FC Universitatea Bucuresti

Home Forums Miscelaneous Internet / Computer Games FC Universitatea Bucuresti

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 50 total)
 • Author
  Posts
 • #50184
  Radu Dobrin
  Member

  am primit o echipa in liga romaneasca….fc universitatea bucuresti…

  acum trebuie sa invat si ce sa fac cu ea :)

  #57351
  adi
  Member

  si la cat mai multe succese. poate odata si odata o sa facem o cupa a suporterilor ssb; ce ziceti george, giani, ovidiu & co?

  #57352
  Tavi
  Member

  @Radu Dobrin wrote:

  am primit o echipa in liga romaneasca….fc universitatea bucuresti…

  acum trebuie sa invat si ce sa fac cu ea :)

  mishto! … acum ca tot eshti capitan … 😆

  #57353
  ultrasro
  Member

  In primul rand sa nu arunci banii pe prostii, adica sa transferi jucatori scumpi!

  Primul pas ar fi sa stabilesti echipa pentru meciuri, tactica de joc si ce antrenezi.

  Pentru echipa:

  Portarul: sa aiba minim inadecvate pentru keeper (in rest nu importa)
  Fundasii centrali: sa aiba defending minim inadecvat si minim poor stamina.
  Fundasii laterali: sa aiba defending si winger minim inadecvat
  Mijlocasii centrali: sa aiba minim passable pentru playmaking si ceva passing (minim inadecvat)
  Mijlocasii laterali: sa aiba minim passable pentru winger si inadecvate pentru playmaking
  Atacantii: sa aiba scoring minim passable si ceva passing daca se poate

  Cu cat jucatorii au mai multa stamina cu atat ei rezista mai bine repriza a doua.

  Jucatorii in forma mai slaba (poor, week, inadecvate) chiar daca au calitate passable sau solid pot juca mai slab decat un jucator inadecvat in forma solid sau excelent.

  Recomand sa joci la inceput 4-4-2 si sa angajezi 4-5 antrenori de portari daca vrei sa antrenezi portarii. Acestia merita antrenati daca au varste intre 17 si 21 de ani, pentru ca le creste repede valoarea. Angajeaza si 2 doctori, 2 masori-fizioterapeuti, 2 spokepersons.

  Sunt site-uri unde vezi cum sa faci pas cu pas

  http://www.hattrick.ro

  Torin’s Hints&Tips for new managers

  Cred ca orice manager nou intrat in joc doreste sa isi construiasca cit mai rapid echipa. Solutia propusa de mine nu este cea mai placuta (din punct de vedere al rezultatelor imediate mai ales) dar este extrem de rapida in atingerea acestui obiectiv. Bun, sa incepem:
  Trebuie sa aveti in vedere 3 parametri majori:
  1. Antrenorul
  Daca cineva a primit din start antrenor pasabil sau solid se poate considera norocos. Daca nu, antrenorul trebuie sa fie prima investitie la echipa. Trebuie sa cumperi un antrenor minim passabil ca skill.

