CM de Rugby

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #50218
  Giani
  Member

  Irlanda – Romania 45-17 (26-0).

  Desi ma asteptam la o victorie a “studentilor”, pe care, daca nu ma lasa memoria, am pronosticat-o exact, am preferat sa renunt momentan la postura de suporter si sa urmaresc debutul nationalei de Rugby in turneul final al CM. Si nu mi-a parut rau, rezultatul este exagerat de mare in comparatie cu desfasurarea ostilitatilor.

  Paradoxal, antrenorul Charreyre a mizat foarte mult pe inaintare, strategia impusa de el angajand intr-o extrem de mica masura linia de trei sferturi. In aceasta situatie, exact jocul pe aripi al irlandezilor a facut diferenta, patru din cele sase eseuri ale lor fiind inscrise in urma unor actiuni pe extreme. Este un paradox, avand in vedere ca, in mod traditional, francezii prefera tocmai jocul pe trei sferturi, asa cum il prefera si echipa de aur a Romaniei la mijlocul anilor ’80.

  Tricolorii au intrat foarte motivati pe teren, si cred ca interesul lor nu era prima penibila de 250 E pentru infrangere la mai putin de 30 de puncte. Mai ales ca majoritatea joaca in campionate puternice: Franta, Italia, Irlanda, unul dintre ei (uvertura Tufan) fiind chiar amator, dar traieste din cariera de chirurg, tocmai in patria adversarilor de azi. Chiar mai mult, ai nostri au avut initiativa, indeosebi in a doua repriza, ceea ce a condus la un avantaj al posesiei in favoarea tricolorilor: prima repriza 51%, iar in a doua 63%!!! Cu o linie de trei sferturi mai valoroasa, in mod sigur nu s-ar fi atins o asemenea diferenta de scor.

  Un ipotetic avantaj al nostru in gramada ar putea fi considerat greutatea totala a pachetului de inaintare, superioara celei irlandeze cu vreo 50 kg (ceea ce e destul de bine). Totusi, forta i-a tradat pe inaintasii nostri, astfel ca, in multe gramezi ordonate, chiar cu repunerea romanilor, irlandezii aveau initiativa si ii impingeau pe ai nostri lejer, chiar si cate 5 metri. Paradoxal, toate atacurile noastre se opreau la 5-10 metri de terenul de tinta irlandez, apararea adversarilor nostri si greselile individuale facandu-si simtit efectul. Aceasta a condus la rezultatul exagerat de mare de la pauza si imi aminteam, cu neplacere, cum, in urma cu unul-doi ani, ai nostri erau condusi cu 15-20 de puncte la pauza si pierdeau meciul cu 70-80, dupa ce in a doua repriza isi pierdeau suflul.

  De data asta, jucatorii nostri au rezistat pana la final, as spune chiar ca irlandezii erau mai obositi in minutul 80, desi toata repriza a doua au incercat doar sa conserve diferenta inregistrata la pauza (o alta cauza probabila a posesiei din a doua parte a maciului). Contrar asteptarilor mele, care speram intr-un eseu al tricolorilor din actiune pe inaintare, tot arpile si-au facut datoria. Prima incercare a fost realizata chiar in debutul reprizei secunde, cand Brezoianu a plecat de la 22m, si-a trimis o minge de urmarire la firul ierbii si a fost impins in terenul de tinta, tocmai cand incerca sa culce balonul. Interventia neregulamentara a fost aspru huiduita de spectatorii australieni, care au intampinat doua minute mai tarziu, timp necesar arbitrului pentru a consulta inregistrarea fazei, decizia acestuia cu urale: eseu de penalitate si avertisment verbal autorului infractiunii.

  Al doilea eseu a fost inscris in final, min. 77, la scorul de 45-10, dupa o faza asemanatoare, dar de data asta, irlandezii nu au mai riscat un fault in terenul de tinta, care ar fi fost sanctionat cu cartonas galben (adica eliminare 10 minute, practic definitiva).

