Ceahlaul Piatra Neamt

Home Forums General Football Fotbal Intern / Romanian Football Ceahlaul Piatra Neamt

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #50844
  dragos
  Member

  Lucian Cazan joaca la echipa lu’ “pinalti”…..iar vicentiu iorgulescu este director sportiv :D

  #91254
  dragos
  Member

  http://www.tolo.ro/2014/10/28/cocos-pinalti-si-niro-sint-bagati-si-in-eads/

  Cum ies ei, unul cîte unul, cu șepcuțe și cătușe din sediul DNA, uite așa se duce capitalismul original al României!

  Cocoș, Niro, Pinalti nu au fost intermediarii afacerii Microsoft, ci șefii ei. Cum ne dăm seama? Păi luăm clasamentul banilor, așa cum dictau Pădureanu și Pinalti ordinea Diviziei A încă înainte de începerea campionatului. ”S-a strigat clasamentul la nuntă”, așa se glumea, doar pe jumătate, acu’ 20 de ani în fotbal.

  1. Cocoș 9 mil. euro (lua 17, dar dădea mai departe)
  2. Niro 7,7 mil euro
  3. Pinalti 4 mil. euro
  (…)

  Apoi vin și restul, miniștrii, afaceriștii, politicienii, toți cu venituri sub șefii lor reali.

  De altfel, Cocoș, Pinalti și Niro sînt amestecați și în dosarul EADS. Surse din DNA ne-au confirmat azi asta. Cei trei, dar și alții, vor fi cercetați și în EADS de către magistrații anticorupție. Lucrul deja transpare, ceva mai discret, din referatul de reținere al procurorilor în cazul Microsoft.

  Șpaga de 20 de milioane va crește așadar. Și clasamentul o dată cu ea. Dar nu șpaga lor este pierderea reală a noastră. Și nici măcar prejudiciul de 1 miliard de euro din dosarul Microsoft, să vedem cît s-o mai aduna și la EADS.

  Sigur că 1 miliard de euro, cît spun procurorii că s-a dat în plus, este enorm. Practic, oamenii aceștia au furat în 10 ani bugetului, doar în speța Microsoft, mai mult decît a cheltuit tot sportul românesc într-un deceniu! Întreg bugetul sportului, de la echipa olimpică de gimnastică și pînă la juniorii de la atletism, totul ar fi putut fi dublat numai cu prejudiciul estimat de procurori în dosarul informatizării.

  Există însă o pierdere și mai mare. Să privim cum se făceau banii! Practic, exista o diferență enormă între cît plătea statul și cît valorau calculatoarele, licențele și sistemele în ansamblul lor. Așa se realizează profiturile maxime. Furt hard și soft.

  Ca să fie clar, tocmai piedicile uriașe de a intra și de evolua corect pe această piață IT în România, explică diferența de preț. O piață liberă, eficientă, ar fi redus prețurile și, automat, marjele de profit, în primul rînd ale multinaționalelor. Care au o culpă majoră față de ceea ce se întîmplă. Pentru că ele sînt sursa mitei.

  La fel s-a întîmplat în România pe multe piețe. În România liberă, Ondine Gherguț vorbește despre o afacere Microsoft – EADS.

  Iar Cocoș, Pinalti și celelalte șepci au asigurat monopolul în mai multe industrii. Afacerile se făceau prin ei sau deloc! Ei excludeau concurența și mențineau diferențele uriașe dintre prețul de achiziție și cel de vînzare.

  Falsificarea capitalismului și mimarea democrației este efectul final.

  Acestea ”nu sînt afaceri, ci putere și întrebuințările sale”, după o expresie a lui David S. Landes. Așa sărăcesc națiunile, iar întreprinderea Cocoș & Pinalti poartă numele recunoscut internațional de rent-seeking, adică de manipulatori șefi ai sistemului, de cei care dețin puterea de a face bani din comerțul altora.

  Mai țineți minte cînd Ion Iliescu ne cerea, cam pe vremea cînd intra Gheorghe Ștefan în Divizia A, un capitalism original? Acesta este!

  Priviți-i cum apar ei acum, puțin aduși de umeri, cu gestul umil al lui Ștefan Mihăilescu-Brăila jucîndu-l pe nea Bachus!

  Nu e nici un secret la mijloc. Asistăm la încercarea de supremație a legii în fața elitelor. Ca să nu devină o simplă schimbare de garnitură, asta nu mai e doar treaba justiției, ci a noastră. Nu ne poate face DNA meseria de cetățeni.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.