′), L.Rusu(56′), T.Balan(58′), Varga(87′)
Cheia meciului: Diferenta a facut-o valoarea individuala a jucatorilor. Lazar si Mazilu si-au aratat clasa si au dovedit de ce se afla in atentia selectionerului Victor Piturca
ONE MAN SHOW -Stancioiu a ferecat poarta oaspetilor.Goalkeeperul studentilor a avut interventit sigure si a parat cu usurinta suturile atacantilor din Tg Jiu.
Gafa meciului: Decarul gazdelor, Iulian Stefan, patrunde in careu si cerseste un penalty in minutul 22 in loc sa continue faza.
Arbitraj: Decizie justa a centralului Victor Berbecaru in minutul 22. Iulian Stefan plonjeaza in interiorul suprafetei de pedeapsa fara a fi obstructionat in mod evident de fundasii adversi.
Cartonase galbene:Armel (23′) / C.Lazar (35′)
CUVANTUL ANTRENORILOR
“A fost un joc pierdut când nu trebuia. Două săptămâni le-am spus băieţilor că întâlnim una dintre cele mai bune formaţii din campionat. Nu am ce să le reproşez, pentru că atât pot. Diferenţa s-a făcut în atac, când Mazilu a avut o singură ocazie şi a înscris, iar Vintilescu a avut trei şi nu a reuşit nimic”- Viorel Hizo, antrenor Pandurii Tg Jiu
“Sunt foarte fericit pentru victorie. A fost cel mai greu meci din deplasare, al cincilea, iar până acum aveam patru victorii. Am întâlnit o echipă bine aşezată în teren. Ne-a fost teamă de acest meci, dar sunt bucuros că am obţinut o victorie mare, în urma căreia Sportul a trecut în primele patru echipe din campionat”- Dan Petrescu, antrenor Sportul Stundentesc
October 16, 2005 at 8:10 pm #73123ultrasro
MemberPustinjakovic de nu era…
de Mario MARILIOPandurii 0-1 Sportul
A marcat: Mazilu ‘81
Pandurii: Pustinjakovic, Popete, Perisic (’46 Vancea), Scarlatache, Trofin, Bertea (’46 R. Niţă), I. Ştefan (‘76 Buia), Osorio, Ursu,
Disney, Vintilescu. Antrenor.: Viorel HizoSportul: Stăncioiu, S. Stancu, Raţiu, Secăreanu, L. Rusu, Ferfelea, C. Lazăr (’86 Cruceru), Varga, T. Bălan, M. Nae (’70 Curelea), Mazilu (’89 Maxim). Antrenor.: D. Petrescu
Arbitri: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea) – Nicolae Megheşan (Târnăveni), Claudiu Tripa (Arad)
Stadion: “Municipal”, spectatori 8.000
Două victorii consecutive, dintre care una tonifiantă chiar pe terenul finalistei Cupei UEFA Intertoto, CFR Cluj, au făcut ca arena din Tg. Jiu să fie luată cu asalt, ieri, la disputa cu Sportul Studenţesc. Formaţia din Regie a fost adoptată în urmă cu mai mulţi ani de microbiştii din oraşul lui Brâncuşi, lucru de care nu s-a mai ţinut cont, Stăncioiu, Lazăr, Tibi Bălan şi Mazilu fiind copios huiduiţi încă de la încălzire de către cei 8.000 de spectatori prezenţi la meci. A început şi jocul şi tribunele au rămas tot ostile oaspeţilor, chiar dacă pe teren cei care făceau legea erau elevii lui Dan Petrescu. Startul destul de anevoios al gazdelor putea deveni unul de coşmar, dar în minutele 3 şi 8 Pustinjakovic a făcut minuni în poartă. Două reflexe uimitoare ale portarului sârb în faţa lui Varga şi Mazilu şi gazdele pot spune că respiră, mai ales că, o dată cu trecerea timpului, oltenii echilibrează jocul la mijlocul terenului. Până spre finalul primei părţi (când cei care au două şanse de a marca sunt jucătorii lui Hizo, prin Popete în minutul 43, şut bun din marginea careului respins greu în corner de Stăncioiu, şi la “capul” lui Vintilescu, un minut mai târziu), nu au mai fost de consemnat decât nervi, în tribune, dar şi în teren. Cei care au incitat spiritele au fost chiar principalul gorjenilor, în minutul 11, când s-a luat la ceartă preţ de o