  In ultimul minut, ai nostri au mai avut o ocazie de a inscrie: la o lovitura de pedeapsa din terenul nostru, Tufan (as zice, principalul responsabil pentru proportiile scorului) a degajat in lung de linie si a obtinut o tusa la 5-10 metri de terenul de tinta advers (cred ca singura care i-a iesit). O sansa foarte buna de a inscrie inca un eseu, dar ai nostri au pierdut tusa pe propria repunere (a doua situatie de acest gen in tot meciul, dar decisiva din pacate) si arbitrul a fluierat finalul (sunt convins ca daca ar fi castigat ai nostri, ar fi lasat atacul).

  Parerea mea este ca jucatorul cel mai slab al nostru a fost Tufan, care a ratat trei lovituri de pedeapsa din pozitii bune (adica 9 puncte) si a mai si oferit de doua ori irlandezilor posibilitatea de a inscrie, degajand balonul in teren la lovituri de pedeapsa din terenul nostru si a permis irlandezilor sa culce de doua ori balonul in terenul de tinta (marcand 12 puncte) si sa realizeze o astfel de diferenta de scor.

  Urmeaza, sambata viitoare, un mare “cutremur”, meciul contra campioanei mondiale Australia. O infrangere la 50 de puncte poate fi considerata o realizare, avand in vedere diferenta evidenta de valoare dintre cele doua echipe. Cu toate acestea: HAI ROMANIA!!!

  #59396
  Giani
  Member

  Australia – Romania 90-8. De asteptat. Bine macar ca au reusit si ai nostri un eseu :-(.

  #59397
  07Ex
  Keymaster

  M-am uitat la meciul cu Australia. Am fost penibili insa avand in vedere valoarea echipei Australiei e bine ca am dat si un eseu. :)

  #59398
  Ultras
  Member

  Romania – Argentina 3 – 50. NO COMMENT!

  #59399
  Giani
  Member

  @Ultras wrote:

  Romania – Argentina 3 – 50. NO COMMENT!

  Tipic romanesc. Au dat de un adversar “extraterestru” (si aici ma refer la Australia, si fara nici o referire la Hattrick, daca era asa scriam “divin”) si gata: s-au inmuiat. Argentina are o gramada foarte puternica (exact linia pe care mizeaza si Charreyre), dar este sub Irlanda. Rezultatul este rusinos si arata exact ceea ce imi provoca fiori: superficialitatea, care nu are ce sa caute in acest sport. In fotbal este mult mai usor de admis, poate tocmai de aceea avem rezultate relativ bune in sportul-rege, dar in Rugby este inadmisibila si impardonabila. Dupa ce au luptat cu onoare contra Irlandei, s-au facut de rahat cu Argentina (de Australia nu comentez, astia puteau sa ne dea si 150). Astept singura victorie posibila, cu Namibia, probabil un 8-7 chinuit. Big shame!!!!

  #59400
  Giani
  Member

  Charreyre a fost demis. Desi nu mai dorea sa continue, francezul a fost dat afara inainte de ultima sansa a unei comportari onorabile, si aici ma refer la meciul cu amatorii din Namibia. Sau poate ne-om pomenii ca importa africanii cativa jucatori din divizia a doua a lui “Big Brother” (si aici ma refer la vecinii lor din Africa de Sud) si ne-or da o chelfaneala de n-o s-o uite paraschiv nici la 90 de ani!

  A bate pe namibieni la o diferenta mai mica de 15 puncte ar fi o rusine imensa, nu comentez deja de un egal sau o infrangere, desi, la cum au jucat ai nostri in ultimele doua meciuri, nu ar fi exclus.

  Demiterea antrenorului francez, venit la carma “nationalei” noatre printr-un program de voluntariat organizat de FFR (adica, a antrenat pe gratis) arata exact mentalitatea romaneasca: a fost cu mult mai bun decat orice antrenor roman, dar prin atitudinea sa a deranjat teribil grupul de interese “rot vier pfoten” care guverneaza in Romania sportul cu balonul oval. Asa poate l-or pune la loc pe scaunul cu colac din fruntea FRR pe paraschiv si vom reveni la celebra dinamoviada a Rugby-ului intern si la mult mai dezonorantele rezultate de 0-123 sau 0-135 (sau poate aranjam un 0-215 cu Italia, ca sa fie tacamul complet). Asta e… am demonstrat mai ales ca suntem o natie de kkt!! Rusii ne…!!!

  #59401
  cameliu
  Member

  Pai pe astia-i batem, e 27-0 spre pauza…

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.