Home › Forums › Archive › Arhiva Fotbal / Football Archive › Euro 2008 – Austria/Elvetia
- This topic has 57 replies, 10 voices, and was last updated 14 years, 8 months ago by
dragos.
-
AuthorPosts
-
May 12, 2008 at 11:12 am #50679
adi
MemberNike si Adidas, o noua batalie intre principalele producatoare de echipament
Nike si Adidas se vor bate pentru primul loc in lume pe piata fotbabului la Euro 2008, care va avea loc in perioada 7-29 iunie, in Austria si Elvetia. Adidas este reprezentata la aceasta editie de echipele nationale ale Germaniei, Frantei, Romaniei, Greciei si Spaniei, trei dintre ele fiind favorite si una detinatoarea titlului. Firma americana, Nike are tot 5 ambasadori: Turcia, Portugalia, Croatia, Rusia, Olanda, dar doar 2 formatii se numara printre favorite.
Dar lupta nu se da doar intre Nike si Adidas, ci si alte firme cauta un loc caldut sub soare. Puma, proprietate a grupului francez Pinault-Printemps-Redoute (PPR), are, la randu-i, 5 formatii sub contract: Cehia, Elvetia, Austria, Polonia, Italia, remarcabile fiind campioana mondiala si cele doua tari gazda, in timp ce Umbro, care apartine Nike, imbraca Suedia.
Adidas conteaza pe o cifra de afaceri a produselor sale legate de fotbal de “1,2 miliarde de euro” in 2008, pentru a consolida pozitia sa dominanta in Europa, dupa cum declara Emmanuelle Gaye, directoarea cu relatiile externe ale “marcii cu trei benzi”, fara sa dezvaluie cifrele si obiectivele precise pentru Euro. Cifra este comparabila cu cea a Nike. In plus, Adidas, care conteaza pe anii pari, din cauza organizarii CE si CM, este partenerul Federatiei internationale de fotbal si UEFA, organizatoarele marilor turnee, ceea ce ii confera o pozitie privilegiata fata de Nike la marile ocazii, prin etalarea si a altor produse, cum ar fi balonul oficial.
In afara echipamentului dominant textil, lupta se da si pe incaltaminte, stiut fiind ca, obligati sa poarte tricouri, sorturi, treninguri comune la echipa nationala, jucatorii au libertatea sa-si aleaga, evident sub contracte banoase, ghetele de joc. Nike, de pilda, joaca tare pe partea individuala, avand sub contract pe portughezul Cristiano Ronaldo, vedeta zilei, si francezul Ribery, in timp ce Adidas riposteaza cu o cohorta de forta – Ballack, Vieira, Cisse, Benzema, Del Piero. Aici, in mod firesc, este loc de concurenta totala, in batalie intrand si Reebok cu Henry, Casillas, Anelka sau Lotto cu Toni.
May 12, 2008 at 4:49 pm #82382dragos
Memberhai ca, mai avem putin si vom avea o luna plina de SUPER FOTBAL.
May 12, 2008 at 11:32 pm #82383Zibling
MemberNumai sa fie placuta luna respectiva pana la capat, sa nu ne-o amarasca galbenii nostri. Am toata increderea in Mutu si Cocis pt acest turneu. Daca ei 2 vor juca bine, suntem ca si iesiti din grupe. Macar atat!
May 13, 2008 at 1:02 pm #8238407Ex
KeymasterEu ma cam indoiesc ca vom trece de grupe, dar se poate. Nu-i vad pe ai nostri castigand impotriva italiei, dar ii vad castigand impotriva olandei si eventual facand un egal cu Franta. Cu 4 puncte s-ar putea sa trecem de grupe.
May 13, 2008 at 4:59 pm #82385cameliu
MemberLa meciurile din grupe o sa fiu pe-acolo… Am fost si la Euro 2000 in grupe, acolo macar a meritat! (meciul cu Anglia cel putin!).
Acum probabil o sa ma intorc cu coada-ntre picioare dupa fiecare meci!
