EURO 2020

 • This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #50925
  dragos
  Member

  Conform deciziilor luate ieri la Nyon, Capitala ar putea primi un pachet ce include trei meciuri din faza grupelor şi unul din eliminatorii în primul turneu european itinerant.

  Dacă Bucureştiul se va număra printre gazdele Euro 2020 vom afla abia în septembrie 2014. Aceasta e data fixată de membrii Comitetului Executiv UEFA, printre care şi Mircea Sandu, în şedinţa ţinută ieri la Nyon.

  Dar un lucru e sigur. Naţional Arena, 55.600 de locuri, va putea organiza doar partide din faza grupelor şi din “optimile” turneului final.

  Nu ne lasă să sperăm la mai mult baremurile impuse de forul continental cu privire la capacitatea minimă a stadioanelor:
  – 70.000 de locuri pentru semifinale şi finală
  – 60.000 de locuri pentru “sferturi”
  – 50.000 de locuri pentru “optimi” şi grupe

  UEFA s-a decis totodată asupra numărului de oraşe-gazdă din Europa, 13, şi a împărţit meciurile în 13 pachete:
  – 12 “normale”, ce includ 3 meciuri din faza grupelor şi o “optime” (unde s-ar încadra şi Bucureştiul) sau un “sfert”
  – 1 “special”, ce presupune semifinalele şi finala. Acesta va reveni unui singur oraş.

  Cum se candidează
  Fiecărei federaţii i se permite să depună două candidaturi, una pentru pachetul “normal”, alta pentru cel “special”. Poate propune un singur oraş pentru ambele candidaturi sau două. În ceea ce priveşte stadioanele, vor fi admise cel mult două cu minimum 30.000 de locuri, dar vor primi numai pachetul normal cu 3 meciuri din grupe şi o “optime”. UEFA admite şi arene a căror construcţie se va încheia cel mai tîrziu în 2016.

  Două meciuri acasă
  UEFA a stabilit că gazdele n-au prezenţa garantată la turneul final, urmînd să ia startul în preliminarii. Iar dacă se califică, cel mult două vor fi plasate în aceeaşi grupă şi vor avea asigurate cîte două meciuri acasă în prima fază a competiţiei. Plasarea lor în grupe va ţine cont şi de distanţa dintre oraşe (maximum două ore cu avionul).

  “Va fi o afacere excelentă pentru foarte multe ţări care n-ar fi putut să găzduiască o astfel de competiţie” (Michel Platini, preşedinte UEFA)

  PROCESUL DE CANDIDATURĂ
  28 martie 2013: aprobarea cerinţelor şi a regulilor pentru candidatură
  aprilie 2013: începe faza de depunere a candidaturilor
  septembrie 2013: confirmarea candidaturilor de către federaţiile interesate
  aprilie 2014: Începe analiza şi aprobarea candidaturilor depuse
  septembrie 2014: desemnarea gazdelor turneului final din 2020

  http://www.gsp.ro/international/campionate/visam-la-grupe-si-optimi-national-arena-are-55-600-locuri-uefa-vrea-stadion-de-minimum-50-000-pentru-grupe-si-optimi-387330.html

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.