Costin Lazar 24.04.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Costin Lazar 24.04.1981

Viewing 15 posts - 226 through 240 (of 265 total)
  • Author
    Giani
    Member

@Lion wrote:

Lazar is very close to sign with Fc.CSKA Sofia thats an information from Bulgarian Newspapers

Do they have online editions in English?

Lion
    Member

I dont know but the web page is http://www.7daysport.bg

lsolcan
    Member

«Studentul» Lazăr aproape de Steaua

Campioana României, Steaua Bucureşti, este aproape de a-l transfera pe mijlocaşul Costin Lazăr, de la Sportul Studenţesc, anunţă ziarul Ziarul. Gigi Becali a încercat să-l transfere pe golgeterul României, Ionuţ Mazilu, pentru care a oferit 1,5 milioane de euro. Conform aceleiaşi publicaţii, atacantul Sportului s-a transferat la Rapid Bucureşti pentru 1,2 milioane de euro.

dragos
    Member

COSTINE, iti doresc MULT SUCCES!!!

MERITI O ECHIPA DE TOP PE MASURA VALORII TALE !!!

Zibling
    Member

Costine, mult succes la noua ta echipa si fie ca jocul tau sa se imbunatateasca treptat. Ah, si sa nu uit – multumim pt tot ce ai facut pt clubul Sportul Studentesc.

Giani
    Member

In tiganie nu pot sa ii urez decat sa plece mai repede. Locul lui nu este sigur intre colorati.

http://www.rapidisti.ro/index/Costin_Lazar_idol_in_Giulesti.html
    Costin Lazăr, idol în Giuleşti
    2006-09-15 14:29:00

Transferat în urmă cu 3 săptămâni de la Sportul Studenţesc, Costin Lazăr se dovedeşte a fi cel mai reuşit transfer al Rapidului din ultima vreme.
    Mijlocaşul rapidist a jucat fără greşeala în cele două meciuri susţinute de alb-vişinii de când a ajuns în Giuleşti şi se bucură de simpatia fanilor care i-au pregătit o surpriză la meciul de aseară, afişând un steag pe două beţe cu numele şi numărul de pe tricou al rapidistului.
    La finalul meciului, Lazăr a ieşit ultimul de pe teren, în aplauzele suporterilor care i-au scandat îndelung numele.

L-am urmarit cu mare placere pe Costin in ultimele primele lui 2 meciuri la Rapid ! M-am simtit mandru ca l-am cunoscut in Regie !
    Costin, daca mai urmaresti acest forum, iti trimit UN GAND BUN !

Mi se pare ca evitam sa mai mentionam, pe forum si nu numai, fotbalistii plecati de la noi. Din cauza ca au plecat la “dusmani” ? O fi vorba de o “mandrie” de suporter exclusivist ?

Giani
    Member

Nu cred, si pe mine m-a bucurat evolutia lui Costin in meciul cu Vasluiul (recunosc ca in meciul cu portughezii m-a cam dezamagit un pic). Mai mult m-au intristat sederile pe banca ale lui Mazilu, Stancioiu si Stancu, sau evolutiile lui Maxim si Cruceru. Nici absenta lui Vali Negru nu m-a bucurat.

razvanR
    Member

Cînd avea 18 ani, Costin Lazăr şi-a primit rata de contract, de 1.000 de dolari, într-o pungă trasparentă, iar banii i-a împărţit cu tatăl său. Micuţ de înălţime, chiar firav, dar argint viu pe teren. El spune că în acelaşi timp e şi calm şi agresiv. Costin Lazăr a făcut parte din “gaşca – nebună” încă din clasa a doua, atunci cînd a citit un anunţ într-un ziar şi a plecat să se înscrie la fotbal. Abia în această vară a semnat pentru visul său: să joace în cupele europene.

Reporter: De ce ai ales Rapidul?
    Costin Lazăr: Pentru că este o echipă de tradiţie, o echipă mare, cu mulţi suporteri. Şi pentru că este din Bucureşti.

Reporter: Dacă nu era din capitală?
    Lazăr: Nu acceptam transferul. M-am obişnuit să am mereu alături familia. Am venit cu inima deschisă la Rapid pentru că de cînd m-am apucat de fotbal am visat să joc în cupele europene. Şi acum joc!