jumătate de minut cu centralul Victor Berbecaru, apoi în minutul 19 congolezul Disney, care a cerşit un penalty, după o cădere a lui I. Ştefan în careu. Partea a doua avea să aibă alt registru, fapt datorat celor două modificări făcute de Hizo, Vancea în locul lui Osorio şi R. Niţă în locul lui Bertea, şi gazdele sunt la cârma partidei, sau cel puţin aşa dădeau impresia după scurgerea a 20 de minute. Vintilescu este aproape de gol în minutul 53, dar Stăncioiu scoate de la rădăcina barei. Urmează alte câteva minute de presiune, dar neconcretizată pe tabelă. Berbecaru mai refuză o cerşeală marca Disney, cinci minute mai târziu. Roata s-a întors, pentru că studenţii şi-au revenit şi au pus stăpânire pe joc, dar abia în minutul 75 îl pun la încercare pe Pustinjakovic, care respinge providenţial un şut al lui Curelea. Normal, a venit şi golul, în minutul 81, centrare Bălan, “cap” Mazilu şi 0-1. Scor cu care se încheie confruntarea, pentru că jucătorii echipaţi în roşu, cei de la Pandurii adică, nu sunt în stare de mare lucru. De fapt, nici nu prea are cine, în afară de portarul sârb, care a fost de departe omul meciului, el limitând proporţiile scorului.
October 16, 2005 at 8:14 pm #73124ultrasro
MemberPANDURII – SPORTUL 0-1 / ‘Maziliti’ la final
# de Mario MorcovIonut Mazilu a propulsat ieri Sportul Studentesc in primele patru locuri ale clasamentului, tanarul international al formatiei din Regie marcand unicul gol al meciului din deplasare cu Pandurii cu 8 minute inaintea fluierului de final.
FERICIT. La finalul unui meci destul de echilibrat, in care elevii sai au avut totusi mai multe ocazii, antrenorul Sportului, Dan Petrescu, s-a aratat mai mult decat incantat. “Sincer, nu ma asteptam sa castigam aici, mai ales ca Pandurii venea dupa o victorie la Cluj. A fost cel mai greu meci din acest tur si este victoria importanta mai ales pentru ca urmeaza sa jucam cu Steaua, Dinamo si Rapid”, a zis Petrescu. In ceea ce-l priveste pe Viorel Hizo, acesta a recunoscut ca Sportul a fost mai buna: “Diferenta s-a facut intre atacanti. Mazilu, care este jucator de echipa nationala, a inscris dintr-o ocazie, iar Vintilescu a ratat trei situatii ideale. La fel a fost si cu fundasii centrali. Din pacate, am pierdut exact cand n-ar fi trebuit”.
October 17, 2005 at 1:42 am #7312507Ex
KeymasterVictorie de golgeter
Cosmin Brujan (Tg. Jiu)Ionuţ Mazilu a smuls trei puncte la Tîrgu Jiu, la finalul unui meci de uzură, în care cea mai mare grijă a celor două echipe a fost apărarea
Ce nevoie aveau ieri Pandurii de o victorie în faţa Sportului lui Dan Petrescu! Opt mii de oameni au venit să vadă cum Viorel Hizo mai bagă trei puncte în desaga hămesită de pe Jiu. Studenţii bucureşteni au început însă meciul mai bine. Varga l-a încercat pe Pustinjakovici în minutul 6 cu un şut de la marginea careului, pentru ca Lazăr să-l imite după 6 minute. Gazdele au cerut şi un penalty la o prăbuşire în careu a lui Disney, dar au fost refuzaţi de arbitrul Berbecaru. Finalul primei părţi le-a aparţinut, dar Stăncioiu a fost la post.
Actul al doilea a fost mai tern în prima sa parte, cu un plus de posesie de partea pandurilor. “Buia! Buia!”, s-a cerut din tribune cînd studenţii au început iar să ameninţe poarta adversă. Curelea şi Stancu au trecut pe lîngă deschiderea scorului, dar golul a venit după ce veteranul gazdelor a intrat. Mazilu a înscris cu capul din careu în minutul 82 şi a urcat Sportul pe locul 4. Desaga de pe Jiu rămîne cu 6 puncte, în zona neagră a retrogradării.
