Cristian Musteaţă 11.04.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Cristian Musteaţă 11.04.1981

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #50090
  Radu Dobrin
  Member

  din sursa libertatea:

  “Fotbal: Musteata, in probe la UTA

  La antrenamentele aradenilor s-a prezentat si Constantin Musteata, fundasul central al Sportului. Acesta se afla in probe de joc, Radu Nunweiller testandu-l pana la plecarea echipei in Italia, la Norcia Winter Cup. O alta varianta de acoperire a postului de fundas central e Florin Batranu, de la Kispest Honved. “

  pe asta nu o stiam…

  #51423
  Anonymous
  Member

  in alte ziare a aparut stirea ca “Musti” va evolua la Poli Timis.
  oricum, va evolua la o echipa din Banat.

  #51424
  07Ex
  Keymaster

  Ba da, stiam de lucrul asta numai ca nu trebuie sa ne speriem deoarece Musti va juca la UTA doar pana in vara. Sportul il va da pe Musti celor de la UTA doar sub forma de imprumut. Va spun asta sigur.

  #51425
  cameliu
  Member

  EXCLUSIV GSP
  Fostul căpitan al «Găştii nebune» din Regie s-a lăsat de fotbal la 23 de ani ca să se facă economist
  de Viorel Tudorache

  ### Un fost internaţional de tineret de la Sportul Studenţesc povesteşte cum a renunţat la fotbal la doar 23 de ani

  ### Cristian Musteaţă (29 de ani) a investit în meditaţii cei 3.000 de euro strînşi după 7 ani de carieră profesionistă q A terminat ASE-ul şi acum lucrează la o agenţie italiană de turism

  Există viaţă şi după fotbal. Cristian Musteaţă, fost internaţional de tineret şi căpitan al “găştii nebune” din Regie, a refuzat să trăiască din himera contractelor fabuloase, a maşinilor de lux şi a nopţilor pierdute prin cluburi de fiţe. N-a fost un mare fotbalist, dar a învăţat ceva important din poveştile triste ale numeroaselor foste glorii care au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta după ce şi-au pus ghetele-n cui.

  A avut curaj s-o ia de la capăt
  “M-am lăsat fiindcă mi-am dat seama că nu mai aveam perspective. N-am vrut să trăiesc din amintiri ca alţii! Trebuia să mă gîndesc la viitorul meu. Aş fi putut continua să joc lejer în Liga a II-a, dar ce făceam la 30 de ani? Ajungeam vreun antrenor obscur de copii şi juniori cu un salariu de 7-8 milioane pe lună?”, a explicat fostul fundaş central al Sportului Studenţesc, din perioada 1999-2003, de ce s-a lăsat de fotbal la doar 23 de ani.

  Masterand la ASE
  La 23 de ani, după aproape 7 ani de carieră în primele două eşaloane, Cristi a simţit că nu mai avea nici o perspectivă ca fotbalist. Şi-a verificat contul. Avea doar 3.000 de euro. Atît. N-a intrat în panică. “Ştiam exact ce aveam de făcut”, rememoreză el. “N-am stat pe gînduri, i-am băgat pe toţi în meditaţii. Timp de un an şi jumătate am învăţat matematică şi economie pentru a da examen la ASE. Am intrat cu nota 7,80 la Facultatea de Management, la stat, pe care am terminat-o la 28 de ani. Iar acum sînt masterand”.

  Şef de departament
  Fostul fotbalist şi-a găsit repede şi un job în domeniu, iar de trei ani este şeful departamentului rezervări hoteluri din cadrul UVET Viaggi Turismo, sucursala Bucureşti, una dintre cele mai importante agenţii de turism din Italia. Are în subordine 16 oameni. “Am dat un interviu în franceză, iar după trei zile de probă am fost angajat. În 6 luni am fost numit Team Leader la departamentul la care lucrez. Organizăm sejururi pentru clienţii unor companii importante, cum ar fi spre exemplu Renault, Areva, Gemalto sau Rohm and Haas. Am avantajul şi că vorbesc patru limbi străine”.

  I-a plăcut cartea
  Nu i-a fost greu să înveţe, fiindcă, aşa cum spune “n-am trecut prin şcoală ca gîsca prin apă. De felul meu am fost mai cerebral. Spre exemplu, eu n-am acceptat să mă bage cei de la Sportul într-o clasă cu toţi colegii, la Liceul de Arhitectură, să-i ajute să treacă pe cei care aveau probleme la învăţătură. Am ales «I.L. Caragiale», profilul matematică-fizică, bilingv german, unde se făcea carte”.

  “Acum nu cîştig mai bine decît cîştigam din fotbal, dar am un venit sigur şi perspective mari să avansez. Oricum cîştig mai bine decît mulţi jucători din Liga a II-a”
  Cristian Musteaţă

  “M-am lăsat la fix!”
  Musteaţă nu regretă pasul făcut: “Nu îmi pare rău că am renunţat la fotbal. Sincer, m-am lăsat la fix. Mi-am dat seama că nu mai am perspective după ce am plecat de la Sportul, care retrogradase din Liga 1, la Inter Gaz, în Liga a II-a. În speranţa că pot prinde mai uşor un contract în Rusia, am jucat o jumătate de sezon la Zimbru Chişinău, dar am pus stop carierei cînd moldovenii mi-au cerut 10.000 de euro pentru cartea verde, iar eu n-aveam echipă”.