Reporter: Te-a vrut şi Dinamo?
    Lazăr: Da, s-a interesat de mine, dar nu am vrut acolo. Nu-mi place să joc la Dinamo.

Reporter: De ce?
    Lazăr: Pentru că eu sînt un tip orgolios, iar acolo sînt mulţi oameni care conduc clubul şi…înţelegi tu.

Reporter: Te-ai integrat în lotul rapidist?
    Lazăr: Foarte bine. Dar am avut emoţii la primul antrenament. Era vorba de un alt colectiv, mi-era teamă că, poate, nu voi fi bine primit, iar pretenţiile la Rapid sînt mai mari şi am tremurat puţin. La Sportul erau antrenamente cu zîmbetul pe buze. Nici nu mă aşteptam să fie aşa de bine chiar de la prima întîlnire cu noul grup.

“Unii antrenori sînt dictatori”

Reporter: Răzvan Lucescu?
    Lazăr: Super antrenor! Dă libertate jucătorilor, le lasă personalitatea. Unii antrenor vor să fie dictatori, iar eu nu sînt de acord cu asta. Răzvan e şi psiholog. Am simţit asta după cîteva zile de la venirea mea la Rapid. M-a ajutat să mă integrez în echipă. Am ieşit în oraş cu colegii şi mi-am dat seama că aceste plimbări sînt făcute pentru a crea un grup unit la echipă. Este cel mai potrivit antrenor pentru Rapid.

Reporter: De George Copos ai auzit atîtea. Acum, că ai luat contact direct cu el, cum ţi se pare?
    Lazăr: A făcut o treabă bună aici. Probleme cu restanţe la jucători sînt la orice echipă. Ca jucător este important că ai de primit. Dacă aveam o părere urîtă despre domnul Copos, nu mai veneam la Rapid.

Reporter: Cînd era antrenor la Sportul, Andone spunea că fără tine în teren nu are siguranţa că va cîştiga.
    Lazăr: Mă bucur să aud asta. Probabil, stăteam bine în teren şi îi inspiram siguranţă. În teren îmi place să fiu calm, stăpîn pe mine. Îi mulţumesc pentru apreciere şi pentru că m-a ţinut pe teren chiar şi atunci cînd eram necopt ca fotbalist.

Reporter: Ce alte oferte ai mai avut cît ai jucat la Sportul?
    Lazăr: Una am spus-o, Dinamo. Mai e şi Steaua, iar acum trei ani m-a vrut chiar Rapidul. Şi mai sînt şi alte echipe din prima Ligă. Dar preţul meu era prea mare şi, probabil, de aceea nu am plecat.

Se plafona la Sportul

Reporter: Şi totuşi ai plecat.
    Lazăr: Poate că domnul Şiman nu a mai ţinut aşa de mult la preţ. Eu mai aveam un an de contract cu Sportul şi i-am spus că vreau să plec, pentru că ar fi însemnat să mă plafonez în Liga a ll-a. M-a înţeles, şi nu numai pe mine.

Reporter: Nu regreţi că transferul tău la o echipă care joacă în cupele europene a întîrziat?
    Lazăr: De ce aş regreta? Acum trei ani mai erau şi alţi jucători consacraţi pe postul meu şi nu ştiu dacă aş fi jucat.

Reporter: Ce a însemnat Sportul pentru tine?
    Lazăr: Totul. Va rămîne în sufletul meu. Este ca şi familia mea. Eram acolo de o viaţă. De fapt, din clasa a doua.

Reporter: Dar Rapid ce înseamnă?
    Lazăr: Viitorul meu.

S-a dus la fotbal după un anunţ din ziar

Reporter: Crezi că fosta echipă a ta va mai reveni pe primul eşalon? După 0-6 la Buzău.
    Lazăr: E un scor umilitor, dar sînt sigur că o să-şi revină repede. Trebuie să joace fiecare meci la victorie. Băieţii de la Sportul încă nu şi-au revenit din şocul retrogradării. E ca şi cum au muncit degeaba un campionat încheiat pe locul patru. Trebuie să-şi revină în primul rînd mental. Eu le transmit mesajul: să conştientizeze că este vorba despre viitorul lor. Trebuie să tragă tare, pentru că dacă rămîn acolo, nimeni nu va mai şti de ei.