Condescu şi scaunul norocos
Preşedintele echipei gazdă, Marin Condescu, are o superstiţie legată de scaunul pe care stă la meciuri. El crede că dacă ocupă un anumit loc în tribună, echipa sa va avea noroc. Ieri, Condescu a venit la stadion cu jumătate de oră înainte de începerea jocului, de teamă să nu-i fie ocupat scaunul favorit. “La meciurile cu Farul, cu Iaşiul şi cu Steaua nu am stat pe el şi s-a văzut după rezultate”, a spus preşedintele pandurilor, care la final a descoperit că nici scaunul nu e de ajuns pentru 3 puncte.Pandurii – Sportul 0-1
La pauză 0-0Pandurii
4-4-2Pustinjakovici
………………..
Popete
Perisici
Scarlatache
Trofin
…………………
Bertea
(46, R. Niţă)
Osorio
(46, Vancea)
I. Ştefan
(75, Buia)
Ursu
…………………
Vintilescu (cpt.)
DisneyAntrenor Viorel Hizo
Sportul
4-4-2Marcator
Mazilu (82)Stăncioiu
……………
S. Stancu
Raţiu
Secăreanu
L. Rusu
……………….
D. Varga
C. Lazăr
(87, Cruceru)
M. Nae
(72, Curelea)
Ferfelea
………………….
Mazilu (cpt.)
(90, Maxim)
T. BălanAntrenor Dan Petrescu
Rezerve
Pandurii Tg. Jiu: Bălăeţ, Isam, Ursu, Verdeş
Sportul: S. Popescu, Dedu, N. Vasile, N. PatricheCartonaşe
Galben: Disney (22) / C. Lazăr (32), L. Rusu (55), T. Bălan (58),
Roşu:Arbitru: V. Berbecaru (Rm. Vîlcea) 7
Asistenţi: N. Megheşan (Tîrnăveni) 7, C. Tripa (Arad) 7Spectatori: 8.000
Cum s-a marcat golul
0-1, Mazilu (82) – Varga centrează de pe partea stîngă în interiorul careului, de unde Mazilu îl învinge cu o lovitură de cap pe Pustinjakovici17 octombrie 2005
October 17, 2005 at 7:18 am #73126dragos
Memberam ascultat repriza secunda la radio, insa doar pana in min.78…..in prima repriza, spunea el, ca a fost un meci slab de ambele parti.
pacat, ca nu am prins golul in direct la radio, caci a transmis ILIE DOBRE si cand se marcheaza, el spune: GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL, ca si comentatorii sud-americani.
m-am bucurat cand am vazut la stiri rezultatul final.FELICITARI ECHIPEI, BURSUCULUI SI LUI IONUT !!!!
vorba lui cornel dinu: cand vezi evolutia echipei, te intrebi daca
remuneratia este pe masura rezultatelor echipei ??????
sile ar trebui sa mai umble la pusculita, caci acesti oameni chiar MERITA BANII !!!suntem pe val……
daca am fi pierdut ne-am fi dus pe 8-9, insa urmatorul meci se anunta foarte dificil si in caz de infrangere (Doamne Fereste !!!), putem ajunge tot pe 8-9.tre’ sa ramanem cu picioarele pe pamant chiar daca in ultimii ani nu “am gustat” din acest loc meritat 4 !!!!!!
October 17, 2005 at 8:39 am #73127Ultras
MemberDupa meciurile din etapa viitoare nu prea avem cu sa cadem (in caz de infrangere) mai jos de 6-7…
National – Farul
CFR – Iasi
Arges – Poli Tim
Rapid – SteauaEste o etapa tare, iar cu un rezultat bun putem ramane acolo sus…
October 17, 2005 at 9:58 am #73128stefan
MemberSalutari la toata lumea.
Este pentru prima data cand postez, desi m-am inregistrat acum cateva luni. Eu sunt plecat de mai mult timp din tara si legatura cu Sportul Studentesc o tin mai ales prin acest forum. Este excelent, felicitari!
Acum, la obiect. Sportul a ajuns pe locul 4. Acum cateva etape Dan Petrescu regreta ca nu am urcat pe primul loc, chiar si provizoriu (inaintea meciurilor granzilor campionatului). Eu zic ca locul 4 dupa 9 etape incheiate este chiar mai bine. Pe Sportul nu am vazut-o in ultimul an decat la Jiul (cand eram in tara) si cu National (o tentativa de transmisie prin internet pe TVRi). Din ce citesc si din ce simt, am impresia ca echipa a ajuns la cel mai bun nivel de dupa 1987 (cand eliminam pe Brondby). Ma insel? Eu as indrazni mai mult: daca batem pe Dinamo (desi va fi foarte greu), cred ca suntem cam la nivelul din 1984-1985 – cine mai tine minte, in acea editie Dinamo facea legea, iar Sportul a fost prima echipa care i-a pus la respect, cu 2-1, la un cuplaj. Sa dea Domnul! Dar chiar si daca pierdem cu Dinamo, raman la impresia ca avem cea mai buna echipa dupa aproape 20 de ani.
