Cosmar in Harghita

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #50243
  ultrasro
  Member

  Cinci componenti ai echipei de hochei pe gheata Sportul Studentesc au fost batuti cu bestialitate in discoteca “4 You” din Gheorghieni

  Cosmar in Harghita

  Antrenorii Ioan Martin si Gheorghe Jinga, dar si jucatorii Marian Ghita, Catalin Bodarla si Vasile Halunga au suferit leziuni foarte grave, ultimul fiind batut si in momentul in care primea ingrijiri medicale la spitalul din localitate * Victimele macelului au depus ieri, plangeri penale la IGP Bucuresti

  “De 40 de ani merg la Gheorghieni si nu mi s-a intamplat asa ceva! A fost oribil. M-au facut praf”, declara, ieri, antrenorul echipei de hochei pe gheata Sportul Studentesc, Ioan Martin, care a fost victima unui macel de cosmar, sambata noapte, la Gheorghieni, pe cand incerca sa-l scape de furia localnicilor pe jucatorul Catalin Bodarla. Implicat intr-o altercatie in discoteca “4 You” din orasul situat in judetul Harghita, Bodarla i-a sunat imediat pe colegii sai ca sa-l ajute sa scape din mainile multimii infierbantate de aburii alcoolului. “Am scapat ca prin urechile acului dupa prima altercatie, dar mi-am dat seama ca mi-am uitat portofelul pe masa. Cand am revenit in discoteca a inceput iuresul: scaune, bate, sticle sparte”, a subliniat Bodarla, care s-a ales cu un dinte spart si cu masina avariata. Destul de repede, in zona si-au facut aparitia antrenorii Ioan Martin si Gheorge Jinga, dar si jucatorii Marian Ghita si Vasile Halunga. Dupa alte scene de cosmar, in care toti cei cinci componenti ai echipei studentesti s-au ales cu leziuni foarte grave, iuresul a fost potolit de interventia politiei locale. Paradoxal, organele de ordine l-au amendat contraventional pe antrenorul Ioan Martin cu zece milioane de lei! “Seful de la Cercetari Penale mi-a sugerat sa nu fac reclamatie! Ne-au acuzat ca am sosit inarmati cu crose la discoteca, dar acestea se aflau la patinoar, in vestiar, sub cheie!”, a continuat Martin, cel care s-a ales cu mai multe lovituri de bata in cap, dar si cu masina avariata. “Nici nu am ajuns bine cu masina langa discoteca si nici nu intelegeam ce se intampla ca am fost atacat de vreo 20 de batausi. M-au lovit cu o maciuca in cap, dupa care, atunci cand am cazut la pamant, am primit mai multe picioare in coaste si in spate. Si asta in fata a doi jandarmi”, si-a amintit tehnicianul studentilor, extrem de iritat pe faptul ca politistii locali au asistat nepasatori la macel. “Culmea, Halunga, care a ajuns la spitalul din Gheorghieni din cauza loviturilor primite in cap, a fost atacat de cinci huligani si in rezerva, de fata cu medicii”, a mai adaugat Martin.

  Ajunsi cu greu in Capitala, victimele macelului din Gheorghieni s-au decis sa apeleze la politistii din Capitala pentru a reclama faptele penale petrecute in discoteca “4 You”, neavand incredere in obiectivitatea celor din Gheorghieni. De altfel, antrenorul Ioan Martin s-a deplasat impreuna cu secundul Gheorghe Jinga la sediul IGP Bucuresti pentru a depune plangeri in numele celor care au avut de suferit dupa noaptea de cosmar. “Maine (n.n. – azi), vom organiza la ora 12.30 si o conferinta de presa la sediul clubului. Este inadmisibil ce s-a intamplat! Halunga a fost internat, la Bucuresti, la spitalul Facultatii de Stomatologie, fiind suspect de o fisura de maxilar. Am preferat sa depunem reclamatii la IGP si sper ca vinovatii sa plateasca cat mai repede, pentru ca la Gheorghieni nimeni nu a ascultat varianta noastra”, a concluzionat Martin, care avea capul tumefiat de urmele loviturilor de maciuca.

  Pe de alta parte, directorul CS Sportul Studentesc, Gabriela Mitroi, s-a aratat indignata de cele petrecute: “Exte inuman! I-am vazut pe cei implicati in scandalul de la Gheorghieni si arata de parca ar fi scapat dintr-un razboi. Ne exprimam indignarea fata de atacurile violente de la Gheorghieni, petrecute sub privirile impasive ale organelor de ordine locale. Sunt convinsa ca de aceasta data hocheistii clubului nostru nu au fost vinovati, fiind incitati de localnici”. De altfel, si in comunicatul de presa remis de conducerea CS Sportul Studentesc se subliniaza clar “impasivitatea (pana la complicitate) a celor pusi sa apere ordinea publica”, astfel ca, ar trebui ca anchetele Politiei si Procuraturii sa scoata cat mai repede la iveala adevarul iar cei care se fac vinovati de acest cosmar sa plateasca scump, conform Legii.

