Home › Forums › Sportul Studentesc › Sportul Studentesc – Forumul suporterilor / Fan Zone › Bani mai multi pentru club
- This topic has 8 replies, 7 voices, and was last updated 17 years ago by
07Ex.
-
AuthorPosts
-
April 28, 2006 at 7:42 pm #50507
razvanR
Member1. Este Sportul Studentesc o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii?
Daca DA, foarte simplu, putem directiona 2% din impozitul pe venit in contul clubului.2. Care este numele complet si corect al persoanei juridice Clubul de Fotbal Sportul Studentesc ?
3. Care este contul bancar ?
4. Detalii suplimentare: http://www.doilasuta.ro
5. http://www.gsp.ro/index.php?a=41388&ss=all%7Call%7C1-1-2005%7C28-4-2006%7C0%7C1%7Colimpia&p=2
Ce reprezintã procentul de 2%
Orice persoanã, mai puþin pensionarii, pot redirecþiona 2% din venituri cãtre o societate nonprofit. Conform prevederilor în vigoare ale Codului Fiscal, articolul 57, litera b, punctul 4: “Contribuabilii pot dispune asupra destinaþiei unei sume, reprezentînd pînã în 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru sponsorizarea entitãþilor nonprofit care se înfiinþeazã ºi funcþioneazã conform legii”. Mai simplu spus, fiecare suporter poate decide ca suma respectivã sã intre în contul clubului favorit în loc sã intre în bugetul statului. Cu o singurã condiþie. Ca echipa sa de suflet sã fie organizatã ca societate non-profit.Cum se procedeazã
Orice microbist care doreºte sã-ºi ajute echipa favoritã trebuie sã completeze formularul 230 ºi fiºa fiscalã, care conþine venitul cetãþeanului, ºi sã specifice cã doreºte sã dirijeze 2% din impozitul pe venitul din salarii cãtre o entitate nonprofit. Apoi, cele douã fiºe trebuie depuse la Direcþia de finanþe, data limitã fiind 15 mai. “Noi am fãcut un calcul. La un salariu de 10 milioane de lei net pe lunã, clubului îi revin aproximativ 385.000 de lei. Nu e mult, dar dacã majoritatea iubitorilor de fotbal ar proceda aºa sumele ar deveni importante”, a spus Catrinel Raþ.�Ne-am gîndit ºi noi sã punem în practicã acest lucru. Vom iniþia o acþiune de genul acesta chiar în urmãtoarele sãptãmîni�
Alin Simota, patron Jiul Petroºani�Am fi vrut ºi noi sã apelãm la aceastã soluþie, însã este foarte complicatã. Ca sã iei o sumã cît de cît consistentã, trebuie cel puþin 10.000 de salariaþi�
Gheorghe Chivorchian, preºedinte FCM Bacãu�Noi avem resurse care ne permit o existenþã liniºtitã, cel puþin anul acesta nu vom recurge la aºa ceva�
Marin Condescu, preºedinte PanduriiLista cluburilor non-profit din Divizia A
FCM Bacãu
Farul Constanþa
Gloria Bistriþa
Pandurii Tg. Jiu
Jiul Petroºani
Sportul StudenþescApril 28, 2006 at 7:49 pm #74356razvanR
MemberSportul Studentesc nu este inca inscrisa in baza de date a organizatiilor non-profit. Daca este astfel organizata, ar trebui sa se inscrie cat se poate de repede.
April 29, 2006 at 7:55 am #74357Tavi
MemberRazvane,
Mai este un topic deschis pe tema asta de pe vremea cand era 1%
. Eu as vira cu mare placere (2% din impozitul pe care il dau statului) unei asociatii non-profit a suporterilor Sportului care sa aiba ca scop principal organizarea deplasarilor (bani pentru autocar, goarne, tobe, steaguri etc).
In afara de asta as fi putut (in functie de parcursul echipei si de comportamentul suporterilor) sa atrag in acest scop si alte sume (in afara de 2%) de la persoane particulare (fani Sportul cu dare de mana). Si aici ma gandesc si la tine 😉 pentru ca putini stiu ca ai sponsorizat de multe ori astfel de actiuni.
Din pacate in grupul nostru am sesizat existenta unui entuziasm inhibat in infiintarea asociatiei
… dar nu vreau sa deschid rani vechi.
Cat despre virarea la club a unor sume modice in comparatie cu salariile platite cel putin unora dintre jucatori eu zic ca nu are sens. Daca Sile ar fi vrut “maruntzish” punea bilete la intrarea in stadion, nu?
April 30, 2006 at 8:53 pm #74358adi
Memberdaca aveam asociatia infiintata, cei 2% i-ar fi adus o suma frumoasa in cont.
asa insa, poate la anul…
ultima oara ne lipseau 10 milioane pentru infiintare … in rest aveam (si inca avem) un proiect de act constitutiv, o disponibilitate de sediu (la mine), membri fondatori etc.May 4, 2006 at 9:34 pm #74359George Apostol
Membersuntem noi putini, dar nici chiar atat de putini incat sa nu reusim sa strngem suma de bani pentru infiintarea asociatie, doar adi pana acum in topicul rezervat asociatiei a spus ca ofera o suma… sediu in acte… ar trebui sa facem si noi ceva… nu? renuntam la un tricou, la un fular, la o bere si ar trebui sa se rezolve…… in rest eu prefer sa ma rezum a comenta doar atat din punctul asta de vedere….
May 5, 2006 at 8:05 am #74360cameliu
MemberDau si eu vreo 500 de mii, poate un milion. Organizati-va si spuneti-mi la cine sa-i trimit!
May 8, 2006 at 6:39 pm #74361George Apostol
Member@cameliu wrote:
Dau si eu vreo 500 de mii, poate un milion. Organizati-va si spuneti-mi la cine sa-i trimit!
Bun, tu, eu, Adi (daca nu s-a razgandit)… astept provincia (adica restul lumii)
May 8, 2006 at 8:15 pm #74362Radu Dobrin
Memberparca ne-am intors 3 ani inapoi in timp…. 😯 pai din cauza banilor nu s-a facut mult pomenita asociatie? 😯
May 8, 2006 at 8:28 pm #7436307Ex
KeymasterNici eu nu inteleg. Am crezut ca asociatia nu s-a facut din alte motive, nu din motivul banilor. Daca banii sunt problema dau si eu.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.