Ecuador – Romania 1-2

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 55 total)
 • Author
  Posts
 • #50205
  Giani
  Member

  La aproape 3 km deasupra marii si la o ora imposibila pentru orice roman, am avut sansa de a vedea un meci de tenis cum rar se poate vedea. E vorba de jocul de dublu dintre echipele de Cupa Davis ale Ecuadorului si Romaniei, ultima sansa pentru invingatori de a se afla anul viitor printre primele 16 echipe ale lumii.

  Sud-americanii au intrat pe teren in familie, fiind reprezentati de fratii Nicolas si Giovanni Lapenti, in timp ce pentru ai nostri a jucat unul dintre cele mai valoroase “perechi” de juniori ale lumii: Horia Tecau si Florin Mergea. Inceputa la ora 22:30 (ora Romaniei), partida a avut un aspect ciudat: romanii castiga primul set la tie-break, dar il pierd pe urmatorul cu 6-1, pentru a castiga setul urmator cu 6-3. Era trecut de miezul noptii cand a inceput setul al patrulea, in care ecuadorienii i-au “bombardat” teapan pe ai nostri si dupa cinci minute aveau deja 2-0. Apoi setul a decurs normal, fiecare echipa adjudecandu-si serviciul. 6-3 pentru sud-americani si din nou egalitate la seturi.

  Si s-a intrat in setul decisiv. Primul game, pe serviciul romanilor, este adjudecat de ai nostri, la mare lupta. Apoi ecuadorienii isi castiga serviciul la 0. Setul decurge monoton, pana la 5-5, cand romanii salveaza cinci mingi de break ale gazdelor si reusesc, cu mari emotii, sa castige game-ul. Ajunf in jocul urmator la 30-0 pe serviciul adversarului, dar “reusesc” (meteahna mioritica) s piarda patru mingi consecutive, gratie si serviciului foarte bun al mezinului Giovanni, care a “marcat” trei asi, si egalitatea persista.

  Desi dezavantajati de altitudine si teren (o zgura cu un comportament straniu, pe care mingea mai mult “se scurge” decat sa sara), romanii par mai proaspeti si isi castiga usor serviciile (cinci game-uri din urmatoarele sase pe serviciul propriu fiind adjudecate la zero), in timp ce gazdele se precipita si au emotii la fiecare game in care servesc. Oboseala este vizibila si nici un punct nu se disputa mai mult de doua-trei schimburi de mingi. Si scorul setului decisiv ajunge la 11-11. Romanii isi castiga serviciul, scorul devine 12-11 pentru ai nostri, iar pentru sud-americani serveste “Big Brother” – Nicolas Lapenti. 15-0, retur gresit Tecau (sau serva foarte puternica, pentru a interpreta corect). 15-15, Nicolas greseste primul serviciu, al doilea e foarte slab, retur excelent Mergea, care il forteaza pe Giovanni sa trimita o minge inalta. Smash-ul lui Tecau i-a lasat insa pe ecuadorieni fara replica. Serveste din nou Nicolas, foarte bine de data asta. As si 30-15. Urmeaza un nou serviciu defectuos, si scorul devine 30-30, dupa care soseste si momentul psihologic: dubla greseala, 30-40 si ai nostri au prima minge de meci. Primul serviciu il tradeaza din nou pe ecuadorian, ai nostri ii iau de doua ori pe cei doi frati la tinta, cu voleuri puternice, acestia raman avansati si dupa trei schimburi de mingi, Tecau reuseste un lob de senzatie. Urmeaza o saritura disperata a mezinului, mingea cade in teren si… pentru prima oara dupa multe meciuri de Cupa Davis, Romania reuseste sa isi adjudece meciul de dublu. Era ora 2 si 50 min si partida durase mai bine de patru ore.

  Dupa ce in prima zi cel mai bine cotat jucator roman, Victor Hanescu, l-a invins pe Giovanni Lapenti cu 3-2, in timp ce Razvan Sabau a pierdut cu acelasi scor in fata lui Nicolas, scorul a devenit 2-1 pentru ai nostri si ne mai trebuie o singura victorie pentru a ramane in elita tenisului mondial.