  #60371
  ultrasro
  Member

  hochei Sportul Studentesc acuza pasivitatea politiei in conflictul de la Gheorghieni

  Ingaduinta pana la complicitate

  Discotecile, mai bine zis cei care le frecventeaza, par a nu mai fi dispusi sa accepte infumurarea pe care o aduce fiecare individ cu statutul de sportiv de performanta. La doar doua saptamani dupa „cazul Ziyati“, a aparut un nou incident, la Gheorghieni, in urma caruia au avut de suferit mai multi sportivi si antrenori. Noutatea fata de primul caz este reprezentata de faptul ca acum este vorba de hocheisti, precum si de antrenorii acestora, dar si de aceasta data exista doua variante distincte cu privire la desfasurarea conflictului. Desi reprezentantii clubului Sportul Studentesc isi declina orice vina in declansarea scandalului, investigatia politiei a scos la iveala cateva amanunte menite sa-i contrazica. Astfel, organele de ancheta au stabilit ca un jucator al clubului bucurestean, suparat de faptul ca a fost lovit in urma unei dispute verbale, si-a sunat antrenorii, care au venit in discoteca insotiti de alti trei elevi, si crosele acestora. In cele din urma, sportivii si antrenorii nu au avut castig de cauza, suferind mai multe leziuni. Ieri, Sportul Studentesc a remis un comunicat de presa prin care solicita sanctionarea celor vinovati de producerea incidentului. Oficialii clubului bucurestean acuza ingaduinta, „pana la complicitate“, cu care organele au tratat evenimentele, care, conform acestora, „numai printr-un mare noroc nu s-au soldat cu pierderi de vieti omenesti”. Mai mult, ei ofera si motivatia declansarii conflictului, faptul ca hocheistii nu stiau limba maghiara: „Singura lor vina lor a fost ca, prin necunoasterea limbii maghiare, i-au iritat pe batausii din Gheorghieni si i-au incitat la violenta”. Totodata se evidentiaza si pasivitatea Politiei printr-un lucru necunoscut pana acum: „Tentativa acestora de musamalizare a incidentelor este evidenta, antrenorul Ioan Martin fiind sfatuit sa nu depuna plangere”. Principalul Sportului a declarat: „Nu stiu cati au fost. M-au lovit cu picioarele in piept, in stomac. Apoi au venit doi jandarmi, au scos pistoalele… Dar mi-au mai dat un sut in cap, de fata cu jandarmii. Ne-am dus la spital. Au venit vreo cinci, au intrat in Spitalul de Urgenta si l-au luat la bataie pe Halunga”. Jucatorul a confirmat spusele lui Ioan Marin: „A venit politia, i-am aratat care sunt… Apoi stateau cu ei de vorba”. Marian Negoita, presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, a declarat ca a fost informat de observatorul partidei, in legatura cu cele intamplate, dar ca nu poate lua nici o masura deoarece incidentele au avut loc in afara competitiei. „Am fost informat de observatorul Alexandru Halauca. Nu stiu din ce motiv au fost agresati. Antrenorii s-au deplasat si ei la discotesca si au fost luati la bataie. La spital, au fost din nou atacati de un grup de huligani“, a precizat Negoita.