  2. Evaluarea atenta a lotului. Aceasta parte este cea mai dificila pentru un incepator. Dupa cum spunea si Tridentus, este vorba de a identifica un nucleu de jucatori intr-un anume compartiment cu potential de antrenament. Voi trata mai amanuntit acest subiect. Intii virsta, presupun ca oricit de norocos ar fi cineva este imposibil sa primeasca 2-3 jucatori de 17-19 ani de calitate pasabil-solid, toti in acelasi compartiment. De aceea recomand identificarea vedetei echipei, in cazul in care exista. Cind spun vedeta, ma refer la un jucator de calitate solid si cu valoare de piata mare, deci neaparat un jucator de maxim 22-23 ani care sa aiba si calitati secundare specifice postului. Din pacate acest tip de jucator este destul de rar. Exemple de vedete:
  – Inner: playmaking solid cu passing mare (pasabil sa zicem)
  – Atacant: scoring solid cu passing passable/solid
  – Extrema: Winger passable/solid cu playmaking passable si passing decent
  – Fundas lateral: passable/solid defending, solid winger
  Insist pe vedeta deoarece cresterea cu o treapa si vinzarea vedetei va aduce o importanta suma de bani. Nu recomand sa antrenati un anumit compartiment decit daca exista acolo cel putin 2 jucatori passable/solid de virsta max 20 de ani. Sa porniti de la inadecvat de 25 de ani nu are rost, se pierde mult timp si beneficiile sint minime. Timpul ‘pierdut’ cu ridicarea unui jucator de la weak la inadequate este egal cu cel folosit la cresterea unui jucator de la solid -> excellent. In primul caz beneficiul material este zero, in cazul 2 cistigul este insemnat. Din pacate este posibil sa nu gasiti la echipa nimic din ce am recomandat eu mai sus. Atunci va recomand antrenamentul de portari. Cumparati 2 portari de 18 ani pasabili (in jur de 2 milioane lei bucata) si ii antrenati. In 12 saptamini ei vor ajunge formidabili, adica la sfirsit sezon veti avea un capital de peste 60 milioane lei. Puteti antrena in continuare, sau vinde unul si cumpara juniori in alt compartiment si antrena altceva, intre timp poate trageti si juniori, deci deja se deschid perspective frumoase.
  Nu spun ca antrenamentul celor 2 portari este neaparat mai ‘bun’ decit varianta antrenat compartiment ales dar se evita nervii cauzati de ghinionul low (jucator de 22 de ani antrenat 10 saptamini si nu a crescut inca vizibil)
  3. Banii. Avind in vedere ca suma de bani initiala este limitata si perspective de noi venituri consistente nu exista e foarte important cum veti folosi banii din dotare, orice suta de mii e importanta la inceput. Regula de aur: feriti-va de a intra pe minus!!
  – nu mariti stadionul, inca nu e momentul; dupa citeva etape daca va permit finantele, puteti mari stadionul la 10.000 de locuri dar repet, nu e obligatoriu. Atandenta la stadion este puternic influentata de rezultatele echipei si este de presupus ca nu veti incepe cu o serie de victorii
  – Nu cumparati aiurea jucatori “pentru a intari echipa”, nu va lasati pacaliti de ofertele facute pe mirc de catre ‘binevoitori’ care incearca sa scape de balastul din propriile lor echipe pe seama incepatorilor; va trece destul timp pina sa va dati seama de ce aveti nevoie cu adevarat la echipa, care sint preturile corecte, etc
  – Studiati cu atentie balanta economica
  Pentru start si daca alegeti sa antrenati portari stafful poate arata cam asa:
  Goaltending Coaches: 5
  Assistant Coaches: 1
  Sport Psychologists: 0
  Spokepersons: 2
  Economists: 0
  Physiotherapists: 1
  Doctors: 1
  10 specialisti, deci 300.000 lei pe saptamina cheltuiala. La asta se adauga salariile in jur de 350.000 lei si cheltuielile cu arena 78.000 lei (pentru arena initiala de 7000 locuri), in total 730.000 lei cheltuieli. Sursa de bani saptaminala o reprezinta sponsorii. Nu pot spune exact cit veti primi, dar din statistica Supporter media pe liga V este 600.000 lei. Sa zicem ca se balanseaza oarecum, cu o usoara tendinta negativa. Singura sursa suplimentara de venit sint incasarile de la stadion dar acestea sint minuscule la inceput. (pentru stadion plin de 7000 de locuri primiti 640.000 lei) Dupa cum vedeti balanta economica este extrem de fragila, din stadion abia puteti acoperi minusul ce se aduna in saptamina fara meci acasa si stringeti citeva sute de mii. Orice cheltuiala suplimentara nesabuita va baga pe minus si dobinda este mare, deci mare atentie. Dupa ce lucrurile intra pe fagas normal, antrenamentul merge ca uns, capatati experienta ca manager, stringeti un capital de citeva milioane bune puteti incepe investitia in scoala de juniori. 400.000 lei pe saptamina tot restul vietii
  Despre General si Stamina, le voi demitiza putin
  Daca se persevereaza in antrenamentul de tip general forma medie a jucatorilor ajunge la solid. Acest lucru mareste performanta imediata a echipei dar pe termen mediu si lung echipa stagneaza! Antrenind specific, forma medie in loc de solid va fi pasabila, deci nu vor fi probleme majore din acest punct de vedere.
  Despre stamina. In primul rind stamina este utila cu precadere mijlocasilor (inneri, wingeri), pentru restul lotului un nivel weak-inadequate este arhisuficient in imensa majoritate a cazurilor. Dupa parerea mea Stamina este un antrenament dedicat celor care antreneaza playmaking sau eventual winger. Ce vreau sa zic, in loc sa pierdeti 3-4-5 saptamini antrenind stamina peste niste inneri oricum varza mai bine asteptati si cumparati de pe piata mijlocasi direct cu stamina excellent.

  #57354
  ultrasro
  Member
  #57355
  ultrasro
  Member
  #57356
  ultrasro
  Member

  Ai 7 jucatori care se pare ca pot forma scheletul echipei!

  Doi sunt portarii: Ciprian Nicolae si Dorel Craciun
  (sunt curios ce calificativ au ei pentru keeper)
  Datorita varstei ar merita sa-i antrenezi acest retur care oricum este compromis.

  Ce calitati au urmatorii 5 jucatori de camp:

  Sever Radu
  Camil Baicu
  Cosmin Decu
  Emil Szirmay
  Valeriu Corbu

  Sa vedem pe ce posturi ii punem!

