Japonia, suntem alaturi de tine

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Japonia, suntem alaturi de tine

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #50829
  dragos
  Member

  Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au decis astăzi ca toate meciurile de fotbal jucate la sfîrşitul săptămînii să fie precedate de un moment de reculegere în memoria victimelor din Japonia. Chiar dacă cutremurul a avut loc vineri dimineaţă, Liga nu a transmis cluburilor acest comunicat chiar înainte de începerea etapei trecute.

  “Liga Profesionistă de Foltbal, reprezentată legal de dl. Dumitru Dragomir – preşedinte, avînd în vedere catastrofa naturală din Japonia, ce a avut drept consecinţă pierderile a numeroase vieţi omeneşti, ne exprimăm adîncul regret pentru pierderile suferite şi ne declaram solidari cu poporul japonez. Ţinînd cont de această situaţie, la începtul tuturor întîlnirilor din cadrul celei de-a XXII-a etape a Ligii I la fotbal se va păstra un moment de regulegere în memoria tuturor celor dispăruţi în marea catastrofă naturală”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ligii.

  Japonia este in agonie. In urma cu trei ore, capitala tarii a fost zguduita de un cutremur puternic, de 6,4 grade pe Richter. Epicentrul a fost la 120 de kilometri sud-vest de Tokio, la mica adincime. Seismul a zguduit orasul de 30 milioane de locuitori, ingrozind din nou o tara devastata. Ambasada Romaniei in Japonia si Departamentul Consular din Ministerul de Externe de la Bucuresti au primit 62 de cereri de asistenta si informatii.

  Cu vocea tremuranda, prezentatorul televiziunii nationale japoneze a descris in direct imaginile cutremurului. Seismul, produs la ora locala 22.31 – 15.31, ora Romaniei a dat fiori de groaza locuitorilor capitalei Tokyo. Oamenii au privit cu sufletul la gura jurnalele de stiri, mai ales ca in zona seismului este o centrala nucleara.

  Au fost oprite insa trenurile, a caror circulatie abia fusese reluata dupa cutremurul de vineri. Ca un blestem, o alta miscare telurica, de 6 magnitudine, a lovit doua ore mai tarziu. De la catastrofa, seismele se tin lant in Japonia. Numai astazi, au fost 30. Duminica, seismologii au avertizat ca, pana miercuri, riscul producerii unui cutremur major e de 70 la suta.

  Peste 2.400 de morti – acesta este bilantul oficial al cutremurului urmat de un tsunami, care a afectat vineri Japonia, informeaza AFP, citand politia nationala.

  Cifrele arata ca pana acum s-au inregistrat 2.414 decese confirmate, 3.118 disparuti si 1.885 de raniti. In continuare, autoritatile se asteapta ca bilantul sa creasca, pe masura ce sunt descoperite noi cadavre in zonele devastate de fortele naturii.

  Comandantul politiei din provincia Miyagi, una dintre cele mai afectate din tara, s-a declarat sigur ca numarul mortilor va depasi 10.000.

  Echipele de salvare sunt de parere ca, de acum incolo, sansele de a gasi supravietuitori printre ruine sunt minime, avand in vedere ca au trecut patru zile de la cel mai puternic cutremur inregistrat in Japonia.

  #89878
  sircos
  Member
  #89879
  dragos
  Member

  tragic.

  #89880
  07Ex
  Keymaster

  Intr-adevar, foarte tragic. :(

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.