  “M-au etichetat ca lent”
  Cristian Musteaţă a sperat că va face carieră în fotbal. “Cînd m-am văzut la 20 de ani în Liga 1 speram că voi ajunge şi eu mare fotbalist. Mi s-a pus însă eticheta că sînt un fundaş lent, fără o plecare rapidă de pe loc, şi n-am mai putut scăpa de ea. Am deranjat şi prin personalitatea mea puternică, fiindcă eu nu sînt ca alţii, linguşitori, care ling acolo unde scuipă. Am plecat de la Sportul în 2003, după ce LPF m-a declarat liber fiindcă Şiman a refuzat să-mi achite 20.000 de dolari, 14.000 din prima de obiectiv şi 6.000 salariul pe 6 luni. Nu-i port însă pică”.

  Trenul Levski
  În 2002, cînd avea 21 de ani, Musteaţă a fost curtat de campioana Bulgariei, Levski Sofia. “Am şi fost cu Levski într-un cantonament în Austria, dar transferul a căzut din cauza neînţelegerilor financiare dintre cluburi şi impresari. Antrenor era sîrbul Slavolju Muslin, cel care îl promovase pe Zinedine Zidane. Poate altul era destinul meu dacă intram atunci într-un circuit fotbalistic internaţional”.

  Căpitan la 20 de ani
  Cristi Musteaţă a început să practice fotbalul la 8 ani, la Sportul Studenţesc, sub
  îndrumarea antrenorului Cornel Jurcă. A făcut cuplu de fundaşi centrali cu Galamaz, între 1999 şi 2002. La 18 ani a debutat în Liga a II-a, iar la 20 în primul eşalon, unde a evoluat 30 de partide. Ioan Andone l-a desemnat căpitanul “Găştii nebune” din care mai făceau parte Stăncioiu, Gigel Bucur, Mazilu sau Costin Lazăr. A fost convocat de cîteva ori şi la naţionala de tineret.

  A jucat o semifinală de Cupă
  Musteaţă are amintiri frumoase din scurta lui carieră de fotbalist: “Am trăit momente frumoase. Promovarea în Liga 1, semifinala din Cupa României cu Dinamo, 2-2 în Regie şi 1-3 în Ştefan cel Mare, după ce am condus cu 1-0. Victoriile obţinute în campionat împotriva Stelei şi a lui Dinamo, dar nu pot să spun că le duc dorul, fiindcă sînt pe un drum bun şi îmi place ceea ce fac! O singură dată am mai fost pe stadion de cînd m-am lăsat, la un meci Sportul – Snagov, iar fotbal am mai jucat de vreo două ori cu colegii de serviciu”.

  “La 19-20 de ani, 1.000 de dolari, cît aveam salariu lunar la Sportul Studenţesc, era un venit bun”

  “Poate că foştii mei colegii, Galamaz, Mazilu, Lazăr sau Bucur, au ajuns sus fiindcă au fost mai buni şi mai norocoşi decît mine. Mai ţin legătura doar cu Stăncioiu şi cu Cruceru”

  “În fotbal n-ai şanse dacă nu ai pe cineva în spate care să te susţină, iar părinţii mei au fost simplii muncitori la Electronica”

  “Dacă nu ajungi pînă la 20 şi ceva de ani la un nivel ridicat, precum Mutu, Chivu sau Marica, nu ştiu dacă merită să te mai ţii de fotbal. Mai bine înveţi două limbi străine şi te angajezi”

  “Nu mă simt cu nimic inferior faţă de un fotbalist care îşi face vacanţa în Maldive. Am maşină, îmi voi face şi credit pentru o casă. Fiecare după posibilităţi”
  Cristian Musteaţă

  “Musteaţă a fost un fotbalist talentat, cu viitor, care n-a avut însă susţinere. A dat dovadă de caracter făcînd facultatea la stat după ce s-a lăsat la 23 de ani”
  Eduard Stănciou, portar CFR Cluj

  “Musteaţă a fost un jucător inteligent, cu joc de cap excelent, dar n-avea viteză. Nu ştiu cît de sus ar fi putut ajunge, dar ar fi jucat fără probleme în Liga 1”
  Ioan Andone, antrenor Rapid

  “Am debutat împreună cu Cristi, eram consideraţi un cuplu de fundaşi centrali de perspectivă. A fost forţat să se lase, a avut ghinion”
  George Galamaz, fundaş Unirea Urziceni

  CV Cristian Musteaţă
  S-a născut pe 11.04.1981
  Debut în Liga 1: Sportul Studenţesc – Petrolul 3-0 (30.08.2001)
  A jucat la Sportul Studenţesc (1999-2003), Inter Gaz Bucureşti (2003-2004), Zimbru Chişinău (2004-2005)
  Meciuri/goluri în Liga I: 30/0
  Meciuri/goluri în Liga a II-a: 63/2

  #51426
  07Ex
  Keymaster

  Uau, nu-mi vine sa cred!!!

  Nu de multe ori auzi ca un fotbalist se lasa de fotbal ca sa faca o facultate si pe urma sa lucreze intr-un alt domeniu. Bravo lui! E foarte important sa fii multumit cu ceea ce faci, iar din acest articol vad ca el este multumit cu noua cariera. Bravo Cristi!

  #51427
  dragos
  Member

  bine, ca a avut ambitia de a o lua de la capat si cu multa judecata…….din pacate, sunt extrem de multi fotbalisti care renunta la fotbal din diverse motive si apoi, traiesc de pe o zi pe alta, fara nicio perspectiva.
  FELICITA Musti !!!

  :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:

  #51428
  Zibling
  Member

  Interesant articolul despre Cr.Musteata. Cine vrea trage concluzii, cine nu – nu!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.