Calin Zanc 21.08.1971 – 10.09.2014

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Calin Zanc 21.08.1971 – 10.09.2014

 • This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #50948
  dragos
  Member

  http://www.gsp.ro/gsp-special/tragedie/calin-zanc-fost-fundas-la-u-cluj-si-poli-aek-a-murit-ieri-la-43-de-ani-intr-un-accident-de-masina-nu-se-poate-calinut-434119.html

  Maşina pe a cărei banchetă din spate se afla clujeanul s-a izbit într-un cap de pod din Jichişu de Jos, lîngă Dej. Zanc, fără centură de siguranţă, şi-a fracturat coloana vertebrală în zona cervicală şi a decedat

  “Ajutor, salvaţi-l pe Călinuţ!”. Medicii n-au mai putut face nimic pentru el, în ciuda strigătelor disperate ale prietenilor. Călin Zanc, fost fundaş la U Cluj, Sportul, Rocar şi Poli AEK, a decedat marţi spre miercuri noapte.

  În jurul orei 1:30, maşina în care se afla, un Volkswagen Passat, a izbit un podeţ şi apoi un gard din satul Jichişu de Jos, lîngă Dej. “Avea viteză pentru zona în care se afla, accidentul a avut loc într-o curbă”, au spus martorii oculari contactaţi de Gazetă.

  Decedat pe loc
  Zanc se afla pe bancheta din spate a maşinii. “Nu purta centură de siguranţă”, a menţionat purtătorul de cuvînt al IJP Cluj, Simona Vîrci. Călin a suferit o fractură a coloanei vertebrale în zona cervicală şi a murit pe loc.

  În faţă erau alte două persoane care au scăpat impactului, iar prietenii lui Zanc au povestit că fostul fotbalist şi alt amic mergeau la casa de vacanţă a şoferului. Suspectat că a consumat băuturi alcoolice!

  “S-a stins din viaţă prietenul meu cel mai drag, Călinuţ. Nu se poate, Călinuţ al meu… E nedrept, e revoltător, e inuman, e atît de greu să suport atîta durere, încît nici nu mai pot să respir”, a fost reacţia lui Toni Doboş, care în august 2008 a supravieţuit miraculos unui accident rutier.

  207 meciuri a disputat Zanc în L1, marcînd 9 goluri pentru U Cluj, Sportul, Rocar şi Poli AEK

  http://www.gsp.ro/gsp-special/tragedie/video-imagini-cu-un-puternic-impact-emotional-fostul-fotbalist-calin-zanc-s-a-stins-noaptea-trecuta-intr-un-accident-rutier-434094.html

  Fotbalul românesc mai pierde un fost jucător. Călin Zanc a decedat noaptea trecută într-un accident de circulaţie petrecut în localitatea Jichişu de Jos, anunţă numaiu.ro.

  Zanc, 43 de ani, era pasager şi se afla pe bancheta din spate a unui autoturism. Într-o curbă la dreapta, şoferul a pierdut controlul volanului şi a lovit un cap de pod. Trupul fostului fotbalist a fost transportat la morga spitalului din Dej pentru efectuarea necropsiei.

  De-a lungul timpului, cariera lui Zanc s-a legat de echipele Universitatea Cluj, FC Naţional, Sportul Studenţesc, Poli Timişoara şi Unirea Dej unde a strîns peste 200 de meciuri în primul eşalon fotbalistic.

  Acesta a fost şi antrenor principal al lui Poli AEK Timişoara, iar, cînd preşedinte la echipa de pe Bega era Toni Doboş, a ocupat, pe rînd, funcţiile de antrenor secund şi director sportiv.

  Andrei Călin Zanc (21 08 1971 / fundaş)
  Debut: 23 08 1989, Inter Sibiu-U Cluj 4-1 (antrenor U – Cornel Dinu)
  Meciuri în Liga 1 207/9
  A evoluat pentru U Cluj 89/90-95/96, Sportul 95/96-97/98, U Cluj 98/99, Rocar 00/01, Poli AEK 02/03
  Primul gol în Liga 1 / Divizia A: 10.10.1990, U Cluj-FC Bihor 5-1

  tragic.

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.