May 13, 2008 at 9:09 pm #82386dragos
Member@cameliu wrote:
La meciurile din grupe o sa fiu pe-acolo… Am fost si la Euro 2000 in grupe, acolo macar a meritat! (meciul cu Anglia cel putin!).
Acum probabil o sa ma intorc cu coada-ntre picioare dupa fiecare meci!
Sa ai parte de seri fericite pe-acolo !!!
sa faci poze si sa ne trimiti si noua cateva.May 24, 2008 at 12:14 pm #82381dragos
Membero veste buna pentru Edy Stancioiu:
Coman si-a rupt un deget de la o mana si nu va fi prezent la EURO.
Asadar, Piti l-a chemat pe Edy (aflat in vacanta).
este o MARE PERFORMANTA pentru un portar: campion cu CFR, va juca la EURO si apoi in UCL !!!
EXTRAORDINARA EVOLUTIE pentru EDY !!!
BRAVO EDY !!!May 25, 2008 at 4:10 pm #82387Zibling
MemberDaca ar fi continuat sa joace la Sportul Studentesc, nu primea in vecii vecilor aceasta convocare 😥
June 4, 2008 at 5:31 am #82388ovidiu
MemberIn asteptarea inceperii CE 2008 pot sa va spun ca n-o sa pot tine nici macar un minut cu echipa Rrrrrrrromaniei. Daca vor obtine o performanta buna imi va fi indiferent, daca vor incasa o gramada de goluri in meciurile din grupe … tot asa. Poate chiar ma voi bucura, ca am vazut multe goluri.
Deci: PA RrrrrrromaniaJune 5, 2008 at 4:04 pm #82389dragos
Membergrupele le voi urmari in tara, insa sferturile de finala si semifinalele le voi urmari (tot la tv) intr-o tara neutra, care nu prea are treaba cu fotbalul…….
sa vad care va fi atmosfera pe-acolo….June 6, 2008 at 9:13 pm #82390dragos
Membersa inceapa spectacolul…….EURO START !!!!!!!
June 8, 2008 at 3:21 pm #82391Zibling
Member@dragos wrote:
grupele le voi urmari in tara, insa sferturile de finala si semifinalele le voi urmari (tot la tv) intr-o tara neutra, care nu prea are treaba cu fotbalul…….
sa vad care va fi atmosfera pe-acolo….Unde vei fi? In Maldive?
June 10, 2008 at 1:50 am #8239207Ex
KeymasterPana una alta vad ca Romania a facut egal 0-0 cu Franta. Meciul a fost unul dintre cele mai plictisitoare pe care le-am vazut vreodata. Cel dintre Olanda si Italia insa, a fost super. M-am bucurat ca Italia a luat 3 goluri si a pierdut. Sper ca Olanda sa se califice si Italia si Franta sa nu treaca de grupe.
June 10, 2008 at 6:42 am #82393ovidiu
MemberRrrrrromanica-Franta. Meci urat. De zero barat. Sa nu tragi tu nici un sut pe poarta 90 min. Oare ce cauta aceasta echipa a Rrrrrrrromaniei pe acolo.
Nici cu Franta nu mi-e rusine ca nici ei n-au jucat nimic. Cel mai urat meci de pana acum.
Eu, care inregistrez meciurile si apoi fac o selectie a celor mai importante faze am avut cel mai scurt rezumat la acest meci.In schimb OLANDA-ITALIA. DA, tata. Meci adevarat. Cu olandezii cum nu i-am vazut jucand de mult timp. Dar oricum ambele echipe au aratat ca stiu sa joace si o infrangere nu este un capat de tara.
Probabil Rrrrrromanica va iesi din grupa (asta ca nu ma au pe mine ca suporter – am o indiferenta totala fata de aceasta echipa), dar dupa ce au aratat in primul meci nu merita. Nu stiu ce vor face cu Italia, dar, probabil, vor invinge Olanda (o echipa a surprizelor).
June 11, 2008 at 10:50 am #82394adi
MemberMi-a placut jocul spaniolilor de aseara. Imi pare rau ca n-am vazut alte meciuri / echipe, pentru comparatie.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.