  #60372
  ultrasro
  Member

  Trei sportivi si un antrenor au fost bãtuti la Gheorgheni

  Conducerea clubului Sportul Studentesc cere, într-un comunicat remis ieri, sanctionarea vinovatilor de producerea incidentelor si sperã ca organele care trebuie sã facã ancheta sã renunte la pasivitate.
  Campionatul National de hochei pe gheatã este zguduit, pentru al doilea an consecutiv, de un act huliganic. De aceastã datã, victime sunt câtiva sportivi de la Sportul si antrenorul lor, dupã ce sezonul trecut, doi hocheisti de la SC Miercurea Ciuc au fost bãtuti cu bâte de baseball în Patinoarul Mihai Flamaropol la meciul cu Dinamo. Ei au fost eliminati si urmãreau meciul de lângã vestiar. Huliganii au venit, i-au bãtut crunt si au plecat. Cu toate cã si clubul Dinamo a demarat o anchetã, tot nu s-a aflat cine sunt bãtãusii. Sâmbãtã, a fost rândul celor de la Sportul sã fie bãtuti, evenimentele având loc la Gheorgheni, într-o discotecã. Antrenorul Sportului, Ioan Martin, a spus cã a fost lovit de mai multi indivizi, iar unul dintre jucãtori a fost bãtut în spital. „Nu stiu câti au fost. M-au lovit cu picioarele în piept, în stomac. Apoi au venit doi jandarmi, au scos pistoalele. Am primit un sut în cap si de fatã cu jandarmii. Ne-am dus la spital, unde au venit cinci insi, au intrat în Spitalul de Urgentã si l-au bãtut pe Halunga”, a spus Martin. Jucãtorul Vasile Halunga a declarat cã la spital a fost bãtut de patru sau cinci indivizi. „A venit politia, dar dupã ce i-am arãtat pe huligani, stãtea cu ei de vorbã”, a spus Halunga. Cel mai grav este sportivul Marian Ghitã, care are 15 copci la cap. Presedintele forului, Marian Negoitã, a fost informat despre cele întâmplate de cãtre observatorul Alexandru Hãlãucã. „Dupã primul meci (n.r. – cel de sâmbãtã, câstigat de Progym cu 8-2), câtiva sportivi de la Sportul au fost în discotecã. Nu stiu de ce au fost agresati. Antrenorii s-au dus si ei la discotecã si au fost luati la bãtaie. La spital, au fost din nou atacati de huligani”, a spus Negoitã. Acesta a mentionat cã federatia nu poate dicta sanctiuni, deoarece incidentele au avut loc în afara competitiei. Al doilea meci direct, programat duminicã, a fost anulat. Tiberiu Iliescu, presedintele de onoare al sectiei de hochei a clubului Sportul, a spus cã pentru neprezentare, Sportul va pierde la „masa verde” cu 5-0. Antrenorul Ioan Martin a depus, ieri, plângere penalã la Inspectoratul General al Politiei. „Am depus plângere la IGP, cu toate cã politia din Gheorghieni mi-a sugerat sã nu o fac. Am fost la IML si la Spitalul de Urgentã. Astept sã iasã actele si o sã-i dau în judecatã pe agresori”, a declarat Martin, care a adãugat cã Vasile Halunga se aflã încã în spital. Clubul bucurestean a remis, ieri, un comunicat prin care aduce la cunostintã cã „îsi exprimã indignarea fatã de atacurile violente cãrora le-au cãzut victime hocheistii sãi, sportivi si antrenori (…), sub privirile impasive ale organelor de ordine locale. Desi se încearcã sã se arunce responsabilitatea pe umerii sportivilor, este evident pentru noi cã ei sunt doar victime. Singura lor vinã a fost cã, prin necunoasterea limbii maghiare, i-au iritat pe bãtãusii din Gheorghieni si i-au «incitat» la violentã. (…) Sportivii clubului Sportul nu puteau fi instigatorii acestui conflict si este clar cã nici mãcar nu au putut sã se apere. (…) Sperãm ca organele abilitate sã renunte la pasivitate si sã dea curs anchetei, pentru sanctionarea vinovatilor”, scrie în comunicat.
  Gigi Grigorescu

  #60373
  Giani
  Member

  Cred ca nu este vorba de un simplu act huliganic. Pasivitatea militziei locale, mergand pana la a sugera partii vatamate sa nu inainteze plangere penala, urmarirea si agresarea victimelor in spital si violenta de care au dat dovada agresorii denota o complicitate evidenta a autoritatilor locale. Nu stiu decizia FRH de astazi, dar in ciuda faptului ca incidentele au avut loc aparent independent de dubla intalnire Progym – Sportul, ar trebui dictata o singura sanctiune: victorie a oaspetilor cu scorul de 5-0 si suspendarea patinoarului echipei gazda (ai carei suporteri nu sunt la prima abatere) pe termen nelimitat, cu restrictia de a juca orice meci oficial sau amical la o distanta mai mica de 100 km de localitatea de resedinta. Chiar sunt curios ce decizii s-au luat.

  #60374
  07Ex
  Keymaster

  Eu nu stiu ce decizii s-au luat in acest sens dar pot sa-ti spun sigur ca FRH nu va sanctiona echipa gazda. In fond nici nu are dece sa-i sanctioneze pe cei de la Progym din moment ce ei nu sunt inculpati in ceea ce s-a intamplat. Mie mi se pare corecta decizia de a pierde meciul cu 5-0 din moment ce noi nu ne-am prezentat la meci. Daca le-am fi cerut celor de la FRH sa ne re-programeze meciul ca urmare a incidentelor petrecute sambata seara atunci sunt sigur ca meciul ar fi fost reprogramat.
  In ceea ce priveste o decizie de a juca meciurile de acasa la o distanta mai mare de 100km de Gheorgheni nici lucrul asta nu cred ca este posibil. Nu stiu la ce distanta se afla Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe, dar astea ar cam fi singurele patinoare pe care s-ar putea juca deoarece cel din Bucuresti este inchis pentru reparatii (!!!) iar cel de la Galati este folosit de Steaua si Dinamo pentru meciurile de “acasa”.

  #60375
  Giani
  Member

  Pai daca nu mai au unde, in patria-mama, ca tot ii duc dorul. Poate asa uita sa se mai intoarca si nu mai are cine sa agite spiritele si sa incite la violenta in centrul Romaniei.

  #60376
  07Ex
  Keymaster

  Imi placi Giani !!! 😆

  #60377
  ultrasro
  Member

  In fiecare an da cate o raita prin Harghita si Covasna, si face victime o multime, feminine din cate stiu eu…. 😆 8)

  #60378
  07Ex
  Keymaster

  Nu vreau sa fiu rau fata de fetele din Harghita si Covasna dar din cate am inteles este destul de usor sa agati in judetele astea. 😉

  #60379
  dragos
  Member

  eee, doar pe-acolo???? cam peste tot…… se vor gasi “puicute”…..

  #60380
  Cainele
  Member

  Sub sloganul “nu e frunza , cata p***a” , sa ai bani de suc, restu’ e o chestiune simpla 8)

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.