Reporter: Cum ai ajuns fotbalist?
    Lazăr: Am citit un anunţ în ziar, ceva cu o preselecţie în Regie. I-am spus tatei, care a doua zi a mers cu mine. Eu am crezut că se fac doar înscrieri şi m-am dus în pantaloni şi cu pantofi. În ziua aceea, aşa am jucat.

Reporter: Erai poreclit Bumbescu. De ce?
    Lazăr: Pentru că de mine ori trecea mingea, ori jucătorul. Niciodată mingea şi jucătorul.

Reporter: Cum e Costin Lazăr pe teren?
    Lazăr: Calm şi agresiv.

Reporter: Dar în afara lui?
    Lazăr: Sînt încăpăţînat. Ce-mi propun vreau neapărat să realizez. Sînt familist convins, sînt sensibil… Dar poate soţia mea ştie mai bine cum sînt eu.

S-a îmbrăcat din prima rată de contract

Reporter: Primii bani adevăraţi din fotbal?
    Lazăr: O rată din contract: 1.000 de dolari. Aveam puţin peste 18 ani. Tata nu ştia că am semnat contract cu Sportul. Îmi adus aminte că am luat banii într-o pungă de plastic transparentă. Tata este tehnician-chimist şi lucra atunci la cîteva zeci de metri de stadion. M-am dus la el cu banii şi i-am dat jumătate din ei. Avea nevoie.

Reporter: Şi cum ţi-ai cheltuit primii bani?
    Lazăr: Mi-am luat ghete de fotbal şi m-am îmbrăcat. Trebuia să-mi iau şi un fes. Că fotbalul se face şi cu capul.

Reporter: Care a fost cea mai mare primă pe care ai luat-o?
    Lazăr: Tot 1.000 de dolari. A fost o recompensă pentru două meciuri cîştigate la rînd.

Reporter: Ai fost aşa de supărat după un meci încît ai plîns?
    Lazăr: Acum patru ani, după un meci din Cupa României. Am pierdut cu Dinamo, 6-1. De atunci am ură pe Dinamo.

Reporter: Cel mai fericit moment?
    Lazăr: Amicalul României cu Coasta de Fildeş. A fost debutul meu la echipa naţională. M-am simţit fotbalist.

Reporter: Se spune că eşti cel mai bun mijlocaş la închidere. Eşti de acord?
    Lazăr: Probabil, dau siguranţă. Oricum, le mulţumesc celor care cred asta. Aş fi lipsit de modestie să vorbesc despre mine.

Vrea să devină om de afaceri

Reporter: Unde te vezi jucînd peste cîţiva ani?
    Lazăr: Nu mă văd pentru că nici nu mă gîndesc la asta. Am venit la Rapid, vreau să fac treabă aici. Nici la echipa naţională nu mă gîndesc. Dacă joci bine la echipa ta, vin şi celelalte satisfacţii.

Reporter: Ce şanse mai are Rapid să ia titlul?
    Lazăr: Campionatul e lung. Şanse ar fi. Poate cîştigăm noi tot, iar alţii se încurcă. Cu Sportul terminasem turul pe locul 9, iar cu trei etape înaintea încheieri campionatului eram pe locul 1.

Reporter: Dar să intre în grupe?
    Lazăr: Am cîştigat acasă cu 1-0 şi mergem acolo să facem un meci bun. Şi, implicit, un rezultat care să ne califice.

Reporter: Cum îţi petreci timpul liber?
    Lazăr: Joc pe calculator, în reţea, cu soţia, mergem la film, mă mai uit pe cîte o carte, vizite la părinţi…

Reporter: Cu banii pe care îi vei cîştiga din fotbal, la ce afaceri te gândeşti?
    Lazăr: Sînt mai multe, numai să adun eu banii necesari. Să spunem o grădiniţă particulară, pentru că îmi plac foarte mult copiii. Chiar şi o cofetărie sau să intru în afaceri imobiliare. Mai este însă pînă atunci. Oricum, e cert că voi face ceva. Nu poţi trăi toată viaţa cu banii cîştigaţi din fotbal. Trebuie să fiu pe picioarele mele, financiar vorbind, şi după ce voi termina cu fotbalul.

