Del Piero = Juventus

Home Forums General Football Fotbal Extern / World Football Del Piero = Juventus

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #50899
  dragos
  Member

  Cînd alţii fugeau spre Barcelona sau Madrid, el pleca în Serie B cu Juve.
  S-a retras înainte să devină o povară cu nume de legendă

  Del Piero s-a retras, Van Nistelrooy s-a retras şi el.
  Inzaghi, Gattuso, Zambrotta şi Nesta şi-au luat adio de la Milan şi de la fotbal.
  United şi-a luat adio de la titlu, iar City l-a cîştigat, prilej pentru genialul Tevez să-i ureze ceva lui Sir Alex: “R.I.P. Fergie!”
  Exceptînd tîmpenia afişată de argentinianul noii campioane a Angliei, lumea fotbalului a trăit despărţirea de nişte mari jucători cu tristeţe şi melancolie.

  A fost un sfîrşit de săptămînă cu multe lacrimi, care au udat atît gazonul, cît şi cimentul tribunelor.

  Nu aş vrea să insist asupra mesajului transmis de Tevez. Nici foarte mult asupra deciziei milaniştilor mei dragi de a-şi odihni, în sfîrşit, ciolanele glorioase, dar atît de bătrîne. La rossoneri era ceva care începuse să semene a instituţie geriatrică, aşa că oricît de dureroasă a fost despărţirea, regretul care rămîne este acela că nu s-a produs mai repede. Sau că nu a fost impusă în urmă cu cîţiva ani de Galliani. Aş fi zis de însuşi Berlusconi, dar se pare că miliardarul organizator de orgii şi amator de operaţii estetice a fost chiar promotorul stilului vintage la Milan.

  Del Piero a trimis şi el un mesaj către suporterii lui Juventus. Un mesaj asupra căruia merită să zăbovim. După 704 meciuri şi 19 ani petrecuţi în tricoul lui Juve, atacantul de 37 de ani a simţit că e timpul să se oprească. Nu a fost povară nici o secundă pentru echipa căreia i-a dăruit cei mai frumoşi ani. A văzut cum vin şi pleacă antrenori, cum apar şi se duc generaţii de jucători. A supravieţuit modelor, a fost renegat, apoi adulat. A fost uitat şi a fost salvator. Şi-a ucis naţionala în finala Euro 2000, cînd a ratat în două rînduri golul desprinderii de Franţa. A înscris, în schimb, un gol în poarta Germaniei în semifinala Cupei Mondiale din 2006, apoi a transformat un penalty la loviturile de departajare în finala cu obsesiva Franţă. Cîştigată.

  Del Piero a rămas la Juve atunci cînd Bătrîna Doamnă lua drumul diviziei secunde după scandalul Calciopolli. Ieşise campion mondial cu Italia, avea 31 de ani şi avea oferte să plece la mai bine. Împinsă pe marginea prăpastiei de Luciano Moggi, Juve intra într-o perioadă de austeritate, de reconstrucţie şi de recuperare a prestigiului. Atunci cînd Zambrotta cu Thuram plecau degrabă la Barcelona, pe cînd Cannavaro fugea spre Madrid, iar Ibrahimovici făcea ibracadabra şi se îmbrăca în tricoul nerazzurro, Del Piero rămînea la Juve. Nu singur, alături de Buffon sau de Nedved. Pe salarii mai mici, în Serie B, cu un viitor incert în faţă şi un trecut pus sub lupă în spate.

  Titlul cucerit acum cu Juve încheie mesajul nescris al lui Alex Del Piero.
  Există lucruri mai importante în viaţă decît salariul.
  Mai de preţ decît contul din bancă.
  Onoare, demnitate, loialitate. Modestie. Iubire. Iubire, iubire, iubire.

  Modelul Del Piero

  #93124
  Zibling
  Member

  Da, exemple de loialitate, daruire precum Del Piero sunt f.rare, dar trebuie mentionate ca sa nu se creada ca este un caz singular in istoria fotbalului:

  – Tony Adams (504 meciuri, 32 goluri, fundas numai la Arsenal)
  – Paolo Maldini (647 meciuri, 29 goluri, fundas numai la AC Milan)
  – Paul Scholes (432 meciuri, 106 goluri, mijlocas numai la Man Utd)

  Si mai sunt astfel de cazuri, chiar daca nu-mi vin mie acum in minte.

  #93125
  sircos
  Member

  ferfelea & curelea, numai la sportul :p

  #93126

  ferfelea & curelea, numai la sportul

  Spre binele nostru sa speram ca nu.

  #93127
  dragos
  Member

  urmarind aseara finala cupei Italiei dintre Juve – Napoli, parca, m-a cuprins un regret, ca Del Piero nu ne va mai incanta cu jocul lui formidabil. :ymapplause:
  sper, totusi, sa se razgandeasca si sa nu agate ghetele in cui……mai poate juca !

  imi vine in minte gestul normal, firesc si uman, ce l-a facut Del Piero pt o fetita aflata in coma de cateva zile si anume: fiind o fana a lui Del Piero, parintii fetitei l-au rugat pe jucator sa vina la spital si sa-i adreseze cateva cuvinte, stiindu-se faptul, ca cei aflati in coma, aud.
  jucatorul a venit, a vorbit cu fetita, iar, dupa aceea, fetita s-a trezit din coma.
  a fost ca un miracol, intrucat metodele aplicate (de medici) pana atunci nu dadusera rezultatele asteptate.

  ma bucur, ca am primit din italia un tricou veritabil (de campion) cu numele lui pe spate :ymapplause:
  :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.