Aurel Eugen Muntean ("Munteanu I")

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Aurel Eugen Muntean ("Munteanu I")

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #50941
  razvanR
  Member

  Unul dintre milionarii invizibili ai clasamentului Forbes, Aurel (zis Relu) Muntean, deţine, printre altele, Magazin Victoria din Bucureşti, Halele Unirea (tot din Capitală), hotelul Împăratul Romanilor şi magazinul Dumbrava din Sibiu. Despre cele peste 400 de spaţii comerciale pe care le mai are în proprietate în întreaga ţară (mai ales în Sibiu şi în Bucureşti) prin intermediul diferitelor companii la care este acţionar sau asociat, se spune că generează venituri din închiriere de peste două milioane de euro anual. Fost sportiv de performanţă al FC Inter Sibiu în anii de glorie ’80, plecat apoi la Sportul Studenţesc, Relu Muntean a investit banii în special în imobiliare. Anul trecut, a ieşit pentru prima dată în atenţia publicului, întâi prin organizarea Cupei Davis la Sibiu, apoi prin candidatura depusă la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis. În patrimoniul lui Muntean se află magazinul Dumbrava, deţinut de societatea Cometex S.A. (Aurel Muntean deţine 84,7% din acţiuni ca persoană fizică) şi de Poiana Astral (unde el deţine alte 4,9% din acţiuni). Magazinul Victoria din Bucureşti are drept acționar societatea Minerva (91,7%) şi Parc S.A. (1,1%), la care Muntean deţine titluri prin alte societăţi ale sale. De altfel, el are o serie de firme acţionare în cascadă la alte firme.

  http://www.forbes.ro/Aurel-eugen-muntean_0_585.html

  #94707
  razvanR
  Member

  Ultimul “Circ al foamei”, din centrul Bucureştiului, va fi transformat într-un mall de peste 20.000 mp
  “Circul foamei”, cum este cunoscută construcţia de pe bulevardul Coposu din centrul Capitalei, în spatele magazinului Unirea, va fi transformat într-un nou centru comercial, lucrările de renovare fiind începute de câteva luni.

  Proiectul situat pe un teren de aproape 10.000 de metri pătraţi a intrat de mai mulţi ani în proprietatea omului de afaceri sibian Aurel Muntean, cel care deţine complexul de hoteluri Aurelius – Împăratul Romanilor.

  El deţine construcţia cu o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi, dispusă pe trei etaje, iar de câteva luni a început să o renoveze, după mai mulţi ani în care au fost folosite doar spaţiile comerciale cu acces din exterior, în care se află un magazin de covoare Piritex, o farmacie sau o agenţie de pariuri sportive.

  Acest proiect a fost construit de regimul Ceauşescu la finalul anilor ’80 pentru a centraliza distribuţia de hrană de la nivelul Capitalei.

  Planul era construirea unor asemenea proiecte în toate zonele Bucureştiului, dar până la căderea comunismului au fost finalizate doar două proiecte, cel de la Unirea şi unul în Pantelimon. În Drumul Taberei, Vitan, Berceni sau Rahova terenurile pe care erau prevăzute aceste proiecte au fost ulterior folosite pentru dezvoltarea unor centre comerciale moderne, iar în unele cazuri investitorii imobiliari au păstrat structura solidă a acestor clădiri. Plaza România, Bucureşti Mall, City Mall şi Liberty Center au fost ridicate pe locurile unor foste “circuri ale foamei”, denumire intrată în limbajul popular datorită cupolelor care formau acoperişul acestor construcţii şi faptului că înainte de căderea regimului comunist alimentele lipseau inclusiv din aceste proiecte.

  Mall cu sau fără hotel

  “Construiesc un hotel cu 16 etaje şi mall la primele niveluri. Ţevile acelea sunt pentru a susţine cupola, deoarece nu ne-a dat voie să o dărâmăm”, spune un muncitor situat pe şantier. Potrivit plăcuţei privind lucrările pe şantier, beneficiarul investiţiei este firma Galeriile Comerciale, în timp ce constructorul este firma Salmad, ambele din Sibiu.

  În ciuda afirmaţiilor muncitorului de pe şantier, dar şi ale mai multor jucători din piaţa imobiliară, care au auzit de proiect în formula “mall cu hotel”, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3, care a emis autorizaţia de construire, dar şi ai investitorului, susţin că actuala clădire nu va fi extinsă pe verticală şi nu va cuprinde un hotel. “Autorizaţia de construire emisă prevede executarea unor lucrări de remodelare pentru imobilele existente, respectiv parter şi trei etaje, până la cupolă, în perimetrul actualei construcţii, unde va fi realizat un mall sau o galerie comercială, dar de un alt nivel faţă de ceea ce este în prezent”, a precizat Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al sectorului 3, pe raza căruia se află construcţia.

  Prin cupola clădirii au fost în ultimele săptămâni scoase mai multe bare de oţel, care vor fi folosite la consolidarea părţii centrale, susţine arhitectul.

