George Mareş

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #50891
  ngm
  Member

  Mic, dar tupeist » Mareş, copilul-minune venit de la Steaua, le-a pus gînd rău roş-albaştrilor: “Vreau să cîştigăm pe Ghencea”

  George Mareş este al doilea copil-minune promovat de Daniel Isăilă la Sportul şi a ajuns în top 5 all-time al debuturilor în Liga 1.

  Atacantul de nici 16 ani are însă o poveste tristă: a vrut să se lase de fotbal acum un an, dar a fost convins de actualul antrenor de la juniori că poate ajunge un fotbalist de mare valoare.

  Daniel Isăilă surprinde aproape la fiecare meci. Nu doar că a reuşit 10 puncte în primele 4 etape din această primăvară şi i-a adus pe Ferfelea şi compania cu şanse la salvarea de la retrogradare în acest moment, dar a avut tupeul să promoveze şi doi puşti de 15 ani. Pe Răzvan Popa de 15 ani şi 2 luni l-a introdus în prelungirile victoriei de răsunet obţinute în Ştefan cel Mare împotriva lui Dinamo, iar la partida cu Mioveni chiar l-a titularizat pe George Mareş. Atacantul de doar 15 ani şi 10 luni a evoluat în primele 45 de minute şi la pauză i-a lăsat locul pe teren lui Costin Curelea, căpitanul de drept al Sportului, doar pe bancă cu argeşenii după o problemă musculară.
  “Vreau să batem Steaua”
  George Mareş nu a stat mult degeaba şi la primul interviu la finalul partidei a fost tranşant: “Vreau să cîştigăm pe Ghencea, ar fi foarte frumos dacă aş juca şi nici nu-mi pot imagina ce va fi dacă voi marca împotriva lor”. Mareş are şanse să joace duminică de la 21:30, deoarece căpitanul Curelea încă nu şi-a revenit complet după contractura suferită acum 2 săptămîni şi, în plus, finanţatorul Vasile Şiman chiar l-a criticat pentru evoluţia din meciul cu Mioveni.
  Îi place Villa, nu Messi
  Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu puştiul, dar şi cu antrenorul de la juniori, Virgil Andronache. “Aş vrea să joc la Barcelona, normal, cine nu ar vrea? Nu ştiu însă dacă va fi posibil vreodată”. Întrebarea reporterului Gazetei vine normal: “Îţi place Messi aşadar?”. “Nuuu, sînt fan David Villa. El e cel mai bun. Păcat că s-a accidentat”, răspunde tranşant elevul din clasa a IX-a a liceului Ion Barbu din Capitală.
  “Ibrahimovici în miniatură”
  Antrenorul său îl compară însă cu Zlatan Ibrahimovici şi crede că are toate calităţile starului de la AC Milan: “Nu ştiu de Villa, dar cred ca este un Ibrahimovici în miniatură. Se aseamănă foarte mult cu el, are viteză, forţă, şut, tehnică. E complet”. Andronache dă şi un verdict pentru cariera elevului său: “Va ajunge unul dintre cei mai mari atacanţi din România, iar dacă nu va fi aşa, e doar vina noastră, a antrenorilor”
  A vrut să renunţe la fotbal
  Mareş a avut şi un moment de cumpănă acum un an cînd a şi renunţat la fotbal pentru mai multe luni. Junior la Steaua, a plecat din Ghencea alături de Popa şi încă 6 colegi, dar a decis să ia o vacanţă prelungită. Nu a jucat timp de mai multe luni şi a stat pe litoral, la o cunoştinţă. Tot Andronache a povestit: “Era la mare, nu mai voia să joace. Se pierdea un mare talent. La fel şi Popa, plecase acasă la Vîlcea şi nu făcea mai nimic”.

  #93003
  sircos
  Member

  ieri a implinit 16 ani. usor, usor, creste media de varsta din lot :ymsmug:

  #93004

  @sircos wrote:

  ieri a implinit 16 ani. usor, usor, creste media de varsta din lot :ymsmug:

  Problema este ca in ultimele etape nu prea a mai fost inclus in lot. Oricum, are timp sa mai progreseze si sa reintre in programul primei echipe, mai ales ca sunt sigur ca in Liga a II-a va avea mai multe sanse sa evolueze decat a avut in Liga I.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.