  Maricel Ionita si Vlad Anton par sa aiba o valoare destul de buna. Trebuie sa le vad calitatile!

  Chiar si Adam Vadicska si Mitica Francu trebuie cercetati

  Cand incerci sa cumperi jucatori sa cauti pe cei care au minim passable pentru scoring, defending, scoring sau winger. Una din aceste calitati, nu cumulate.

  Cauti sa aiba si ceva stamina, passing sau set pieces.

  #57357
  Tavi
  Member

  M-atzi spart fratzilor ce limbi straine putezi vorbi … :)

  Era cat p’aci sa ma molipsesc in autocar …. daca era deplasarea mai lunga nu scapam de virus! :D

  #57358
  Radu Dobrin
  Member

  @Tavi wrote:

  M-atzi spart fratzilor ce limbi straine putezi vorbi … :)

  Era cat p’aci sa ma molipsesc in autocar …. daca era deplasarea mai lunga nu scapam de virus! :D

  hehehe…nu iti faci si tu? :)

  #57359
  Radu Dobrin
  Member

  @ultrasro wrote:

  Ai 7 jucatori care se pare ca pot forma scheletul echipei!

  Doi sunt portarii: Ciprian Nicolae si Dorel Craciun
  (sunt curios ce calificativ au ei pentru keeper)
  Datorita varstei ar merita sa-i antrenezi acest retur care oricum este compromis.

  Ce calitati au urmatorii 5 jucatori de camp:

  Sever Radu
  Camil Baicu
  Cosmin Decu
  Emil Szirmay
  Valeriu Corbu

  Sa vedem pe ce posturi ii punem!

  Maricel Ionita si Vlad Anton par sa aiba o valoare destul de buna. Trebuie sa le vad calitatile!

  Chiar si Adam Vadicska si Mitica Francu trebuie cercetati

  Cand incerci sa cumperi jucatori sa cauti pe cei care au minim passable pentru scoring, defending, scoring sau winger. Una din aceste calitati, nu cumulate.

  Cauti sa aiba si ceva stamina, passing sau set pieces.

  mersi ovidiu….o sa imi ia cam o saptamina sa inteleg ce se intimpla pe aici…oricum…mi-am luat un antrenor (cel dat de ei nu era bun de nimic) si am facut o prima echipa…
  (pe dorel craciun l-am pus atacant ca are solid la scoring si set pieces)

  sever radu e mijlocas stinga (solid winger si passable la playmaking si passing)
  camil baicu l-am pus atacant (singurul care mai era passable la scoring)
  cosmin decu e mij. central (solid passing, inadequate playmaking)
  Emil Szirmay – fundas stinga (solid winger, passable defending)
  valeriu corbu e fundas central (passable la defending)

  in rest mai am
  mitica francu mij. dreapta (passable winger, inadequate playmaking)

  il mai am pe unu maricel ionita la mijloc (passable passing), pe ciprian stanescu in aparare (passable defending si inadequate passing) si pe dore craciun atacant (solid scoring, set pieces, passable defending, winger)

  capitan e camil baicu care are solid leadership

  cam atit m-a dus capul pina acum…sa vad ce iese miine in amical :)

  #57360
  Tavi
  Member

  @Radu Dobrin wrote:

  hehehe…nu iti faci si tu? :)

  nici de frica … astea sunt pentru mine cam cum sunt telefoanele mobile pentru tine :)

  #57361

  Radule dar ce echipa ai primit tata…. daca am fi primit si noi asa ceva…. :) bafta… ai cu ce face treaba

  #57362
  Radu Dobrin
  Member

  @George Apostol wrote:

  Radule dar ce echipa ai primit tata…. daca am fi primit si noi asa ceva…. :) bafta… ai cu ce face treaba

  hehe…dar se pare ca trebuie si sa stii ce sa faci cu ea..:)….cit am fost eu plecat, astia au luat bataie cu 6-0 (pe teren propriu)…de la penultimii clasati (ca ultimul sint eu :))

  #57363
  ultrasro
  Member

  Incearca sa bagi un amical pentru miercuri, vezi cine nu are meci sa dai chalenge! Incearca cu careva intra intr-o serie oarecare de divizia 6, vezi care e online si ii trimiti propunerea de amical.

  #57364
  Radu Dobrin
  Member

  @ultrasro wrote:

  Incearca sa bagi un amical pentru miercuri, vezi cine nu are meci sa dai chalenge! Incearca cu careva intra intr-o serie oarecare de divizia 6, vezi care e online si ii trimiti propunerea de amical.

  am un amical azi cu unii din seria a 5-a…sa vad cite incasez..:)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 50 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.