  “Că investitorul are în plan execuţia unei clădiri mai înalte, este problema lui, dar pentru aşa ceva nu a fost solicitată o altă autorizaţ ie şi nici măcar nu există PUZ (plan urbanistic zonal – n. red.) pentru o asemenea construcţ ie. Inspecţia a fost ieri (marţi – n. red.) la şantier şi a văzut acele bare, care am înţeles că vor fi folosite ca armătură”, a mai spus Dumitraşcu.

  Aurel Muntean, un investitor foarte discret, care deţine hotelul Aurelius din Poiana Braşov, unul dintre cele mai mari complexuri din staţiune, dar şi hotelul Împăratul Romanilor din centrul Sibiului, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

  “Se fac lucrări de renovare, amenajări interioare. Probabil că lucrările vor dura un an, nu cunosc, dar eu ştiu că hotel nu se face, iar deocamdată nu se intenţionează ridicarea unor etaje suplimentare. Am idee ce investiţie a fost alocată acestui proiect, dar nu vă pot spune”, a declarat în schimb Dan Mitea, directorul economic al firmei Minerva Galeriile Comerciale, prin intermediul căreia este derulată investiţia.

  Concurent pentru Unirea şi Cocor

  Pe vitrinele spaţiilor comerciale goale din cadrul proiectului este afişat un număr de telefon la care ar trebui preluate cererile de închiriere a magazinelor, dar zilele trecute linia respectivă nu era apelabilă.

  În materie de spaţii comerciale, proiectul de la “Circul foamei” ar putea intra în competiţ ie cu Unirea Shopping Center şi Cocor Store. Dacă deasupra va fi construit un hotel, Aurel Muntean va concura pentru clienţi cu proiectele NH Hotels sau Royale din spatele Tribunalului Bucureşti sau cu viitorul hotel Europa Royale, de lângă Hanul lui Manuc.

  Pe de altă parte, de la înălţimea unei construcţii cu 16 etaje ar putea fi creată o axă hotelieră centrală în trei puncte, formată din hotelul de la Piaţa Unirii, InterContinental (Piaţa Universităţii) şi Howard Johnson (Piaţa Romană). “Mă îndoiesc că vor încerca să construiască în centrul oraşului, sub ochii tuturor, o clădire care nu ar fi conformă cu autorizaţiile emise, mai ales după intrarea în vigoare a legii conform căreia clădirile de acest gen nu mai pot intra ulterior în legalitate”, conchide arhitectul-şef de la sectorul 3.

  http://m.zf.ro/proprietati/ultimul-circ-al-foamei-din-centrul-bucurestiului-va-fi-transformat-intr-un-mall-de-peste-20-000-mp-9478663

  #94708
  dragos
  Member

  prosper om de afaceri. felicita !
  mai bine cumpara si echipa noastra…..

  #94709
  Tavi
  Member

  ce sa cumpere? … :-

  #94710
  dragos
  Member

  @Tavi wrote:

  ce sa cumpere? … :-

  inaintea prafului actual…..

  #94711
  razvanR
  Member

  Reuniune de familie, la meciul cu Grecia, pentru Ilie Nastase! A mers la stadion cu sotia si cu nasul

  La fel de emotionati, inghetati si la final… dezamagiti au fost si Ilie Nastase si proaspata sa sotie, Brigitte. Cei doi au venit la meci insotiti de nasul de cununie, milionarul Aurel Muntean, precum si de fiica tenismanului cu fosta sa sotie, Amalia. Meciul de aseara a marcat pentru cuplul Brigitte-Nastase o dubla premiera: prima iesire a celor doi soti dupa nunta, precum si prima iesire a Alessiei, fiica lui din casnicia anterioara, in compania proaspetei sotii a tatalui sau. Micuta Alessia nu s-a dezlipit nicio clipa de tatal sau, cei doi comentand aprins toate fazele.

  Fost sportiv de performanta, Muntean a facut avere din imobiliare. Detine un impresionant portofoliu imobiliar, de peste 400 de spatii comerciale din intreaga tara, cele mai cunoscute fiind magazinul Victoria si “Circul Foamei” din Bucuresti. In plus, el detine celebrele hoteluri Imparatul Romanilor din Sibiu si Poiana Brasov.

  Melancolic probabil dupa vremurile in care juca fotbal pentru echipa Sportul Studentesc, milionarul s-a accesorizat cu un fular in culorile echipei sale de suflet.

  Muntean le-a fost nas de cununie, in urma cu doua saptamani, lui Ilie Nastase si proaspetei sale sotii.
  Nunta s-a desfasurat chiar la hotelul pe care-l detine milionarul la Poiana Brasov. Cei doi formeaza un cuplu din anul 2010. Amandoi au mai fost casatoriti. Ilie Nastase are cinci copii din casniciile anterioare, iar Brigitte – doi copii. Totul despre nunta lui Ilie Nastase cu Brigitte Sfat!

  http://ro.omg.yahoo.com/reuniune-familie-la-meciul-cu-grecia-pentru-ilie-170202636.html

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.