CRISTIAN BLĂNUŢĂ
    http://www.kickeronline.ro

07Ex
    Keymaster

Lazar tot om valabil a ramas. Sincer vorbind de el imi pare cel mai rau ca a plecat din Regie. 😥

cameliu
    Member

Editorial a lui Tolontan:

Despre Lazăr

Costin Lazăr a fost adus în Giuleşti în umbra transferului lui Mazilu, iar acum joacă în umbra absenţei lui Mazilu. Puţină lume spune “Uite, Lazăr e pe teren”. Mulţi dintre noi ne gîndim: “Lipseşte Mazilu!”.

Şi totuşi, Lazăr e mai mult decît un jucător la pachet. O ofertă specială: minute plus telefon. Lazăr e chiar reţeaua. Aleargă, e mereu calm, iese din situaţiile de criză, conduce mingea cu capul sus şi te domină prin capacitatea de efort. Adversarii din zona lui sînt atacaţi permanent, ca de un ţînţar ubicuu, gata să învie după ce ai avut senzaţia că l-ai doborît pe covor.

Plus că mai e ceva. La 25 de ani, Lazăr era şeful în vestiarul Sportului. Nu Mazilu. Ci Lazăr. Serios, neînduplecat, gata să-i certe pe tineri că nu sînt serioşi, întrebaţi-l pe Varga dacă-l doare fundul!, ţinta glumelor în privinţa felului în care-şi economiseşte banii la sînge, dar mereu dispus la efort şi la fotbal de calitate.

Acesta-i Lazăr, probabil cel mai bun transfer silenţios al fotbalului nostru din ultimul an.

Giani
    Member

Din pacate a plecat la o echipa vesnic frustrata, care si cu el in teren nu reuseste sa faca nimic in campionat. Regret plecarea lui Lazar si Mazilu la aceasta echipa de doi lei, in urma cu numai patru luni, actualii coechipierii ar fi fost in stare sa ii impuste, iar suporterii sa ii jupoaie de vii, pentru marea culpa de fi pierdut un singur meci pana atunci, cel cu Steaua. Asemea coechipieri si suporteri nu ar fi meritat prezenta lor pe gazon. Rapid este o echipa mult prea mica si meschina pentru doi oameni precum Lazar si Mazilu.

Dupa dublul meci cu Nacional Madeira, presa portugheza a remarcat in mod deosebit mijlocasul la inchidere al frustratilor de langa sine. Lazar ramane un jucator de valoare, plecat accidental la o echipa de frustrati ordinari. Din fericire, nu anturajul defineste un om: Iuda a avut niste tovarasi ireprosabili (in cazul Capitanului, lucrurile stau tocmai invers).

ultrasro
    Member

Lazar a deschis scorul in partida cu CFR Cluj.

Costin este foarte iubit in Giulesti !
    Am fost pe Giulesti la meciul de Cupa cu Valcea(sa-l vad pe el si pe Ion)
    – a fost aplaudat de tribuna de foarte multe ori
    – i s-a scandat numele de multe ori
    – a facut niste faze superbe
    – i-a dat o pasa in adancime lui Ionut, bestiala, Ion a marcat dar fusese offside
    – in jurul meu, in tribuna auzeam comentarii de genul: “bun este domne Lazar asta”
    – la sfarsitul meciului a fost chemat de galerie (si el le-a aruncat tricoul)

M-am simtit mandru ca Lazar si Mazilu au jucat la Sportul, am spus tuturor in tribuna ca tin cu Sportul si unii m-au privit cu admiratie iar altii cu un fel de mila….
    Desi unii dintre noi, suntem orgoliosi ca suporteri ai Sportului, (exemplu:Giani) trebuie sa recunoastem ca, pentru Costin, pentru viata lui , transferul la Rapid a fost singura solutie.

P.S. Gigel a marcat !!!!!!!!! Poli T.-Jiul 1-0 – gol ca cele din zilele lui bune !

ultrasro
    Member

Sunt sigur ca la Sportul vor mai aparea jucatori exponentiali!

Viewing 15 posts - 226 through 240 (of 265 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.