O ultima idee: la fiecare pauza intre sezoane citesc ca Sportul mai vinde jucatori fara sa ia nimic in schimb. Probabil ca si in iarna se va intampla la fel. Este incredibil cum echipa se mentine si creste in aceste conditii – ca gazonul englezesc: creste, il tai, apoi creste si mai frumos! Meritul aici il are Centrul pentru juniori si mai ales antrenorul. Dan Petrescu este un mare antrenor si are perspective. Si mai trebuie sa remarc ca Siman, oricate gainarii ar face, are totusi un fler deosebit cu antrenorii. Sper sa continue mai mult cu Dan Petrescu! El a indus pragmatism “gastii nebune”, sub el jucatorii au capatat o mentalitate de profesionisti si sub el Sportul a ajuns sa dea jucatori la Nationala.October 17, 2005 at 12:06 pm #73129DAN VALER MOLDOVAN
MemberCu Dinamo avem sanse daca facem presing sus si nu cedam centrul terenului si daca intram la fiecare minge asa cum nu am intrat cu Nationalul, adica hotarat. Mai avem sanse daca ne pregatim psihic pentru un meci in deplasare, stiut fiind faptul ca atacul pozitional nu este punctul nostru forte. Mai avem sanse daca jucatorii lui Dinamo nu se vor fi refacut dupa meciul de joi.
Si mai avem sanse daca meciul incepe de la scorul de 1-0 pentru noi. Cam la fiecare meci a fost greu pana am deschis scorul…Si ar mai fi o sansa cu Dinamo, faptul ca ies la joc si nu se inchid la cutiuta, indiferent de rezultat.
Haide Sportul! Hai ca se poate!
P.S. Am presimtiri ok legate de acest meci. Cel putin egal facem.
October 17, 2005 at 3:27 pm #73130Radu Dobrin
Memberbun venit printre noi Stefan!
October 18, 2005 at 8:43 am #73131ovidiu
MemberFrumoasa victoria de la Tg Jiu.
Si mare bucurie pentru Ionut si al sau gol care nu credeam ca o sa mai vina.
Nu stiu daca este un pas inapoi, avand in vedere ca atunci cand jucam in divizia B am facut scor pe terenul lor. Oricum aveau alta echipa in frunte cu portarul Lung jr.
Mare bucurie pentru aceasta victorie si datorita faptului ca Pandurii veneau dupa un succes la Cluj.
Oare sa sper ca echipa noastra a ajuns la o maturitate?
Urmatoarele jocuri imi vor da un raspuns.
Chiar duminica vor avea de confirmat, in meciul cu Dinamo si sper sa procedeze dupa spusele lui DAN VALER MOLDOVAN.
Dar imi amintesc de ultimul meci cu “ciini” din Regie. Unul dintre cele mai urate. Ambelor echipe le-a fost frica sa joace, iar cand Dinamo si-a dat drumul la joc noi am fost cam pierduti.
Inchei. Astept topicul meciului pentru a mai scrie cate ceva.VIVA SPORTUL STUDENTESC
October 18, 2005 at 9:35 am #73132cameliu
MemberViorel Hizo a lansat teoria şorturilor murdare
Înainte de a ajunge la spălat, şorturile cu care “pandurii” au evoluat în meciul cu Sportul au fost expuse de antrenorul Viorel Hizo (foto) în vestiar pentru ca jucătorii săi să conştientizeze câte alunecări au făcut în ultima partidă. Cum echipamentul era curat, Hizo a tras concluzia că fotbaliştii gorjeni nu au dat dovadă de spirit de sacrificiu în faţa “studenţilor”. “Dulăul” l-a dat exemplu pe stelistului Rădoi, fotbalist de naţională, care în meciul cu Farul şi la scorul de 4-1 pentru echipa lui s-a dăruit exemplar pe teren. (Cristi PEPTAN) -
AuthorPosts
- The topic ‘16.10.2005 Pandurii Tg Jiu – Sportul Studentesc 0-1(0-0)’ is closed to new replies.