  De remarcat galeria de fotbal a ecuadorienilor, care nu a fost nici macar avertizata de arbitru, desi vocifera de fiecare data intre servicii atunci cand ai nostri il ratau pe primul si, mai mult, se manifestau deseori foarte zgomotos inainte de a se termina punctul jucat. Imi amintesc ca in meciul contra Ungariei, din urma cu doi ani, echipa noastra a fost sanctionata o data cu rejucarea primului serviciu (al ungurilor) si de doua ori cu punct pierdut pentru vociferari intre servicii (o data chiar cand serveau ai nostri). Culmea este ca “turbulentii” erau niste concetateni de-ai nostri care tineau cu Ungaria, nu mai detaliez ce etnie reprezentau indivizii.

  #58389
  Tavi
  Member

  Giani … iar ai fost de noapte la RATB 😆

  #58390
  adi
  Member

  giani, am fost colegi de suferinta in fata tv-ului. aseara m-am uitat pana la 2, cand s-a intrerupt meciul lui razvan sabau cu giovanni lapenti, la 2-1 la seturi pentru roman.
  ce sa mai zic de hanescu care a irosit 3 mingi de meci, a fost furat de arbitri pe fata (clonele lui urs meier, ca tot vorbim de america de sud) si a cazut psihic in setul 5.
  oricum sabau mai are o sansa, pe care sper sa n-o iroseasca la fel cum a facut-o vineri.

  #58391
  Napoleon9
  Member
  #58392
  Tavi
  Member

  @adi wrote:

  giani, am fost colegi de suferinta in fata tv-ului. aseara m-am uitat pana la 2, cand s-a intrerupt meciul lui razvan sabau cu giovanni lapenti, la 2-1 la seturi pentru roman.
  ce sa mai zic de hanescu care a irosit 3 mingi de meci, a fost furat de arbitri pe fata (clonele lui urs meier, ca tot vorbim de america de sud) si a cazut psihic in setul 5.
  oricum sabau mai are o sansa, pe care sper sa n-o iroseasca la fel cum a facut-o vineri.

  noi romanii suntem mai pacalici nu-i asha!? … am stat az’noapte pana la finalul parodiei … arbirtul de scaun ne-a dezavantjat prin faptul ca nu a potolit tribunele …. si nu numai!

  iar brazilianul (observator sau ce gatu’ ma-si era … oare de ce n-au acceptat ai nostri un ecuadorian direct ca sa stim o treaba???) a intrerupt meciul ca i s-a parut lui ca se intunecase !!! … asta e puterea conducatorilor din sportul romanesc!!

  era 2-1 pentru sabau si dadea tare de tot … ultimul set ar fi fost usor de luat!! … dar a intervenit vecinul brazilian si a oprit meciul … frumos ma uitam uimit cum ridicau din umeri ai nostri oficiali cand a venit brazilianul si le-a zis “Kaput!”

  Asta e … speram ca il zdrobeste azi la ora 5 cred (ora noastra)

  Hai Romania!

  #58393
  cameliu
  Member

  Greu va fi…
  Hanescu a avut 3 mingi de meci pe care le-a pierdut…
  Juniorii de la dublu au fost excelenti, sa bati cu 13-11 in decisiv…

  Hai Sabau! Un set din 2 doar mai trebuie!

  #58394
  Ultras
  Member

  Ultimul set 😈 se joaca la ora 18.00 pe TVR 2!

  #58395
  Ultras
  Member

  Meciul este pe cale de a se relua! Sa-i tinem pumnii lui Sabau!

  #58396
  Ultras
  Member

  Uff.. greu dar Razvan si-a conservat serviciul in primul game

  #58397
  Ultras
  Member

  Break pentru Lapenti si conduce cu 2-1. Razvan a facut o gramada de greseli. Atmosfera este incendiara in tribune, in conditiile in care intrarea a fost libera si sef de galerie, ai celor 5.000 de spectatori, este chiar celalalt frate Lapenti. Nu am vazut nici la fotbal atatea urlete si fluieraturi!

  #58398
  Ultras
  Member

  3-2 pt ecuadorian. Ne trebuie un break! Hai Razvane!

  #58399
  Ultras
  Member

  Breeeaaaakkkkk!!! Sabau egaleaza la 3!

  #58400
  Ultras
  Member

  4-3 pt. Sabau! Rupe-i gura, Razvane!!

  #58401
  Ultras
  Member

  4-4. Trebuie conservat serviciul!

  #58402
  Tavi
  Member

  nu ne lasa sa fierbem….

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 55 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.